Рожищенська молодіжка «Ніка» взяла участь у Дні православної молоді

17 Лютого 2017, 15:15
2797

15 лютого, у день Стрітення Господнього, православна молодь відзначає своє свято – Міжнародний день православної молоді.

16 лютого, з благословення єпископа Волинського і Луцького Нафанаїла, в обласному центрі відзначили День православної молоді. У Волинській єпархії УПЦ підготували заходи, приурочені до свята, у програмі котрих – різнопланова зайнятість та відпочинок.

У цих заходах взяла участь і Рожищенська молодіжка «Ніка».



Спочатку всі молодіжні організації прибули на Божественну Літургію у Свято-Покровський кафедральний храм міста Луцька. О 12.00 годині учасників запросили на святковий обід у приміщенні Волинської духовної семінарії. Та перед частуванням кожен міг сфотографуватись біля стендів, зроблених спеціально до Дня православної молоді і спуститися з супергірки. Усіх переповнювали неймовірні емоції.







Після смачного обіду у приміщенні спорткомплексу «Динамо» проводили програму «Ми за здоровий спосіб життя». Спочатку всі споглядали виступи Івана Мелешка, який показував футбольний фрістайл, а потім дивились як троє хлопців демонстрували вуличний вид спорту – Tricking. Пізніше й самі часники могли взяти участь у різноманітних естафетах і отримати смаколики.







1



Після такого активного відпочинку молодь разом зі священиками відправилась у Палац учнівської молоді на святковий концерт. З вітальними словами виступили голова молодіжного відділу Волинської єпархії ієромонах Ілля Вишневський, голова інформаційного відділу протоієрей Олег Точинський, ієрей Віктор Мартинюк, ієрей Михаїл Анісімов.






Кожна молодіжна організація Волинської єпархії провела з глядачами інтерактивні ігри. У залі було видно безліч щирих посмішок і чутно лише гучні оплески. На завершення концерту для присутніх виступили хор «Покров» з Луцька, православний молодіжний хор «Умілєніє» та чоловічий вокальний ансамбль «Новий світ» (керівник Юрій Савчик). Вони зачарували усіх своїм співом.

Згодом всіх охочих запросили на каву-брейк та неформальне спілкування.





 

Коментарі
17 Лютого 2017, 17:27
Будь-ласка не допомагайте Москві в інформаційній війні за духовні скрепи. Будьте свідомі є УПЦ Київського патріархату Московський від лихого
17 Лютого 2017, 18:02
Будь ласка, думайте головою, а не релігійними догмами, <br/>Є наукова література, розвивайтесь
17 Лютого 2017, 18:43
Є УПЦ, яка була споконвіків, а є УПЦ КП, яку &quot;склепали&quot; для політичних агітацій, і яка є по-суті політичною партією... Але тупому фанатику це не поясниш... Почитайте історію і проаналізуйте, як утворився Київський патріархат... І подумайте, чого ніяка православна церква у світі, не визнає його... Чого?
17 Лютого 2017, 20:31
Проголошення автокефалії РПЦ в 1448р відбулося неканонічним шляхом. З цього випливає, що 141р. РПЦ була ніким не визнана.Тільки період 1589- 1593р. слід рахувати проголошення автокефалії РПЦ, коли вона завезла хабар до Константинополя. (соболині міха і золото. В 17ст. Київська митрополія була насильно пРриєднана до московії, проти бажання українського народу ї духовенства.Московія вкрала в нас назву Русь. Путін відкрив памятник Володимиру.Хай ще переімменують Волгу на Дніпро.Росія називає себе матірю ,а Україну дочкою. Виходить дочка старша за матір?Але явірю ,що в нас буде одна єдина помісна православна українська церква .Слава Ісусу Хресту! Слава Україні!
17 Лютого 2017, 20:51
Повністю згоден з паном Петром. Нікуди подітися від історичного факту.<br/> Хай Бог вас береже.<br/> Героям СЛАВА!
17 Лютого 2017, 23:12
Гундяєвсько-москальським холуям на вихід
18 Лютого 2017, 00:12
УПЦ МП це насправді РПЦ.тобто російська церква.Автокефалії Москва не давала.Священники МП підтримують руський мір.Обманюють своїх прихожан.Киріл благословляє боєвиків проти України.
18 Лютого 2017, 00:48
Ну нащо знову загаджувати новину?Православна молодь замість того, щоб сидіти вдома з пивом за компом чи тинятися по вулиці, взяла участь у такому заході, і до чого тут патріархати? Хлопці і дівчата з &quot;Ніки&quot; взагалі молодці. Згадайте, як гарно вони працювали з дітьми на День Незалежності, завжди активні, творчі і головне віруючі. А чому редакція не мала права про це написати? Що має писати лише про КП? Про дітей їхньої недільної школи теж писали, і про вертеп УГКЦ писали, і про заходи баптистів писали. У нас свобода віросповідання. До речі, храм Свято-Михайлівський в Рожищі, як і дана парафія були на багато десятків років раніше, ніж церква у парку, ще за часів Другої світової. То про що ми говоримо? А щодо Петра Присяжнюка, то судячи із коментів, людина і Біблії в очі не бачила (Ісусу Христу, а не Хресту), а вже шось там береться розсуджувати. Так достає, коли людина навіть не знає скільки в церкві є таїнств і не розуміє їхньої суті, а вже вставляє своїх п'ять копійок про патріархати, канонічність і так далі.
18 Лютого 2017, 12:12
Михайлівська церква в Рожищі була відкрита в 1943році завдяки українським патріотам.Жителі Рожищ написали листа до Рейхстагу,щоб дали дозвіл.З 1943 року в церкві правилось українською мовою аж до 1948року. Потім ї забрала Москва. Меценатів церкви вивезли на Сибір.110 років тому народився Семен Демянович Говдій (15 02 1907р) протоієре Семіон. З 28 березня 1951р по 1990р був благочинним Рожищ. Справжній патріот України. Він хотів ,щоб храм св. Михайла став українським,але його відправили на пенсію.Прислали нового священника, бистро побудували йьому дім, а його вигнали з хати і Рожищ. Жив він в скруті. Жителі возили йому продукти. Так з ним повелися. А ви яничари і аноніми ще про щось говорите? Слава Ісусу Христу! Слава Україні! Смерть москалю окупанту!
18 Лютого 2017, 13:49
Ніхто Семена не виганяв. Він служив в Рожищі до 83 років. Саме стільки йому було, коли він пішов на пенсію. Служити вже він сам відмовився, адже вже зовсім не мав здоров'я . Самі подумайте, як він міг справлятися з такою парафією і ще й бути благочинним? Це вже солідний вік. Його забрали до себе проживати діти. І це логічно, адже коли священик перестає служити при церкві, то відповідно і звільняє житло, адже тому й хата є церковною. Звичайно, там мав поселитися новий священик. Не треба тут нагнітати неперевіреною інформацією. Моя бабуся вже більше 50 років ходить до цієї церкви і прекрасно знала отця Семена, то від вашого коменту плювалася. Казала, що ви не маєте права писати такі брєдні. До речі, в покійного батюшки весь час були гарні відносини з новим священиком. Останній ще й зараз провідує його могилу. Так що не меліть дурниць
18 Лютого 2017, 23:10
в молоді не тільки є можливість потинятись, пивка попити і сходити до вас на сходочку<br/>Хоча в вас, однозвивинних, скоріше за все. варіантів більше нема<br/>єдина радість в житті разок в тиждень в храмі &quot;духом просвітитись&quot;, тобто посплєтнічати. А якщо така грамотна і релігійно начитнана, то перше, що ти мала б в своїй церкві зробити, то це познімати всі ікони, надіюсь знаєш причину, якщо читала це велике таїнство
18 Лютого 2017, 23:49
Яке велике таїнство? Ти зоч розумієш про що кажеш? Таїнство не читають, його звершують. Таїнств є 7, серед них Хрещення, Соборування, Вінчання та інші. До чого тут ікони? Ти що з Місяця звалився? Неотесаний атеіст? Чи може єговіст? Ще й хамло!!!!!!!
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024