Дубище: рятувальники розповіли школярам правила безпеки та провели навчальну евакуацію

25 Січня 2017, 09:45
5910

У вівторок, 24 січня, управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області провело навчальні заходи зі школярами Дубищенської ЗОШ І-ІІІ ступеня щодо правильного поводження під час пожежі та інших надзвичайних ситуацій.

Працівники управління ДСНС України, а саме начальник відділу агітаційної пропагандиської роботи ЦЗД УДСНС України майор служби цивільного захисту Ірина Варварук, провідний фахівець цього відділу капітан Валентин Малишко та провідний фахівець Рожищенського РВ УДСНС України Волинської області Роман Андрієвський провели бесіду зі вчителями та працівниками школи.

Після цього вони завітали до 8 класу, розповівши восьмикласникам правила поводження під час пожежі. А також працівники служби надзвичайних ситуацій організували навчальну евакуацію школи з метою нагадати школярам, де знаходяться аварійні виходи і як правильно покинути школу під час пожежі. Після навчальної евакуації всім учням школи розповіли про правила поводження не тільки під час пожежі, а під час інших надзвичайних ситуації.



Наприкінці заходу рятувальники вручили дітям листівки, щоб діти могли переглянути всі правила безпеки та краще їх запам’ятати. Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Волинській області також цікавилися, чи існує у школі гурток «Юний пожежник» й агітували щодо його створення, адже керівництво школи зазначило, що цей блок входить у програму гуртка «Фізична підготовка юнаків».



«У нашій школі існує День цивільної оборони, під час якого ми розповідаємо про правила безпеки і поводження у надзвичайних ситуаціях, а також проводимо такі ж навчальні евакуації. Крім того класні керівники щоквартально проводять бесіди на цю тему. Та все ж, коли ми самі проводимо це у школі – це одне, а коли такі заходи проводять фахівці цієї справи – це зовсім інше.

Діти краще концентруються та стають більш зібраними, що підтверджує сьогоднішня навчальна евакуація. Дуже добре, що такі заходи проводять, тому що діти повинні бути готові до всього», – коментує подію директор школи Тетяна Дмитренко.



 

Коментарі
25 Січня 2017, 22:41
Чому діти одягнені в школі під час уроків ?
26 Січня 2017, 13:53
бо держава така
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39