В Україні створюватимуть госпітальні округи: що це дасть

12 Лютого 2017, 09:30
4019

Уряд розпочав реформу в сфері охорони здоров’я, одним з елементів якої є формування госпітальних округів. Що таке округ, для чого він створюється, і хто вирішує долю чинних на його території лікарень: на сайті «Твоє місто» пропонують роз’яснення. 

Нагадаємо, в матеріалі «Рожищенський район ввійде до Луцького госпітального округу» Район.Рожище писав про те, які лікарні Волині стануть центрами госпітальних округів.

Давайте, насамперед, розглянемо, для чого створюються госпітальні округи. Госпітальні округи створюються для впорядкування мережі медзакладів, які надають людям спеціалізовану медичну допомогу. Межі округу пропонує місцева влада, Уряд їх затверджує.

У кожному госпітальному окрузі буде принаймні одна лікарня інтенсивного лікування, оснащена всім необхідним обладнанням, щоб надавати спеціалізовану медичну допомогу цілодобово. Відстань до цієї лікарні буде такою, щоб людина змогла доїхати туди максимум за годину.

Кількість інших медичних закладів в окрузі та їх спеціалізацію визначать самі місцеві громади. З представників міст обласного значення, району та об’єднаних територіальних громад створять Госпітальну раду. До кінця 2017-го року вона має розробити план розвитку госпітального округу на 5 років.

В документі чітко визначать мережу медзакладів, маршрути доїзду пацієнтів, обсяг інвестицій, необхідних для ремонту чи будівництва доріг до лікарень, оснащення їх сучасним обладнанням.


Громади самостійно приймають спільне рішення щодо того, як зробити свої лікарні більш сучасними та спроможними надавати якісні послуги. Саме вони визначають, які лікарні треба перепрофілювати, які додатково створити, а центральна влада в цей процес не втручається.

Коментарі
12 Лютого 2017, 11:34
нічого та реформа не дасть
12 Лютого 2017, 13:35
У коментарі 5 граматичних помилок. Це ти коновал.
12 Лютого 2017, 15:00
А в попередніка 2...
12 Лютого 2017, 15:43
Ви не про коновалів розглагольствуйте і не граматику перевіряйте, а подумайте, що не будете мати куди поткнутися зі своїми болячками, громадськість так звана. Вже добалакалися до межі
12 Лютого 2017, 22:00
А зараз також нема практично куди поткнутись,особливо і Рожищах.Якщо на приймальному відділення працюють люди,які вживають алкголь і цього ніхто не хоче бачити,Як дана людина може дати укол чи простерилізувати інструменти.Якщо приходить людина на прийом,а їй не можуть втсановити елементарного трахеїду,про що ми говоримо.Я взагалі не уявляю на що дивится Редзій,що в нього працюють такі бездари.Звичайнощо про всіх так казати не можна, але таких як пан Солодуха,гнатюк одиниці.
13 Лютого 2017, 04:50
Тобто ви хочете сказати що Солодуха прекрасний лікар? Не смішіть!!Щодо Гнатюка не скажу.Переважно звичайно непрофесіонали.Яка в біса з твкими кадрами реформа? От на карман вони брати вміють
13 Лютого 2017, 11:46
Не розумію, якщо в Рожищенській лікарні так погано і всі лікарі хабарники та дебіли, то чому ви, шановні, туди претеся?Поїдьде в обласні медичні установи і вас там зустрінуть із розкритими обіймами.Щоправда там також потрібно платити і набагато більше, але це ж область.Якщо ви, шановні, і надалі будете гадити, а не підтримувати медицину району, то її тут і не залишиться. Вас це влаштовує? Думаєте в госпітальних округах вас чекатимуть? та ви туди ще доберіться в мороз , жару, дощ, ожеледицю, та щей при таких цінах на проїзд. Перш ніж писати дурниці подумайте!!!
13 Лютого 2017, 13:07
що? Ми про те що в Украіні взагалі справжньоі медицини нема і невідомо чи буде.Лікарі втративши овість тільки гроші беруть а ні фіга не лікують от і ідуть хто може за кордон Чому там інакше?
13 Лютого 2017, 22:59
<p>бред сумашедшого...вже дореформувались..що в повній ... ..реформатори херові</p>
14 Лютого 2017, 01:37
Ганьба головному лікару центральної лікарні Рожищ!<br/>Немає порядку на рахунок ренгену.<br/>На два кабінети один лікар-ренгенолог.<br/>Черги жах, крики, лайка...<br/>Людей тримає головний лікар за табун корів.<br/>Щоб зробити ренген потрібно вистояти в черзі 4години.<br/>Ганьба!
14 Лютого 2017, 02:57
Автор коментаря під назвою &quot;Я&quot; - колишній, або теперішній мєнт. Вони, без слів - &quot;даний&quot;,&quot;дана&quot;,зв'язати речення не можуть. Тим більше, що у нього був &quot;трахеїд&quot; і ніхто йому не &quot;дав укола&quot;… Щодо лікарів. У пацієнтів завжди є альтернатива. Боголюби, Благомед…, якщо у вас, звісно, є лишня корова, або квартира. Я, особисто, не знаю, щоб хтось у лікарні вимагав! гроші. ну, хіба за трахеїд.
14 Лютого 2017, 15:55
По цілій лікарні немає такої взяточниці як в 15 кабінеті! Лікувати не лікує а гроші бере !!
14 Лютого 2017, 16:19
А що це за 15 кабінет? Хто там приймає?
14 Лютого 2017, 16:23
А ще тамика багато грошей правлять де оці доктори сидять, ну оці що піцики і поцькі мнуть...
15 Лютого 2017, 11:09
Ця людина совісті зовсім немає з хворих та інвалідів бере не дивлячісь!
15 Лютого 2017, 16:45
&lt;p&gt;Чому редакція видаляє прізвище хто сидить в 15 кабінеті? Товаришуєте?&lt;/p&gt;
15 Лютого 2017, 22:31
Шановна редакція скільки вам заплатила ця особа, що ви так старанно видаляєте прізвище!
15 Лютого 2017, 22:54
Ви звинувачуєте всіх і вся. А давайте ви з нами зустрінетеся і розкажете про всі хабарі, які брала згадана вами лікарка. Зробимо матеріал, напишемо і висвітлимо. А ще звинувачуючи нас &quot;Шановна редакція скільки вам заплатила ця особа&quot;, треба мати гідність відповідати за свої слова. Тому пишіть нам на електронну адресу, зустрінемося і узгодимо подальший план дій. А поки, будь ласка, не пишіть про те, що боїтеся говорити вголос, в коментарях під вигаданими ніками!
16 Лютого 2017, 09:53
Чому ви так старанно прикриваєте цю хабарницю видаляєте прізвище , нехай люди знають!
16 Лютого 2017, 11:18
Люди, чому якщо ви все знаєте про хабарництво в ЦРЛ не піднімаєте це питання? Чого мовчите, а лише пишете коментарі, які нічного не варті й не вирішать проблеми? В такому випадку самі є злочинцями, адже приховуєте факт хабарництва. В іншому випадку - ви просто розводите плітки. І зрештою винен не тільки той, хто бере хабарі, а й той, хто їх дає. В час коли самі несете хабарі лікарю, згадайте Героїв Небесної Сотні, які вмирали не за те, що ви й далі жили окуті обманом, брехнею та не дотримувалися закону. Згадайте тих, хто ціною свого життя, захищає вас на сході країни, аби ви тут на місці викривали хабарників та злочинців, а не просто сиділи за комп'ютером і писали нікому не потрібні кляузи. Ви маєте будувати нову країну тут на місці, поки військовослужбовці оберігають ваш мир та спокій, а не просто жити в своє задоволення. Прикро, коли людина знає про злочини, але чекає щоб про це сказав сусід, а не я. Бо хай він получить &quot;по шапці&quot; у випадку програшу. Люди, починайте жити по правді і не боятися говорити правду не в коментарях, а від себе самого. Бо поки ви будете ховатися, доти в нашій країні нічого не зміниться. Правда починається з кожного із нас. Тому не шукайте виправдання своїм &quot;писулькам&quot; в коментарях. Їх немає.
16 Лютого 2017, 14:41
Не редагуйте коментарі!
16 Лютого 2017, 14:45
Таким лікарям давно вже пора на пенсію, вони вже нінащо не гідні в плані медицини!
16 Лютого 2017, 14:48
Єлі ходить, а ще ліза на роботу!
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024