«Боятися треба не смерті, а пустого життя»

12 Лютого 2017, 16:00
10482

Сьогодні багато людей живе так, ніби вони будуть на землі жити вічно.

Тягнуть до себе все, що лиш можна взяти, переступаючи власну совість і християнські цінності.

Жадібність та егоїзм стали для багатьох нормою, а хто має багато, хоче отримати ще більше.

«Бери від життя все!», «Роби те, що приносить задоволення!», «Витісняй і поглинай конкурента!» – весь сучасний бізнес зводиться до цих гасел, а реклама будується на заздрості та бажанні мати таке, як у когось.

Реклама відусюди нав’язує образ успішних людей, які багаті, гарні, дорого одягаються, завжди відпочивають, розважаються і мало працюють. Ці «цінності» навіть не можуть порівнятися зі справжніми християнськими чеснотами. Зовсім не потрібно бути багатим, щоб любити і цінувати свою сім’ю, допомагати іншим.  А справжня, чиста краса серця буде видна і без коштовних прикрас. Навпаки, люди що зациклені лиш на своєму добробуті, байдуже дивитимуться на потреби інших.

Причин такого явища сучасності існує багато і ховаються вони в кожному з нас. Також, це відголосок атеїстичного режиму, який заперечував існування Бога, нав’язав матеріалізм, сумніви та безбожжя.

Земне життя – це багатство доручене нам на певний час

Часто ми не до кінця усвідомлюємо наскільки мало нам відведено часу на землі. У Біблії написано: «Дні літ наших сімдесят літ, а при силах вісімдесят літ, і гордощі їхні страждання й марнота, бо все швидко минає, і ми відлітаємо...» Пс. 89:10. Зараз дуже багато людей і не доживають до цього віку.

А що насправді означають ці 70 років життя людини? Якщо викреслити з них 1/3 (23 роки), яку ми проводимо в сні, 10 років несвідомого дитинства і 10 років навчання. Залишається тільки 27 років, протягом яких людина повинна попрацювати, одружитись, виховати дітей, забезпечити старість, пізнати саму себе, навколишній світ, залишити якийсь слід, визначити своє життєве призначення і вічну участь.


Життя всіх людей, ким би вони не були, закінчиться.  Для смерті нема авторитетів і її не підкупиш, вона зрівнює усіх людей. Найбільші довгожителі на землі: Лі Чинг-Юн з Китаю (256 років) і Жа́нна Луіза Кальма́н з Франції (122 років) і інші, теж померли. Коли Наполеон досягнув вершини своєї величі, то вигукнув: «Тобі, Боже, - небо, а мені земля!» Не минуло багато часу як здійснився присуд: «Бо ти порох, - і до пороху вернешся» Буття 3:19.

Та що б було, якби людина могла обминути смерть, або взагалі, нічого про неї не знати?

Еліксиру безсмертя не існує, а отже потрібно буде давати звіт за свої вчинки. Біблія говорить: «людям призначено вмерти один раз, потім вже суд…» Євр.9:27.  

Земне  життя – це ще не все!

У людей є вроджений інстинкт – бажання безсмертя. А все через те, що Бог створив нас по Своєму образу і призначив для вічності. Ми були створені жити вічно і якби Адам з Євою не ослухалися Бога, то не було б гріха на землі і його наслідку – смерті.


Якщо сьогодні земне життя пропонує нам багато різних доріг, то в майбутньому є лише дві альтернативи: з Богом в раю та без Бога. Наші відносини з Творцем на землі визначають наші відносини у вічності. Якщо у вас є особисті відносини з Ісусом Христом, то не потрібно боятися смерті. І кожен відповідатиме сам за себе.

Коли ми живемо в світлі вічності, змінюються наші цінності

Ми починаємо мудріше тратити час  і гроші, відповідальніше ставимося до вчинків. Так, на першому місці вже будуть не багатство, слава, влада чи просто веселе дозвілля. Багато що стане другорядним і без цього жити стане лише краще. Людина, яка має страх Божий не буде обманювати, красти, зловживати повноваженнями на роботі, зраджувати свою сім’ю, проводити час в пиятиках та розгулі.

 Отже, страх Божий - гарний рецепт духовного здоров’я нашого народу і зцілення від багатьох його пороків.

 «Боятися треба не смерті, а пустого життя» Бертольт Брехт

Слово пастора

Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024