В гонитві за директорське крісло в РД «Просвіті» всі методи правильні? Або, в чому вбачають несправедливість члени Громадської ради

18 Січня 2017, 12:40
4241

У вівторок, 17 січня, в залі засідань Рожищенської районної адміністрації відбулись збори Громадської ради, дорадчого органу при РДА під головуванням Івана Підвального.

На зборах розглянули питання про дотримання законодавства при висуненні кандидатів від громадських організацій району до складу конкурсної комісії з призначення нового директора РД  «Просвіта».

Оскільки начальник відділу культури Рожищенської РДА Тетяна Новосад не змогла бути присутньою на зборах, то на всі запитання, які виникали в ході відповідала заступник голови Рожищенської РДА Інна Сергійчук.

Як ми вже писали в матеріалі «Рожищенськими справами керують луцькі організації» активісти Самооборони запідозрили махінації при відбору кандидатур від громадських організацій для включення до складу конкурсної комісії з проведення конкурсного добору на посаду директора Рожищенського районного дому «Просвіта», яке відбулося 12 січня в приміщенні Рожищенської РДА.

Це питання також викликало хвилю обурення в членів Громадської ради, тому вони виявили бажання зібратися та розібратися у справі.

На зборах були присутні 11 членів Громадської ради з 20-ти.

Збори проходили в дуже напруженій обстановці. Багато членів ради не приховували своє обурення з приводу відбору кандидатів з ряду громадських організацій, які згодом обиратимуть директора РД «Просвіта». Всі члени одноголосно зазначали, що цей конкурс пройшов несправедливо, назвавши його по-народному «лохотроном».

На думку членів Громадської ради, як можна вважати справедливим процес, який наближається до основної мети - обрання нового директора РД «Просвіта» справедливим, коли на людей чинять відвертий тиск з погрозами подальшого звільнення, якщо свій голос віддадуть не «за того кандидата». 

«Приблизно 10–12 днів тому, мені подзвонила особа і попросила проголосувати за певну кандидатуру. Я собі цього ніколи не дозволяв і не дозволю. Правда завжди має бути правдою, людина завжди має залишатися людиною. І особа, яка має стати директором мусить відповідати моральним якостям. У нашому сьогоднішньому рішенні ми маємо написати, що конкурс мають анулювати. Адже він проходить не справедливо», – зазначив один із учасників Громадської ради Руслан Хомич.

Саме жеребкування за словами декотрих членів ради теж містило ряд правопорушень.

Деякі новообрані члени громадських організацій навіть не знали про те, що пройшли відбір і здобули перемогу.  Виходить, їх  не повідомили про день, коли саме відбуватиметься жеребкування? І, зрештою, як зауважили на Громадській раді, залишається невідомим чому жодна луцька громадська організація не була присутня на жеребкуванні, якщо так переймається культурою Рожищенського краю.  І чи все в порядку у їхніх поданих документах? 

Олександр Дулюк зауважив, що вони не визнають результати конкурсу та категорично не погоджуються з ним.

1

«Ми проти шулерських ігор. Якщо вони хочуть грати за своїми правилами, то не вийде. Ми терпіли-терпіли та терпець вже урвався», – наголосив очільник ГФ «Народна самооборона міста Рожище».

Проте, Інна Сергійчук постійно наголошувала, що все було законно і прозоро, ніяких «лохотронів» не було.

Але Громадська рада вирішила висловити недовіру комісії та вимагати скасувати результати жеребкування.

1

З Протоколом засідання комісії з жеребкування по відбору кандидатур з добору на посаду директора РД «Просвіта» можна ознайомитися на офіційному сайті Відділу культури РДА.

Також можна переглянути відеозапис жеребкування. 

Коментарі
18 Січня 2017, 14:49
А де поділась Тетяна Новосад?
18 Січня 2017, 15:09
Так у чому несправедливість і "лохотрон"?
18 Січня 2017, 16:04
Як то в чому ? Гайворонська спільно з пасинком своїм будуть "вибирати" Горбача директором "Просвіти"
18 Січня 2017, 16:20
А я знаю секрет Горбача. Ви ж тільки подивіться який красень, а співає як, ще й ріст у нього казали десь..... під 25 см
18 Січня 2017, 16:22
О, Дулюк вже не в жовтій куртці))) А якщо серйозно, то судді хто? Хто - Хомич, який має необліковану робочу силу і постійну несплату податків, Дулюк, у якого минуле - це антологія контрабандиста, хто б із них говорив за чесність і порядність??? Там ще вдалині видніється Шварцкоп - такий чесний і праведний, а новий торговий центр із порушеннями збудував, не дарма ж він так не любить Орлова, Паламар, який тільки й дітей плодить на світ і кидає дружин, стоматолог Ковальчук, який безкоштовно і консультації не надасть, Гаврук, в якого шизофренія, і ще кілька знатних і відомих жіночок поважного віку... Так, те що робить нинішня влада - це ні в які рамки не йде, але як так співпадає: одні аферисти беруться судити інших! Дурдомм! Їх усіх потрібно в Олику на тривале, ДОВГОТРИВАЛЕ лікування - і Гайворонську з компанією і Дулюка із його різношерстим цирком, тільки поселити треба в різних кінцях, бо рознесуть нафіг ту установу!
18 Січня 2017, 17:01
Ми дуже вдячні Вам за Ваше "велике" втручання по питанню розвитку культури в районі.Дайте нарешті дорогу молоді і запитайте шановну Лідію Романюк - чому сьогодні молодь райцентру не може ввідвідувати молодіжні заходи та дискотеки
18 Січня 2017, 17:35
От скажи чесно. Якщо станеш директором - буде в Рожищах дешева дискотека в "Просвіті" як було, коли ще наші батьки були молодими? Чи ні? І чому її там немає зараз. Здоровий зал пустує. Хіба що всякі молдвани час від часу приїжджають торгувати. А нам, що на лавочках в парку тусуватися вечорами?
18 Січня 2017, 18:24
до рожищанина. то чому ви такий чесний і не заплямований не втрутились? не поставите в рамки владу. чи думаєте що своїми дописами здатні на щось впливати? ну висвітили те ,що всім давно відомо. і що далі ?чекаєте коли " маси " людей взбунтуються? чекайте
18 Січня 2017, 18:34
Шановна Молодь ,в програмі розвитку культури,яка вказана на сайті С.Горбача,є зазначений пункт про відновлення дискотеки та інших розважально-пізнавальних заходів в РД "Просвіта".А чому немає зараз,то всі питання до Романюк!
18 Січня 2017, 18:55
А подивіться ще раз відео там же добре видно як ті що треба вкладались горизонтально інші вертикально аШибуня приглядалась добре вибираючи конверт вона повинна була їх оглядаимне
18 Січня 2017, 18:58
А подивіться ще раз відео там же добре видно як ті що треба вкладались горизонтально інші вертикально а Шибуня приглядалась добре вибираючи конверт вона не повинна була їх оглядати оком а вибирати
18 Січня 2017, 19:15
Я просто в шоці! Прочитала автобіографію Горбача! Коли і де він виступав на сцені в Києві під час революції гідності? Невже він разом з Новосадихою думають, що люди за три роки забули на чиїй стороні вони виступали під час Майдану? Чи забули,, як вони їздили з концертами і агітували за партію регіонів? Чи він думає, що в 16 році поїхав декілька раз на Схід поспівав за 50 кілометрів від передової і став волонтером? А де він був в 2014 році, чого не допомагав солдатам, чого не їздив співати в Ато, а тільки виспівували різним "колядувальникам" в рясах? Як йому не стидно таке писати? Чи вже людей зовсім за людей не рахують?
18 Січня 2017, 19:28
якщо тобі так подобається ця жовта куртка то прийди і ятобі їїподарую .ти випадково не митником чи слідчим працював бо знаєш всіх котрабандистів і всіх неплатників. Повторюю не перщий раз маєш претензії прийди і скажи це в лице а по заочі говорити не гарно. ховаєшся як щур і пищиш з нірки.
18 Січня 2017, 19:37
Навіть самі надійні здали Таньку. Десять командировок виписала бухгалтерам відділу культури для того , щоб подарувати дорогого Новорічного подарка начальнику управління фінансів Клебанській Л.Ю.
18 Січня 2017, 19:41
то викликай швидку, може поможе. то давай прийди на перше засідання комісії і відверто в очі скажи своє "фе". 23,01,2017. 14.30
18 Січня 2017, 20:19
щур сховався в нору
18 Січня 2017, 20:21
Вона сама меле свіїм язиком багато і навіть багато.І не коттролює свій базар.Сама й підставила Савчука
18 Січня 2017, 21:33
Якщо рожищанин пише неправду в то спростуйте цей коментар ,а якщо правду то опустіть голову і мовчіть Демократія повинна бути до всіх , а не тільки до службовців .
18 Січня 2017, 22:00
даеш 80!!!!!!!! такі дискотеки я в нас були в 80 роках..у вас ніколи небуде!!!!!!.........
18 Січня 2017, 22:20
горбача ? ви що люди ганьба! А як він співає.. були на корпоративі, він грав. НЕ було,що слухати і під що танцювати!!! Директором Просвіти хоче стати, хоча сам тупий. де такого бомжа колобка поставити на таке місце... Людина має відповідати своїй посаді. а не так як він і його новосадиха!!!<br/>Ганьба ганьба ганьба!!!!!!!!!!! СТИДОБА тим людям які їх підтримують
18 Січня 2017, 22:31
спростовувати де? в коментарях ! а може краще при зустрічі лицем в лице. чи слабо?
18 Січня 2017, 22:33
Де Ви бачили у склад конкурсної комісії Гайворонську.<br/>Варіанти розвитку подій:<br/>1. Представники ГО які пройшли в конкурсну комісію по жеребкуванню добровільно відмовляться брати в ній участь, тоді треба буде обрати нових. (малоймовірно).<br/>2. Всупереч законодавству відмінять результати жеребкування, тоді вище вказані представники ГО подають до суду і відділ культури та районна рада будуть втягнуті в судову тяганину а &quot;Просвіта&quot; довгий час залишаться без директора. На мою думку суд представники ГО виграють.
18 Січня 2017, 22:36
Новосадиха не прийшла на збори бо має пряму причепність до цієї махінації..........
18 Січня 2017, 23:05
Керівник має виконувати свою посадову інструкцію . А не виконувати роль ведучої на кожному концерті...........
18 Січня 2017, 23:28
повністю підтримую всі коменти рожищанина!!!
18 Січня 2017, 23:32
а на рахунок Горбача і Новосад був на корпоративі де вони грали і співали тут вибачте професійно що аж за душу...
18 Січня 2017, 23:34
засунь свою підтримку собі в дупу. прихвостень!!!!!!!!!!!!
18 Січня 2017, 23:38
Вони восени спlвали обох на весiллi в Савчука Тараса в зеленому гаi говорили що безкоштовно то мабуть вiн тепер мае ним вiддячити.
18 Січня 2017, 23:45
я проста людина і я висловив думку свою про професіоналізм цих людей на сцені...
19 Січня 2017, 00:32
...Свій високий клас вони показали колись на столі...Відтоді-разом!!!І гайворонська так само починала...З Савчуком
19 Січня 2017, 00:42
Ото кубло змій розворушили ви на правильному шляху
19 Січня 2017, 00:48
я уже втомився від новосадихи з нею одні скандали скажу Інні не хай звільняє її
19 Січня 2017, 00:50
&lt;p&gt;У відділі культури відуоли так рулить Танька коіться казна що і про це всі знаютьюГнати пора! А вона ще &amp;nbsp;виріщила пристроіти.Сором! А Гайворонська покривае бо сама така.&lt;/p&gt;
19 Січня 2017, 08:29
Якби це цікавило мене одного то можна було б при зустрічі , а це цікавить багатьох людей в місті тому краще напевне в декларації яку скоро здасте .
19 Січня 2017, 10:20
Там недовіру треба було винести секретарю окремо за шулерство і заяву в НАБУ і прокуратуру.
19 Січня 2017, 12:24
люди добрі, як вам не соромно??? в таке свято поливати одне одного брудом, а ще про якусь культуру йдеться - сором рожищани ганьба і стид.............
19 Січня 2017, 13:09
Мистецтво - не так просто, як здавалось.<br/>Мистецтво, що свідоме, не тупе.<br/>Воно лікує душу , щоб не сталось,<br/>А часом в щент вбиває в тобі все.<br/>Мистецтво це складніше ніж вважають,<br/>І головне не перейти межу<br/>Усі про це аж забагато знають<br/>Аби хтось зрозумів що я кажу.<br/>У світі , де , якісь тупі стандарти,<br/>Так важко донести свої думки<br/>Чомусь от так , що дійсно чогось варте.<br/>Вбивають , а не навпаки.
19 Січня 2017, 14:32
Стрепенулася завіса, тихо розійшлася. <br/>В темнім залі все завмерло. П'єса почалася. <br/>Здоровенний, широченний стіл стоїть на сцені, <br/>А за ним сидять мужчини — інженери, вчені. <br/>Йде нарада. Йдуть дебати. Виступи. Питання. <br/>Так минула друга дія. Так пройшла й остання. <br/>Люди ляпнули в долоні й розішлись помалу. <br/>Лиш дідок один лишився, не пішов із залу. <br/>Молоденька білетерша мовила старому: <br/>— Вибачайте, що турбую. Час уже додому.— <br/>Той поглянув — пусто в залі. Розійшлися люди. <br/>— А концерту після зборів,— запитав,— не буде?
19 Січня 2017, 14:34
Чинодралик, як і всі справжні бюрократи, <br/>Вмів добряче звітувать і рапортувати. <br/>А крім того, десь навчивсь рипать на гармонії, <br/>То й одержав керівний пост у філармонії. <br/>Там-то він і показав керівну натуру! <br/>Щоб в єдиному строю повести культуру, <br/>Від артистів став приймать звіти по вокалу, <br/>Заставляв рапортувать у кінці кварталу: <br/>— Стій на сцені, як струна, не здвигни плечима, <br/>Я у залі — ти мене пожирай очима.— <br/>Співаків намуштрував, взявся за афіші. <br/>— Вимагаю, щоб слова в них були точніші. <br/>Відтепер писати слід <br/>Не КОНЦЕРТ, а ТВОРЧИЙ ЗВІТ.<br/><br/>І пішли за звітом звіт, масові концерти. <br/>Замість того щоб співать, стали горла дерти. <br/>Відмуштрований артист вийде й репетує, <br/>Він не просто виступа, він вам рапортує. <br/>А бувало, як співак збився чи зірвався, <br/>Чинодралик лютував: — Зарапортувався... <br/>Гей, прославте, співаки, світлу ту годину, <br/>Коли витурять таких із мистецтва в спину!
19 Січня 2017, 17:00
Не треба мене сюди вплутувати, я тут ні до чого, - це все на кріслі відбувалося. До нього й майте претензії
19 Січня 2017, 18:59
оце влада в нашому районі інтриги склоки б....ки а танька рулить
19 Січня 2017, 19:33
Ще такої ГАНЬБИ в Рожищі не було.
19 Січня 2017, 19:54
оце тільки початок люди добрі прийдіть в понеділок і побачите оцю гниль яка керує нами музики гайворонські слабий козлакевич ганьба ганьба
19 Січня 2017, 21:08
хто читав мотиваційний лист претендента Горбача ? Чи не здається вам панове ,що цей шедевр є продовженням автобіографії. тільки вже більш уточненої і вельми роздутої. а де ж мотивація ? де бачення майбутнього розвитку &quot; Просвіти&quot; та й культури в цілому ?
19 Січня 2017, 22:05
Горбач розвине культуру? Він іі зажене невідомо куди! Геть всякі Таньки та Інки!!! Це ги дота якоі світ не бачив!
19 Січня 2017, 22:08
невже з працівників БК не має когось,щоб бути директором,а треба &quot; виписувати &quot;з Луцька
19 Січня 2017, 23:16
мафія безсмертна!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20 Січня 2017, 00:18
Ви читали автобіографії кандидатів на посаду? Де Ви там побачили з Луцька?
20 Січня 2017, 03:04
А мо хто має збережений вірш про таньку нашу поблядуху? Ну ви в курсе)
20 Січня 2017, 10:53
Я маю цей вірш. Продам за посаду директора. Чекаю пропозицій.
20 Січня 2017, 14:12
А кого б ми хотіли бачити на цій посаді?рожищани кажіть своуї кандидатів
20 Січня 2017, 14:12
А кого б ми хотіли бачити на цій посаді?рожищани кажіть своуї кандидатів
20 Січня 2017, 16:24
Не треба мене сюди вплутувати, я тут ні до чого, - це все на кріслі відбувалося. До нього й майте претензії
21 Січня 2017, 20:13
У мене один претендент,яка тягне всю роботу за всіх з перших днів.як прийшла на роботу,мало хто знає.Сценарій скласти вона,організація на ній.і весь потім бруд на неї ж зливають.нее розумію за що.зате чула-мій кандидант Наталя Марценюк.впевнена у собі,професіонал з великої букви,вміє працювати з людьми,організатор шикарний.характер ангельський.
23 Січня 2017, 01:35
я також за н. марценюк
28 Січня 2017, 00:15
Шокований, коментарі з образами не видаляють...
Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
22.04.2024
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром