КП «Ласка» хочуть заборонити привозити собак з Рожища в Луцьк

24 Лютого 2017, 15:55
4435 Джерело: newssky.com.ua

Не привозити у Луцьк безпритульних собак з інших міст України просить автор електронної петиції.

Петицію із вимогою заборонити КП «Ласка» привозити в Луцьк безпритульних собак з інших міст України зареєстрували 24 лютого. Пише ІА Волинські новини.

«Протягом 2016-2017 років служба відлову Луцького комунального підприємства «Ласка» «гастролює» містами України (Червоноград, Володимир-Волинський, Рожище, Ківерці, Кам’янка -Бузька, Біла Церква та інші) з метою відлову вуличних бездоглядних собак . Відловлені собаки доставляються в місто Луцьк та утримуються в притулку КП «Ласка» (вулиця Мамсурова,9) .

Хоча в цей час:

1. КП «Ласка» досі не вирішило проблему присутності безпритульних собак на вулицях міста Луцьк, і тому десятки лучан власним коштом мусять рятувати тварин – лікувати, годувати, стерилізувати і т.д.

2. Відловлені КП «Ласка» в інших містах собаки утримуються в місцевому притулку по вулиці Мамсурова, 9 коштом лучан – коли для вуличних собак міста Луцька в даному притулку немає належних умов і немає достатньо місця, а керівник КП «Ласка» періодично скаржиться на нестачу фінансування та нестачу робочих рук в притулку.

3. Бездоглядні собаки з інших міст можуть стати причиною спалаху епідемій, в т.ч. можуть бути носіями смертельного ДЛЯ ЛЮДЕЙ сказу (в місті Ківерці Луцького району у вересні 2016 року було лабораторно підтверджено сказ у домашніх тварин, а в 2014 році від укусу безпритульного пса там же померла 4-річна дитина).

4. Безпритульні собаки на вулицях Луцька постійно страждають від рук живодерів, їх труять люди, вчиняючи самосуд та обираючи власні методи боротьби з безпритульністю - тому КП «Ласка» в першу чергу має опікуватись тваринами у місті Луцьк», - зазначає автор петиції Вероніка Федосова.

Вона просить розглянути ситуацію, дати оцінку ризиків для мешканців Луцька внаслідок такої діяльності КП «Ласка» і надати відповідь управління охорони здоров’я Луцької міської ради та управління ветеринарної медицини Луцька.

Також питання просять розглянути у відповідних комісіях Луцької міської ради та дати «обґрунтовану відповідь необхідності такої самодіяльностіі КП «Ласка» поза межами Луцька».

Коментарі
24 Лютого 2017, 23:29
Та це просто сором, під загрозою репутація ветеринарів Рожищ!!! Неймовірно, коледж готує кадри для області, а собак стерилізують у Луцьку. Що робить дирекція коледжу??? Й чи взагалі вони щось роблять.......
25 Лютого 2017, 01:49
ввчить лікувати велику рогату худобу..а операії вміть свиням робити без наркозу за могорич
25 Лютого 2017, 20:14
Цікаво, чи знає мер, що у Рожищах є ветеринарний коледж???? А може вигідніше возити собак до Луцька??????
25 Лютого 2017, 20:17
Практикують студенти писати в зошитах, а не лікувати тварин.
Коментар
24/04/2024 Вівторок
23.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром