Бібліосіті: що читають рожищенці?

21 Лютого 2017, 14:00
2033 Джерело: pinimg.com

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У вівторок, 21 лютого, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Учасник Православного молодіжного братства «Ніка» Надія Шрай: «Останнє, що прочитала, то це збірку оповідань відомих українських авторів. Це книга про Львів і про його звичаї на Різдво. Сподобалася вона мені своєю атмосферою Львова. Обожнюю це місто, і це книга тільки надихає на якесь чудо. Також вона має свою особливість: шрифт синього кольору, що ще більше додає атмосферності.

Взагалі, люблю читати щось про життя або про любов, але щоб обов’язково був сенс у книзі. Щоб заставляла задуматися над якоюсь проблемою, а отже робити висновки і вдосконалюватися.

Купила вже, до речі, собі нову книгу, яку невдовзі планую прочитати. Це роман «Я, ти і наш мальований і намальований Бог». Авторка – Тетяна Пахомова».

Вчитель початкових класів Іванна Римша: «Нещодавно прочитала книгу «Ігри у які грають люди». Автор – Ерік Берн. У цій книзі письменник показує, які є в людей ігри впродовж всього життя. Пише про поведінку і стан людей. А в останній частині автор показує вихід від всіх ігор і розкриває людські почуття, без всяких вигод. Показує, що все ж між людьми є справжні почуття.

Улюбленого жанру як такого то немає, буває що почну читати книгу за порадою друзів чи колег по роботі. Якщо вона мені сподобається по анотації, чи по перших прочитаних сторінках, то дочитаю до кінця, а якщо нічим не зацікавить, то не можу далі читати її».

Фотограф Микола Катеринюк: «Часто читаю Біблію, а так все в основному в інтернеті: різноманітні новини та інформацію про фото. Ще як в школу ходив, то читав про війну».  

Щуринський сільський голова Василь Карпюк: «В основному читаю закони, політичні публікації та новини. Колись захоплювався пригодницькою літературою. Подобається вона мені своїми пригодами.

А так зараз в більшості читаю волинську друковану пресу. Наприклад, газету «Волинь», «Наш край». А по роботі – «Урядовий кур’єр».

Студентка 3-го курсу факультету міжнародних відносин СНУ імені Лесі Українки Анастасія Миронюк: «Прочитала науково-фантастичний твір-розповідь американського письменника Деніела Кіза «Квіти для Елджернона». Ця книга про експеримент над людиною. Сподобалась тим, що в ній головний герой прагне себе змінити попри те, що він від природи мав затримку розумового розвитку. Він багато читав, вчився і перш за все був людяним, на відміну від тих людей, які відносились до нього як до тупого. Книга вчить поважати людей, і не цькувати їх за якісь вади, бо кожна людина індивід, то ж головне бути людяним і поважати один одного.

І ще нещодавно з англійської мови перекладала книгу «Поліанна». Автор – Елеонор Портер. Теж дуже цікава і багато що вчить. У цій книзі дівчинка вчить людей з будь-якої поганої ситуації знаходити позитив. Радіти кожному дню . Цінувати те, що маєш. І любити життя».  

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024