Майстер-клас по виготовленню новорічної іграшки на ялинку

27 Грудня 2016, 11:11
6048

Незабаром новорічні свята. У кожній родині головним атрибутом новорічного святкування є ялинка. Хтось обирає штучну, хтось надає перевагу лише «живій» лісовій красуні. Але і для однієї, і для іншої потрібні прикраси.

Звісно, хтось дістане зі скрині старі іграшки, хтось піде купувати нові, але є такі люди, для яких іграшка – це не просто новорічна прикраса, а своєрідний оберіг, який варто зробити своїми руками.

Ось саме на майстер-клас із виготовлення новорічної прикраси власними руками й відправилася кореспондентка Район.Рожище. Майстриня Юлія Зенц, каже, що не дуже важко і коштовно виготовити гарну і креативну прикрасу на ялинку власноруч.

Тож запасайтеся терпінням та необхідним приладдям і гайда разом із нами виготовляти новорічну прикрасу зі звичайних стрічок.

1

Для роботи нам знадобиться:

1. Стрічки (можна одного, а можна і двох кольорів)

2. Маленький шарик із пінопласту

3. Бусинки

4. Кусочок дроту

5. Ножиці

6. Запальничку

7. Клейовий пістолет

Приготували? Ну що ж, розпочинаємо!




Крок 1. Спершу зі стрічки нарізаємо квадратики (приблизно 5х5 сантиметрів), щоб виготовити з них пелюстки для квіточки. Її ми прикріплюватимемо на пінопластову кульку. Для однієї квітки нам потрібно вісім квадратів.

Крок 2. Беремо запальничку і припалюємо готові квадратики зі всіх сторін, щоб не сіклись. Обпалювати можна і над свічкою.










Крок 3. Тепер нам потрібно з готових квадратів скласти пелюстки. Складаємо їх трикутничками тричі. Тоді обрізаємо трішки кінчик (який постійно складали) і припалюємо в тому місці, щоб скріпити між собою частинки стрічки. Також обрізаємо смужку стрічки протилежну від зовнішнього вигляду квітки. Тобто робимо пелюстку вужчою.





Крок 4. Коли зробили пелюстки для квітки, то беремо трішки дроту і робимо з нього маленьку петельку. Втискаємо її в пінопластову кульку. За неї ми будемо зачіплювати нитку, щоб повісити готовий витвір на святкову ялинку.


Крок 5. Ручкою чи маркером помічаємо на кульці дві крапки одна на проти одної. Це будуть серединки обох квіточок. І тепер починаємо приклеювати пелюстки до пінопластової кульки.







Крок 6. Приклеюватимемо клейовим пістолетом. Щоб не накапати на поверхню столу силіконом, то підстеляємо під пістолет аркуш паперу. Наносимо силікон на ті сторони пелюстки, які обпалювали запальничкою. І приклеюємо на кульку. В результаті в нас виходить квіточка.







Крок 7. Знову робимо вісім пелюсток і приклеюємо їх у проміжках між пелюстками вже готової квіточки. Опісля знову створюємо вісім пелюсток і приклеюємо у проміжках між пелюстками вже другого кола.

Крок 8. Беремо бусинку і приклеюємо її в центрі квітки. Половина іграшки готова.




Крок 9. Створюємо за таким самим алгоритмом іншу частину іграшки. Тоді зачіплюємо нитку за петельку, щоб було за що повісити нашу іграшку на ялинку. Все, новорічна прикраса готова! З чим вас і вітаємо!

Сподіваємося, дорогі читачі, ви обов’язково скористаєтесь цим майстер-класом. Натхнення вам!

 

Коментарі
27 Грудня 2016, 17:29
Молодець,дужее гарно)
29 Грудня 2016, 13:52
Яка ти умнічка!<br/>:*
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39