За 4 роки районна влада підтримала видання шести книжок і одного буклета

24 Січня 2017, 20:06
2318

У Рожищенській райдержадміністрації відбулася апаратна нарада в голови райдержадміністрації. Під час засідання розглянули два питання.

Другим на розгляд винесли питання Про виконання програми підтримки книговидання місцевих авторів – повідомляють у РДА.

Доповідач, начальник відділу культури Тетяна Новосад інформувала голову райдержадміністрації та присутніх на нараді про стан книговидавництва в районі. Зокрема, вона повідомила, що «Районна Програма підтримки книговидання місцевих авторів на 2012 – 2016 роки» спрямована на реалізацію в районі державної підтримки книговидавничої справи з метою забезпечення доступу громадян до інформації, задоволення потреб населення, поліпшення популяризації української книги, зокрема підтримки творчих здобутків місцевих авторів.

Завданнями Програми є:

- забезпечення випуску кращих видань краєзнавчої, історичної, дитячої, художньої літератури місцевих авторів;

- поповнення бібліотечних фондів творами місцевих авторів, виданих як за рахунок бюджетних коштів, так і інших джерел, не заборонених чинним законодавством.

Протягом  2012 – 2016 років завдяки Програмі були випущені книги:

- Петра Аврука «Люби свій край» ( 40 примірників);

- Олексія Будчика «Пісні без нот. Єдина» ( 120 примірників);

- Валентина Мохнюк «Літературне краєзнавство» ( 50 примірників), «Краяни на літературно-мистецькій карті» ( 50 примірників);

- Степана  Курило-Шванса «Село Доросині і його люди» ( 20 примірників);

- Леоніда  Козярчука «Сторінки історії містечка Рожище» (68 примірників).

- Буклет «Рожищенський район» (700 примірників)

Книги були розподілені між бібліотеками – філіями Рожищенської централізованої бібліотечної системи.

Для популяризації книг місцевих авторів були організовані книжкові виставки і тематичні полички.

Уже доброю традицією стало запрошувати авторів на презентації їх книг. Протягом дії цієї програми в бібліотечних установах району проводились різноманітні заходи по популяризації творчості місцевих авторів.

У центральній районній бібліотеці та районній дитячій бібліотеці відбулися зустрічі з Леонідом Козярчуком, який презентував свою книгу «Сторінки історії містечка Рожище», відбувся вечір-зустріч «Два покоління – дві війни»,  під час якого  Олексія Будчик презентував свою книгу «Україна. Революція. Війна».

В рамках усного журналу «Війна пройшла крізь їхні долі» (в центральній районній бібліотеці),  відбулася зустріч з поетом Олексієм Будчиком і презентація його книги «На вістрі кулі».

В бібліотеці-філії с. Літогоще відбулася  зустріч з жителем с. Іванівка, місцевим поетом Петром Авруком, де він презентував свою книгу  «Люби свій край».

У бібліотеках сіл Сокіл та Навіз постійно проходять зустрічі з Олексієм Будчиком, під час яких презентуються його твори:  «Пісні без нот. Єдина», «На вістрі кулі», «Україна. Революція. Війна»

Для популяризації творів вихідця села Доросині, педагога за професією Степана Курило - Шванса у бібліотеці організована постійно діюча книжкова виставка «Я ваш, я не вмер, я живий» (по творчості Степана Курило - Шванса), яка доповнена тематичною папкою «Про творчість та про долю» (відомі літератори села). З нагоди 90-річчя від дня його народження  у бібліотеці – філії с. Доросині відбувся літературний вечір «Сила його слова».

Районна Програма підтримки місцевих авторів на 2012-2016 роки сприяє поповненню книжкових фондів бібліотек, знайомить жителів району з талановитими людьми та їх творчістю, підвищує інтерес громадян до книжкових видань місцевих авторів, які розкривають невідомі сторінки історії, героїчне минуле та вчать патріотизму молоде покоління,  впливає на формування читацьких інтересів та любові до друкованого слова.

Коментарі
24 Січня 2017, 23:00
і хто таку безтолоч до влади допускає
24 Січня 2017, 23:23
Одна безтолоч прийшла до влади по костях і другого свого любимого пхає як тільки може різними дирками.
25 Січня 2017, 00:13
Оце керівник відділу культури із заочною формою навчання вчителя географії
25 Січня 2017, 00:48
якщо комісія підтримає Горбача будете відповідати місцеві члени
25 Січня 2017, 09:27
таки підтримає по всім ознакам. підібрані члени комісії не дуже то і цікавляться що відбувається. в них є вказівка. от і все. завтра розіграють комедію по сценарію Новосадихи. далі - сесія. там також не всі дружать з "головою". частина депутатів без власної думки , яким глибоко нас....ти що відбуватиметься в "Просвіті" найближчі 5 років. от такі мультики малята. на думку громади взагалі ніхто уваги не звертає
25 Січня 2017, 12:49
Т Новосад закінчила історичнний факультет Чому в бібліотеці для дорослих немає книги В Малиновського Становлення ідіяльність НАРОДНОГО РУХУ врожищенському районі Автор книги гроші казав що перерахував
25 Січня 2017, 16:37
Шановні земляки! Зізнайтесь в першу чергу самим собі і усім іншим, кому це цікаво: основна мета в окремих аж надто активних рожищан зробити максимум неприємностей Тетяні Новосад. Якщо вона вже така погано і неугодна для вас, панове активісти, чому ваш уже екс-голова не зробив швидкими темпами чистку, а лишив вам у спадок причину ваших не доспаних ночей? Чим Горбач вам не підходить? Якби не цих два прізвища, ви б за культуру і не згадали б. Повірте, є куди спрямувати вашу невгасну енергію - роботи хоч відбавляй, але ж ні... вам давай "боротьбу з вітряками"... Успіхів вам у ваших починаннях)))
25 Січня 2017, 20:26
Цю новосадиху рідні діти не поважають за родичів мовчу с..а кончена
25 Січня 2017, 20:28
Майдан не за горами шановні депутати
26 Січня 2017, 02:42
Сама ж в адміністрації то мусить всунути свого йо..ра кудись
26 Січня 2017, 15:56
Невже нашого обурення не вистачае аби цю прониру вигнати з тріском?Всі ж знають.чим посаду заробила..Крутить світом що робиться у відділі культури-словуами не пердати.! це культура?А Савчук-колишній кохан все покривае і свою спвмешканку так вчить.Доки це буде?.
Коментар
19/04/2024 Четвер
18.04.2024