У Соколі відзначили День Соборності

25 Січня 2017, 20:40
2597

«Україна – єдина країна, не шматуйте її, не трясіть!», - під такою назвою в сільському закладі культури села Сокіл проходили урочистості та святковий концерт, присвячені Дню Соборності  України.

Історична подія – Акт Злуки Української Народної Республіки та Західноукраїнської народної республіки в єдину Україну, яка увійшла до національного календаря, як велике державне свято – День Соборності України, зібрала в  будинку культури села  багато жителів сільської ради.


З  вітальним словом  виступив сільський голова Олег Бондарук. Він подякував всім тим, хто  відстоював і зараз відстоює територіальну цілісність нашої держави. Хвилиною мовчання вшанували пам’ять всіх героїв, які загинули за  нашу соборну та незалежну Україну в усі часи її творення.

 Аматори сцени в своїх виступах закликали бути небайдужими до тих подій, які відбуваються в державі, тому що майбутнє України в наших руках.

Ніщо нас не спинить, лунає наш клич,

Хай буде Вкраїна Соборна навік,

Велика і вільна. Соборна, міцна,

У світі поважна, для нас дорога!

Січень місяць дуже щедрий на свята, адже крім Дня Соборності України, ми святкували такі улюблені нашим народом новорічні та різдвяні свята. 

2

Не бояться українці злих незгод,

Можуть і в нещасті посміхатись.

Крах чекає нас, якщо народ

Зовсім перестане жартувати.

Аматори  сцени дуже вміло та майстерно відобразили театралізований  новорічно-різдвяний вечір «Щасливого Різдва і на весь рік добра». Змістовними  та жартівливими інсценівками, піснями, гуморесками   у виконанні талановитої, ініціативної  та креативної молоді  підняли святковий настрій серед глядачів.  А на закінчення свята  народний  фольклорний  колектив


 «Сокільська родина» (керівник О.Романовська)  віншував глядачів колядками. У різдвяні свята аматорський гурт  «Сокільські веселухи» (керівник Наталія Богачук) та молодь села (під організацією Олександра Саковця) за ініціативи БК  с. Сокіл щедро колядували і прославляли Христа  своїми колядками від хати і до хати, збираючи кошти для фарбування  Свято-Троїцького храму.

1

Хочу подякувати усім аматорам сцени за їх талановитість та велике бажання до творчості аматорського мистецтва,  а глядачам  - за теплі усмішки та  гучні аплодисменти. Бажаю всім щастя, миру та добра.

Світлана Гончаревич, директор сільського будинку культури

3

1

1

 

Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39