Рожище: відзначили 28-му річницю виведення військ з Афганістану та вшанували загиблих

15 Лютого 2017, 12:30
4660

15 лютого в Україні День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, 28 річниця виведення військ колишнього СРСР з Республіки Афганістан.

Відповідно до угод виведення радянських військ з території Афганістану почалося 15 травня 1988 року. 

15 лютого 1989 року з Афганістану повністю виведені радянські війська. 

Сьогодні в Рожищі колишні воїни-афганці прийшли до пам’ятника загиблих побратимів, аби вшанувати та віддати честь тим, хто гордо ніс службу, самовіддано виконував свій обов’язок в горах та пустелях, в повітрі, в наступі та обороні, при врятуванні бойових товаришів та мирних жителів країни. Тих, хто так і не повернувся на рідну українську землю.

1



Перед присутніми виступив голова районної спілки ветеранів Афганістану, воїн-афганець Анатолій Шульгач й закликав всіх схилити голови та помолитися за тих, хто не повернувся з далеких гір Афганістану, хто в мирний час помер від хвороб, згадати тих хлопців, які загинули на сході захищаючи кордони та Незалежність України.


«Сьогодні вже в нашій країні йде війна. Російські окупанти воюють з українським народом на сході України. Не могли стояти осторонь таких подій і наші ветерани-афганці. На Майдані, коли була Революція Гідності, афганська рота також захищала український народ від міліції та Беркуту. Почалася війна – афганська сотня стала на захист українських кордонів. На сьогоднішній день на сході країни загинуло 430 чоловік, колишніх афганців. В мирний час протягом 28 років, в Рожищенському районі від отриманих в Афганістані травм, померло 26 чоловік. Давайте сьогодні, на Стрітення Господнє, схилимо голови та помолимось за тих, хто не повернувся з далеких гір Афганістану, хто в мирний час помер від хвороб, згадаємо тих хлопців, які загинули на сході захищаючи кордони та Незалежність України», - промовив Анатолій Шульгач.

Після хвилини мовчання присутні воїни-афганці, представники влади та небайдужі рожищани поклали квіти до пам’ятника загиблим рожищенцям в Афганістані. 



1

2

1

 

Коментарі
15 Лютого 2017, 15:46
А що, будь-яка людина не може прийти вшанувати афнагів?
15 Лютого 2017, 20:58
І знову риторичне запитання - за що і навіщо 18-20-річні діти пройшли те пекло, а тисячі й склали голови? Якому моджахедові і що вони були винні, виконуючи той так званий "інтернаціональний" обов'язок???!!!!!!
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром