На фестиваль патріотичної пісні у «Мальованку» з'їхалися найкращі голоси Волині

15 Жовтня 2015, 18:57
2720

Боже Великий, Єдиний

Нам Україну храни,

Волі та світу промінням

Ти її осіни.

 

Світлом науки і знання

Нас, дітей, просвіти,

В чистій любові до краю,

Ти нас, Боже, зрости...

... Уже 8-й рік поспіль на території комплексу відпочинку «Мальованка» (смт. Дубище) проходить свято української пісні, народних традицій та невичерпних українських талантів. І вдруге на Рожищенській землі – обласний Фестиваль патріотичної пісні «У піснях мого народу − доля України». Цьогоріч він був приурочений до християнського свята Покрови та Дня захисника України.

Благословенний Богом і сонцем, цей день зібрав у «Мальованці» сивочолих ветеранів та молодих патріотів і захисників Вітчизни, голосистих україночок та  звитяжних козаків, і просто всіх охочих провести свято на природі в атмосфері патріотизму та єднання.

2

З вітальними словами до присутніх звернулися радник голови облдержадміністрації Олександр Степанцов, начальник управління культури Волинської ОДА Валерій Дмитрук, голова Рожищенської райдержадміністрації Інна Гайворонська, помічник голови ОДА Олена Козюпа, господар комплексу «Мальованка» Віктор Прокопчук і настоятель храму УГКЦ св. Апостола Івана Богослова о. Сергій Василів.

1

− Наш народ завжди відстоював незалежність, − наголосила Інна Гайворонська. − Тож  згадаймо сьогодні всіх тих, хто поліг за нашу незалежність, подякуймо тим, хто повернувся зі Сходу, і нехай Божа Матір охороняє тих, хто зараз на передовій... Бо тільки зараз ми усвідомили, наскільки цінна ота незалежність. Тому ще раз хочу подякувати всім мешканцям району, які підтримують хлопців у АТО, і волонтерам. Бажаю всім хорошого настрою, гарного свята, благословення, сонячного неба над нашим районом, і хай Богородиця своїм омофором накриє неньку-Україну, щоб настав мир та спокій.

... Перекликалась у душі кожного невимовна туга під час звучання «Пливе кача по Тисині» у виконанні учасників театру української пісні «Джерельце» (м. Моршин).

2

−  Я дуже радий, що День захисника України затверджено на державному рівні в таке велике християнське свято – Покрову Пресвятої Богородиці, − зауважив розчулений господар «Мальованки» Віктор Прокопчук. – Адже споконвік воїни вважали своєю захисницею саме Покрову. І хоч ми святкуємо у тривожний нині час, я з радістю спостерігаю, що ці діти, які тут співали, – це росте нова нація, нове покоління. І вони вже не будуть мовчки погоджуватися, і не будуть за 50 гривень голосувати. А з нашою допомогою збудують нову Україну!

Цього дня на території комплексу також експонувалася фотовиставка «Моя країна – Україна». Милували око та вражали розмаїттям і оригінальністю роботи майстринь із гончарного мистецтва, виготовлення ляльок-мотанок, живопису та декору з Луцька та Рожищенського будинку дитячої творчості. А для присутніх свої найкращі композиції виконали хор «Надвечір’я» (м. Рожище), ансамбль пісні й танцю «Колос» (смт Торчин) і ще чимало народних колективів.

Увечері ж учасникам фесту не давали замерзнути гаряча медовуха та запальна музика у виконанні хедлайнерів – гуртів «O.Torvald» (м. Київ), «The Doox» (м. Київ) та «Luchesk band» (м. Луцьк). 

Більше фотографій зі свята пісні й патріотизму – у ФОТОРЕПОРТАЖІ

Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024