Бібліосіті: що читають рожищенці?

07 Січня 2017, 13:00
1711 Джерело: uamodna.com

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину.

Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У суботу, 7 січня, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Майстер манікюру Аліна Ващук: «Взагалі, люблю романи сучасних українських письменників, фантастику, технотрилери, романи-амнезії.

З улюблених – Люко Дашвар (перечитала усі її книги) «Покров», «На запах м’яса», «Рай. Центр». Захоплює Ірен Роздобудько: «Все, що я хотіла сьогодні», «Я знаю, що ти знаєш, що я знаю».

Круті книги в Світлани Талан. Вона пише не лише про любов, а переплітає її з історією. Наприклад, «Розколоте небо», «Коли ти поруч», «Помилка», «Оголений нерв», «Купеля». Ще подобається твір Валентини Мастєрової «Суча дочка».

Дуже захопливий роман-амнезія написав мій знайомий, крутий письменник-початківець Сергій Тиховський «В задзеркаллі». І, врешті-решт, автор моїх улюблених технотрилерів, фантастики, романів – Макс Кідрук. Постійно ходжу на презентації його книг. Зокрема, «БОТ», «БОТ. Ґуаякільський парадокс», «Зазирни у мої сни», «Твердиня» і багато інших.

До речі, є нова крута книга «ДНК», яку написали сім авторів: Сергій Жадан, Юрій Винничук, Ірена Карпа, Фоззі, Андрій Кокотюха, Володимир Рафієнко та Макс Кідрук.

А, взагалі, читати дуже сильно люблю читати. Це така тема, про яку можу вічно говорити. Однозначно подобається, як пишуть Надія Гуменюк, Міла Іванцова, Жанна Куява, Володимир Лис, Марія Матіос».

Копачівський сільський голова Олександр Совтис: «В основному читаю новини з газет: «Наш край», «Волинь нова», «Експрес» та інші. Неодноразово перечитую інформацію з інтернет-сайтів.

На художню літературу не вистачає часу, хоча колись захоплювався детективами, історичними книгами».

Директор Топільненського будинку культури Оксана Пашковська: «Дуже люблю читати романи, життєві історії. Наприклад, Ірен Роздобудько «Рай. Центр», «Ліцей слухняних дружин». Захоплююсь Марією Матіос «За секунду до щастя» та багато іншими авторами.

Також читаю новині сайти. Зокрема, Волинські новини, Район.Рожище».

Голова Рожищенського районного суду Іван Сіліч: «Нещодавно читав книгу «Аеропорт» Сергія Лойко. Дуже цікава, вона про героїзм наших хлопців.  У мене така робота, що найбільш цікавлюсь юриспруденцією. Люблю читати газету «Закон і бізнес». В ній пишуть і про новини в законодавстві, і про судову систему, як воно все відбувається.

Неодноразово перечитую газету «Волинь нова». А коли є більше часу, то для задоволення читаю історичні тексти. Про те, як усе розвивалося в нашій державі, про Олександра Македонського, про Велику Світову війну, про подвиги наших людей, які обороняли свою землю».

Шкільний психолог Майя Вербицька: «Інтернет-видання Район.Рожище читаю, місцеву газету «Наш край». З художньої літератури люблю іноді повертатися до багатопланового, поліфонічного роману Михайла Булгакова «Майстер і Маргарита». Книга неймовірно цікава. Особливо перечитую її навесні.

Із професійної літератури читаю журнал «Шкільному психологу усе для роботи».

Педагог-організатор Сніжана Ліщук: «Читаю новини з різних офіційних сайтів: Верховної ради України, сайти громадських організацій чи комунальних підприємств. Також цікавлюсь психологією та книгами-тренінгами. Люблю читати Зігмунда Фрейда, Стіва Джобса та інших.

Художню літературу читаю виключно мовою оригіналу. Ось якраз зараз перечитаю «Портрет Доріана Грея» англійською мовою. Автор – Оскар Уайльд. Це захоплююча книга. Читаю мовою оригіналу саме художні книжки, бо їх легше зрозуміти.

Читати не важко, якщо, звичайно, знаєш мову. Англійською, російською чи польською читаю дуже легко, а ось, коли іншими чотирма мовами (німецькою, італійською, іспанською та французькою), то виникають труднощі».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024