Мильськ: відбулося свято рідної мови

21 Лютого 2017, 20:10
5635

У вівторок, 21 лютого, відзначається Міжнародний день рідної мови. В Мильській школі відбулися святкові заходи приурочені цьому дню.

Вчителем української мови та літератури Наталією Куденчук та учнями 5-10 класів було проведено Свято рідної мови «Рідна мова ─ нації основа». Педагог намагалася поглибити знання учнів про виникнення писемності, про історію та розвиток рідної мови, показати її красу і багатство, розкрити її необхідність у житті людини.


Задушевними словами про мову звернулася до присутніх Наталія Іванівна: «Зі співу вітру, з мелодій морських хвиль, з весняного щебетання птахів, з літнього розмаїття квітів народилася наша мова. Мова ─ це великий дар природи, це найдорожче, що є у кожного народу. Упродовж віків українське слово живило душу, вчило бути чесним, любити свій край.»

Протягом заходу звучали уривки з віршів про мову, легенди про виникнення писемності, інсценізації, гуморески про культуру мовлення. Майстерно звучала пісня «Наша мова» у виконанні Марії Гринюк. Зал аплодував учням 6 класу Нелі Гринюк і Юлі Гнатюк, які розіграли жартівливу інсценівку «Казка про всемогутню кому».


Друга частина заходу була присвячена 146-й річниці з дня народження Лесі Українки. До уваги учнів та вчителів був представлений відеоматеріал про життєвий і творчий шлях нашої землячки. Призер районного Конкурсу читців творів Лесі Українки Ірина Луцюк прочитала «Казку про Оха-чудодія».


«Кожна людина, яка поважає себе, країну, мову, не буде калічити своєї мови, бо вихована людина говорить грамотно і красиво навіть про найбуденніші речі, бо мова не ділиться на святкову і буденну»,─ зауважила на завершення вчитель.

Людмила Шепелюк, заступник директора з виховної роботи ЗОШ І-ІІІ ст. с.Мильськ


 

Коментарі
22 Лютого 2017, 09:04
Мильщуки молодці.....
22 Лютого 2017, 19:49
Як завжди на висоті
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024