До уваги громадян, які зобов’язані подавати електронну декларацію

03 Лютого 2017, 14:10
2458 Джерело: informator.news

Рожищенське відділення Луцької ОДПІ ГУ ДФС у Волинській області повідомляє, що в рамках кампанії декларування доходів громадян та електронного декларування доходів державних службовців для фізичних осіб в Електронному кабінеті платника функціонує сервіс «Отримання відомостей з Державного реєстру фізичних осіб – платників податків про суми виплачених доходів та утриманих податків в електронному вигляді».

Сервіс створено з метою забезпечення зручності платників, які бажають отримати відомості про доходи в електронному вигляді.
          

Для цього фізичній особі потрібно:

1. Отримати електронний цифровий підпис (ЕЦП) – як найшвидший та найпростіший метод рекомендуємо скористатися відповідною послугою в «Приват24» або звернутися у відділення «Приватбанку». Також безкоштовний ЕЦП можна отримати за адресою: м. Луцьк, Київський майдан, 4, ЦОП, кабінет 30, тел. (032)778494 (деталі на сайті http://www.acskidd.gov.ua/r_kor )

2. Зайти на сайт ДФС України, Електронний кабінет платника (https://cabinet.sfs.gov.ua/cabinet/faces/login.jspx) з використанням електронного цифрового підпису (ЕЦП) та в розділі «Подання заяв, запитів для отримання інформації» особистого кабінету створити та направити відповідний запит.

Запит для отримання відомостей про доходи формується виключно фізичними особами – платниками податків для отримання інформації про себе.

Звертаємо увагу, що відомості про суми отриманих доходів та суми сплачених податків в електронному вигляді надаються за останні три роки (по квартально), відомості за останній звітний період (квартал) надаються через 60 днів після його закінчення.

Тобто дані про отримані доходи протягом 2016 року можна буде отримати після 01 березня 2017 року.

Наголошуємо, що інформацію про свої доходи може отримати будь-яка фізична особа, отримавши особистий цифровий підпис та надіславши відповідний запит (це стосується й членів сімей державних службовців, громадян в яких виникають спірні питання при оформленні субсидій, тощо).

Подача електронної декларації за 2016 рік здійснюється на https://portal.nazk.gov.ua/login

Коментарі
03 Лютого 2017, 22:24
А що буде робити Рожищенська податкова?, якщо члену сім'ї декларанта потрібна довідка про доходи (дружина подає декларацію) , то для чого чоловікові ЕЦП коли він декларації не подає. Людині простіше подати заяву до Рожищенської податкової і отримати через тиждень довідку.Наша податкова полегшує свою працю? ВСЕ КРАЩЕ ДЛЯ ЛЮДЕЙ.
03 Лютого 2017, 22:41
зараз має можливість вибрати - чи бігати по кабінетах з папірцями і чекати відповіді тиждень, чи натиснути декілька клавіш - не треба рахувати всіх в наш час ДИНОЗАВРАМИ, тим більше за когось тут підписуватись
03 Лютого 2017, 22:55
Хочеться дочекатись вже декларацій місцевих депутатів.
04 Лютого 2017, 01:41
і що будеш з ними робити як дочекаєшся. чи ти думаєш що в нас депутати мільярдери чи в них компанії на кіпрі. а якщо буде 144 грн тоді ти заспокоїшся?
04 Лютого 2017, 16:10
Вже дочекалися деуларацій з ВР і кабміна. І шо толку? Поговорили тиждень і забули.
Коментар
19/03/2024 Вівторок
19.03.2024
18.03.2024