Бібліосіті: що читають рожищенці?

22 Січня 2017, 11:00
2158 Джерело: prozahid.com

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 22 січня, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Вчитель математики Ірина Бугайчук: «Якщо вистачає часу, то читаю сучасну художню літературу. Прочитала вже всі книги Дена Брауна, Джоани Роулінг. Декотрі з книг Сесілії Агерн, Ельчина Сафарлі. Прочитала «451 градус за Фаренгейтом», «Кульбабове вино». Автор – Рей Бредбері. Також цікаві книги Паула Коельйо «Алхімік», «Вероніка вирішує померти». Планую наразі прочитати романи Джоджи Мойес.

Оскільки я працюю вчителем, то мені потрібно багато готуватись до уроків. Таку інформацію черпаю в статтях з інтернету, в матеріалах для вчителів, у різноманітних книжках, журналах.

Захоплююсь також літературою для художників, бо люблю малювати. Взагалі, я обожнюю читати, тому читаю для саморозвитку. Лежить в мене душа до читання».

Медична сестра Наталія Дігалевич: «Мені подобається письменниця Еріка Леонард Джеймс. Прочитала її книги: «П’ятдесят відтінків скромного», «П’ятдесят відтінків свободи», «На п’ятдесят відтінків темніше».

Також прочитала «Ключі від твого серця», «Повернення до любові». Автор – Колін Гувер. Гарна книги «Легенда про ангела» (Джямі Макгуайр), «Надія» (Світлана Талан).

В кожній з цих книг з’являються різні емоції. От це книги, які сідаєш читати і відірватись просто не реально. Настільки вчитуєшся в ці твори, що ніби здається, що ти там, і що це все реальність. У всіх книгах присутня любов. Книга «Повернення до любові» нагадує деякі моменти з мого життя. Як читаєш ці книги, то обов’язково переживаєш всі емоції разом із героями».

Магістрант географічного факультету СНУ імені Лесі Українки, любитель спорту Олександр Саковець: «Читав нещодавно таких авторів як Вільям Голдінг («Володар мух»), Деніел Кіз («Квіти для Елджернона»), Ернест Хемінгуей («Старий і море»). Твір «Квіти для Елджернона» дуже сподобався. Та й, в принципі, всі книги цікаві, їх хотілось перечитувати.

Зараз читаю Стівена Кінга «Сяйво». У мене нема такого, що дуже захоплююсь певним жанром. Якщо книга сподобалась мені, то обов’язково її читаю. У школі мало читав, бо постійно не вистачало часу, тепер трошки жалію, що не приділяв читанню багато уваги».

Адміністратор на рецепції в фітнес-центрі «Sport Life» Катерина Миронюк: «Зараз в більшості читаю фантастику. Зокрема, читаю роман Стівена Кінга «Мізері». Твір має досить інтригуючий сюжет. Він захоплює своєю містикою. З улюблених книг можу назвати ще «Гаррі Потера». З жанру юмористичного фентезі найбільш яскраво запам’яталась дилогія «А що ви хотіли від Баби Яги?», і друга книга дилогії «Баба Яга безсмертна». Автор – Олена Нікітіна».

Продавець у кондитерському магазині Олена Ольховик: «Зараз читаю дуже гарний роман Світлани Талан «Коли ти поруч». Події дуже реальні, і коли ти читаєш, ти задумуєшся над тим, що життя дійсно коротке. Тому потрібно цінувати кожну хвилину, кожен момент, незалежно з ким ти, як, де, коли, яка ти людина, матеріально забезпечена чи ні.

Всі ми люди і повинні зберігати людяність та тепло в собі. У книзі йдеться про дівчину хвору на СНІД, яку кинули на свавілля долі рідні люди».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментарі
23 Січня 2017, 16:42
яка гарна рубрика . приэмно.що люди читають
Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024