Іменинники, свята і події цього дня

13 Січня 2017, 07:00
1340 Джерело: ukr.media

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні 13 січня.Нехай сьогоднішній день наповнюється лише приємними емоціями та вдалими зустрічами. А зранку не забудьте насолодитись чашкою смачної кави чи чаю.

13 січня – Старий Новий рік.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1943 – А. Гітлер видав директиву про тотальну мобілізацію матеріальних засобів та людських ресурсів Німеччини.

1944 – війська 1-го Українського фронту зайняли місто Корець (Рівненська обл.) та райцентр Берездів (Кам'янець-Подільська обл.).

1945 – радянські війська зайняли Будапешт.

1949 – радянська агентурна розвідка здобула в Пентагоні і Ленглі план нападу на СРСР «Дропшот» (Dropshot).

1953 – у радянських газетах «Правда» та «Известия» опубліковано повідомлення ТАРС про розкриття «змови кремлівських лікарів, винних у смерті вищих керівників КПРС, радянського уряду та збройних сил»: дев'ять провідних лікарів, більшість з яких євреї, звинувачувались у вбивстві секретаря ЦК Андрія Жданова та начальника ГПУ Радянської армії Олександра Щербакова. Через три місяці, уже після смерті Сталіна, «справу лікарів» було оголошено фальсифікацією, а з підозрюваних, двоє з яких померло під час слідства, знято обвинувачення.

1957 – компанія Wham-O почала випуск фризбі.

1965 – губернатор штату Мінесота (США) Карл Ролваг та мер Міннеаполісу Артур Нафталін підписали прокламації про проголошення 22 січня «Днем української незалежності».

1989 – у всій Великобританії комп'ютери були вперше паралізовані вірусом «Friday the 13th» («П'ятниця, 13-те»), відомим також під назвою «Jerusalem», котрий періодично активізується в дні, коли 13 число припадає на п'ятницю.

1991 – у Литві відбулись криваві сутички між підрозділами радянської армії і місцевим населенням, спровоковані Кремлем, що намагався запобігти виходу республіки з СРСР. Штурмом взятий телецентр. У Литві цей день відзначається як день оборони свободи.

1992 – Україна та Королівство Швеція встановили дипломатичні відносини.

1993 – у Парижі представники 130 країн підписали «Конвенцію про заборону розробки, виробництва, накопичення і застосування хімічної зброї і її знищення».

1999 – 36-річний Майкл Джордан, жива легенда американського баскетболу, офіційно оголосив, що залишає команду «Чикаго Булз» і припиняє професійну кар'єру баскетболіста.

2000 – про свою відставку з поста глави компанії «Microsoft» заявив її співзасновник і багаторічний керівник Білл Ґейтс.

Погода: Сьогодні очікується 0–(-8)° C, обложний сніг, замерзаючий (переохолоджений) туман, помірний вітер.

Посміхніться

- Невісточко, ти скотину вже погодувала?
- Ні, мамо, ваш синок ще спить!

 

Грабіжники після погрбування банку:
- Ну що, самі порахуємо, чи почекаємо, коли в новинах скажуть?

 

Перевіряючий на ринку:
- У вас є документи на цю рибу?
- А що вам треба, свідоцтво про смерть?

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024