Іменинники, свята і події цього дня

12 Січня 2017, 07:00
1173 Джерело: znaika-club.com.ua

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 12 січня. Гарна нагода зібратися з друзями чи в колі сім’ї, попити смачної кави і поспілкуватися. Неординарного вам дня!!!

День ангела святкує – Макар, Йосип, Яків.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1943 – у Сумській області окупанти спалили повністю село Антонівка Ямпільського району, загинуло 97 жителів.

1944 – війська 1-го Українського фронту зайняли райцентри Сарни, Степань та за участі партизанського з'єднання О. Сабурова здобули райцентри Висоцьк і Володимирець (Рівненська обл.).

1944 – опубліковано звернення президії Верховної Ради УРСР і ЦК КП(б)У до населення окупованих областей України. У ній виголошено заклики до боротьби з окупантами та «українськими націоналістами».

1945 – розпочалась Сандомирсько-Сілезька стратегічна наступальна операція військ 1-го Українського фронту, що тривала до 3 лютого. Метою операції було розгромити кельце-радомську групу ворога, звільнити південну частину Польщі, вийти до р. Одер і захопити плацдарм на її лівому березі.

1945 – розпочалася Вісло-Одерська стратегічна наступальна операція радянських військ, яка тривала до 3 лютого. Метою операції було розгромити групу армій «А», завершити визволення Польщі і створити хороші умови для удару на Берлін.

1950 – в СРСР знову запроваджена смертна кара за зраду, шпигунство і саботаж.

1954 – в австрійській провінції (землі) Форарльберг внаслідок сходження лавини загинули 200 людей. Через 9 годин друга лавина поховала під собою ще 115 осіб.

1954 – опубліковані «Тези про 300-річчя возз'єднання України з Росією», схвалені ЦК КПРС. Тези були написані на замовлення голови агітпропу спеціально організованою з цією метою 1952-го року групою провідних московських і київських істориків.

1972 – КГБ здійснило в Україні серію арештів молодої інтеліґенції (операція «Блок»). Були заарештовані В'ячеслав ЧорновілВасиль СтусІван СвітличнийЄвген СверстюкЗіновій АнтонюкДанило ШумукМикола ПлахотнюкЛеонід ПлющОлесь СергієнкоІван КоваленкоІван ГельІрина КалинецьМихайло ОсадчийСтефанія Шабатура.

1974 – В'ячеслав Чорновіл звернувся з заявою до голови президії Верховної Ради УРСР. У ній повідомлялось, що, починаючи з 12 січня 1972-го року (дня його арешту і початку широких репресій проти течії шістдесятників в українському літературно-громадському житті), він щорічно, як в ув'язненні так і після, відзначатиме одноденною голодівкою аж до справедливого перегляду його та інших аналогічних справ.

2004 – найбільше (на той час) у світі круїзне судно «Queen Mary 2» вирушило у своє перше плавання через Атлантичний океан.

2007 – Китай збив власний метеорологічний супутник, здійснивши, таким чином, перше застосування зброї у космосі за останні двадцять років.

2010 – близько 17-00 за місцевим часом, в центральній частині Гаїті з незначним інтервалом відбулись два землетруси магнітудою 7,0 і 5,9 відповідно. Паралізований телефонний зв'язок і лінії електропередач, зруйновано і пошкоджено багато будівель, зокрема президентський палац і будинок штаб-квартири миротворчої місії ООН. Загинуло щонайменше 250 тисяч осіб. Збитки від природного катаклізму сягнули 9 млрд доларів.

Погода: Сьогодні очікується 0–(-9)° C, обложний сніг, свіжий вітер.

Посміхніться

- Скажіть, що змушує вас напиватися щодня?

- Нічого не змушує, я доброволець.

 

У всіх свої проблеми: у жінок при повній шафі – нічого надіти. У чоловіків при повному холодильнику – нічого пожерти!

 

- Ти де працюєш?

- На роботі.

- А що ти там робиш?

- Додому хочу.

 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024