Різдвяне привітання благочинного Рожищенської округи Петра Іваничка

07 Січня 2017, 11:00
3185 Джерело: church.ua

Христос Рождається!

Різдво Христове звіщає нам велику радість, що ми – діти Божі, що ми – храм Святого Духа і  спадкоємці Царства Небесного.

Різдво Христове – це найважливіша дата в усій історії  людства, бо від Різдва Христового розпочалась нова ера часу. Наш людський розум не в силі зрозуміти та усвідомити цієї таємниці народження Сина Божого у Віфлеємі.

Свята  Церква співає чудовий ірмос: «Таїнство бачу я дивне і преславне: небом стає вертеп,  престолом Херувимським – Діва, оселею – ясла, в яких лежить неосяжний Христос Бог. Його  оспівуючи величаємо».       

Дорогі брати і сестри! Подумки перейдімо до Віфлеєму, увійдімо  Віфлеємський вертеп,  погляньмо духовними очима на Богомладенця, що лежить у яслах, і скажемо  Йому словами Святої Церкви: «Що принесемо Тобі, Христе, за те, що Ти явився на землі як людина заради нас?».

Новонародженому Христу  небеса принесли в дар зірку, земля – вертеп, пустиня – ясла, волхви – дари,  пастирі – чудо.

У ці святкові дні, коли наші серця наповнюються духовною радістю, сердечно поздоровляю вас, дорогі брати й сестри, з великим святом Різдва  Христового і Новим роком.

Щиро бажаю всім вам міцного здоров’я, простоти  віри віфлеємських пастухів та мудрості волхвів. Хай запанує в нашому  обтяженому земними клопотами житті та на нашій рідній українській землі любов Христова, яка довго терпить і милосердствує, не безчествує, не мислить  зла, – любов, яка усе покриває і все переносить (1Кор. 13; 4-7).

Христос Рождається! Славімо  Його!

Протоієрей Петро Іваничко, благочинний Рожищенської округи

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024