Рожище: відбувся вечір-пам'яті «Україна. Майдан. Війна»

19 Лютого 2017, 12:00
2738

Працівники Рожищенської районної бібліотеки для дорослих та РД «Просвіта»  провели для учнів сьомих та восьмих класів ЗОШ № 2  вечір пам’яті «Україна. Майдан. Війна».

Лише три роки минуло з часу буремних подій, коли серце країни розривалося від куль снайперів, що відбирали життя найкращих її синів. «Небесна сотня» - вони вже увійшли в історію нашої держави, вони вже стали легендою.

В ці лютневі дні Україна вшановує своїх героїв, загиблих під час Революції Гідності 2014 року.

Ведучі заходу Неля Антонюк та Наталія Марценюк розповіли школярам про прагнення людей, які в кінці 2013 вийшли на Майдан і на початку 2014 не відступили перед  кровавим наступом  тогочасної влади.



Допитливі очі підлітків з цікавістю вдивлялися в кадри хроніки Майдану, якими супроводжувалися слова ведучих.


Особливу увагу приділили волинянам, які загинули на Майдані.

 Едуард Гриневич,  після того, як укотре відбили наступ правоохоронців, написав у соцмережі: «Хлопці, дякую за ніч. Це було неперевершено… З  любов’ю – Україна». Мав чітку мету – повалити владу Януковича, і вважав це справою честі і гідності. Та постіл у скроню обірвав його життя.


23-річний Сергій Байдовський, перед від’їздом до столиці  процитував українського дисидента Левка Лук’яненка на своїй сторінці в соціальній мережі: «Нація, яка не готова посилати синів на смерть, не виживе…»  Куля снайпера наздогнала патріота на вулиці Інститутській, пробивши легені.

Василь Мойсей – 21 рік. Останній раз приїхав на Майдан до Києва в ніч з 18 на 19 лютого. На своїй сторінці у соціальній мережі, незадовго до смерті, написав: «Краще вмерти вовком — ніж жити псом.»  Помер від вогнепального поранення в груди.

Іван Тарасюк - єдиний син у батьків.  «Я  повернуся  в  суботу»,  —  сказав Іван    мамі  по  телефону  за кілька днів до загибелі.  До останнього вона думала, що син на навчанні в Луцьку.  21-річний юнак вирішив повісити державний прапор на одному з об'єктів Майдану, снайперські кулі влучили у голову, пробили легені. Помер на місці.

Хвилиною мовчання  учні та вчителі віддали данину пам’яті героїв Небесної сотні.


Хоча за свободу і незалежність нашої держави вже заплачена така непомірно висока ціна – до цього часу Україна не знає спокою. До цього часу на сході гинуть наші хлопці, а небесні легіони поповнюються новими воїнами.


Одним з символів збройного протистояння на сході країни та незламності українського духу  став донецький аеропорт.

Організатори вечора пам’яті розповіли школярам про нашого земляка Василя Смолярчука, уродженця  села Тристень, мужнього десантника-кіборга, з позивним Чапаєв, який загинув, обороняючи Донецький аеропорт, у складі зенітно-артилерійського взводу 3-го батальйону 80-ї окремої аеромобільної бригади.  Василь Смолярчук  нагороджений орденом «За мужність» ІІІ ступеня ( посмертно).



Пам’ятаймо наших героїв, усіх разом і кожного поіменно! Живімо так, щоб жертва їхня - висока, неоціненна, не була марною! Не зрадьмо їхню пам’ять І вірмо, що темні часи обов’язково пройдуть. Герої не вмирають!


 

Коментарі
19 Лютого 2017, 14:05
Марна жертва. <br/>Доки не навчимося судити по справах, а не обіцянках нічого в нас не зміниться.
19 Лютого 2017, 15:43
вже домайданились
19 Лютого 2017, 16:03
за газ квитанції всі отримали?! от вам і майдан !!!!!!!! далі буд!!!!!!!!!!!!!!!
19 Лютого 2017, 21:38
ОТРИМАЛИ.....У МАМИ ПЕНСІЯ 1500ГР----РАХУНОК ЗА ГАЗ----2600---ЗА МІСЯЦЬ.....УКРАЇНЦІ НЕВДЯЧНИЙ НАРОД ---БУЛО ДОБРЕ ЗАХТІЛИ ЄВРОПИ --ЗРАДЛИВОЇ БОЯГУЗЛИВОЇ І КОРИСНОЇ А АМЕРІКОСИ ТІЛЬКІ РУКІ ПОТЕРАЮТЬ ----ТАКИЙ У НИХ РОЗРАХУНОК ........................
19 Лютого 2017, 23:08
Боже бережи царя
20 Лютого 2017, 15:59
житель рожищ.. <br/>У моєї бабусі - аналогічно. Але це не завадило оформити субсидію. Та отримати 1900 грн субсидії. <br/>А 2600 за газ - що ви опалюєте, такою кількістю газу у 382м3?
20 Лютого 2017, 16:21
куби по субсидії тануть як і твої мізки після перегляду укртв
20 Лютого 2017, 20:03
Із теперішньою якістю газу 382 куби фігня навіть на 2 кімнатну квартиру, більше ніж на 21 градус не напалиш. Але ж газ в нас якісний, це вже підтвердили, виміряли, задокументували, сфотографували
Коментар
17/04/2024 Вівторок
16.04.2024