Іменинники, свята і події цього дня

15 Січня 2017, 07:00
1667 Джерело: pinimg.com

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні неділя, 15 січня. Пропонуємо вам заварити найулюбленішу каву чи чай, приготувати щось смачненьке і, мріючи, насолоджуватись неперевершиним ароматом і смаком.

День ангела святкує – Уляна.

15 січня – Всесвітній день снігу.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1945 – відділи НКВС штурмували «бандерівську столицю» – містечко Космач. У ході бою загинув командир дивізії ВВ НКВС Герой Радянського Союзу полковник М. Дергачов; Березівською сотнею керував Мирослав Симчич.

1951 – західнонімецький суд виніс вирок у справі Ільзе Кох, дружини коменданта концентраційного табору Бухенвальд, звинуваченої у знущаннях та вбивствах в'язнів і прозваної за свою надмірну жорстокість «бухенвальдською відьмою». Її було засуджено до пожиттєвого терміну ув'язнення. У 1967 році Ільзе Кох наклала на себе руки, повісившись на мотузці, сплетеній із простирадл.

1970 – 28-річний полковник Муаммар Каддафі, котрий прийшов до влади в Лівії у 1969 р. в результаті військового перевороту і повалення влади короля Ідріса, проголошений прем'єр-міністром країни.

1986 – у радянських газетах опубліковано заяву Генерального секретаря ЦК КПРС Михайла Горбачова, у якій проголошено «програму поетапної ліквідації до 2000 року всіх видів ядерних озброєнь».

1992 – Бернерс-Лі Тім, «батько World Wide Web», випустив веб-браузер – програму, яка дає можливість переглядати ресурси інтернету.

 – європейська спільнота визнала незалежність Хорватії та Словенії, колишніх югославських республік, які перебували у федерації з 1918 року.

 – Президією Верховної Ради України затверджено музичну редакцію Державного гімну України, автором якої є Михайло Вербицький

 – Ямайка і Австрія визнали незалежність України.

 – Україна встановила дипломатичні відносини з Грецією.

1993 – у США на телеканалі NBC вийшла в ефір остання (2137) серія «Санта-Барбари».

1994 – у результаті проведеного в Туркменістані референдуму повноваження голови республіки Сапармурата Ніязова продовжені з п'яти до десяти років.

 – за нез'ясованих обставинах безвісти зник український політик Михайло Бойчишин.

2001 – почав працювати сайт Вікіпедія.

2006 – вперше Президентом Чилі стала жінка – Мішель Бачелет.

2009 – екіпаж американського аеробуса А-320 зміг врятувати від загибелі 146 пасажирів, посадивши літак із зупиненими двигунами на воду річки Гудзон посеред Нью-Йорка. Двигуни аеробуса відмовили внаслідок зіткнення зі зграєю гусей на висоті 850 м після зльоту з аеропорту «Ла Гуардія».

Погода: Сьогодні очікується -3–4° C, без опадів, слабкий вітер.

Посміхніться

Чоловік дружині:

- Давай пограємо в рольові ігри.

- Це як?

- Ну, як ніби ти Червона Шапочка, а я вовк.

- Клас, давай!

- Ну, тоді йди, печи пиріжки...

 

- Чи може поява дитини в сім'ї стати причиною конфліктів?

- Так, якщо дитина з'явилася пізно і в нетверезому стані.

 

В супермаркет заходять телепузики, беруть дартс і прямують до виходу.
У непонятках охоронець:
- А хто буде платити за дротики?
- Ми не задротики. Ми телепузики.

 

Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024