Кабінет посадовця: Руднянський сільський голова

31 Січня 2017, 18:05
5580

Редакція Район. Рожище продовжує екскурс читачів кабінетами чиновників Рожищенського району. Де і за яких умов посадовці вирішують важливі питання та впливають на життя людей? Відповіді на ці питання читайте у нашому матеріалі.

У вівторок, 31 січня, кореспондент Район.Рожище навідався на робоче місце сільського голови Рудні Світлани Адамівни Якимлюк.


Світлана Якимюк свого часу була виконувачем обов’язків сільського голови протягом 2005 року, тому що попередник пані Світлани, Святослав Чухрай, пішов на пенсію. У 2006 році односельчани обрали її сільським головою. До того вона 15 років займала посаду секретаря сільської ради. Жителі села Рудня вже втретє обрали Світлану Адамівну очільником сільської ради, що доводить професіоналізм цієї жінки і відданість своїй справі.



Кабінет очільника Рудні просторий та світлий, є три вікна. В очі відразу кидається великий робочий стіл, який розташований відразу навпроти дверей. Крім того є великий довгий стіл для різних засідань і, менший за розміром, стіл для прийому відвідувачів. Кабінет умебльований чималою кількістю стільців, є шафа, частина якої виконує роль архіву, стійка для одягу та сейф. У шафі також стоять книги й ікони, яким, за словами Світлани Адамівни, понад 20 років.



На столі сільського голови є ноутбук і телефон, які допомагають пані Світлані в роботі. Окрім гаджетів на столі лежить записник і ручка. На ньому також розмістилися різні документи, які завжди мають бути під рукою. Крім того є ще календар, глобус та символ державності – невеликий за розміром прапор України.



Сейф стоїть по ліву руку посадовця.

«У грудні тут трапилась неприємна історія. – розповідає Світлана Адамівна, – У сільку раду  прокралися грабіжники, які зламали 2 сейфи – у цьому кабінеті та в секретаря. Шукали, мабуть, гроші, але їх тут немає, тому винесли небагато, але шкоди наробили. Ці сейфи довелось ремонтувати, залишилось ще пофарбувати».



На ньому стоять різні кубки, медалі та грамоти, які отримували різні збірні села Рудня. Біля нагород розташований стаціонарний телефон.  

У кабінеті домінують теплі світлі кольори та привітна атмосфера. Відразу відчувається жіноча рука, тому що всі деталі інтер’єру поєднуються одне з одним, а також є багато живих рослин.


Світлана Якимлюк каже: «Вазони – це моє хобі. Доглядаю за ними сама, бо люблю це». І справді – підвіконня повністю заставлені пеларгоніями, дві таких прикрашають також стіл та шафу. На шафі, до речі, розмістилося ще й грошове дерево. На підлозі стоять два великі вазони, яких в народі називають кукурузкою.



 

«Це нелегка робота, але я працюю в цій сфері вже чверть століття, досвід допомагає вирішувати справи з легкістю. Працювати сільським головою – це означає працювати з людьми. Потрібно постійно спілкуватись, знаходити підхід до всіх. За час роботи вже знаю не тільки характер односельчан, а й хто чим хворіє», – з посмішкою відгукується про свою посаду пані Світлана. 

Вікторія Бродосюк

1



 

Коментарі
31 Січня 2017, 20:28
Кабінет нормальний, але вивіска сільської ради ну просто нікудишня.
31 Січня 2017, 22:40
Знаємо. Шукаємо де замовити нормальну вивіску. . Підкажіть. Будемо вдячні.
01 Лютого 2017, 20:09
коли участкі будете давати на ольганівці? заяву написали і глухо
02 Лютого 2017, 22:29
вже все продано
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024