Рожище: відбулась акція «Різдво з усім світом»

26 Грудня 2016, 16:50
2328

У неділю, 25 грудня, о 14 годині на площі Незалежності відбулася святкова акція «Різдво з усім світом», де протестантські церкви міста вітали всіх рожищан із Різдвом Христовим. У межах цієї акції розпочався благодійний марафон та відбулася молитва за Україну.

«Сьогодні увесь християнський світ нагадує подію приходу Сина Божого на землю. Саме в цей час вперше в Україні (в усіх обласних містах, майже в усіх районних центрах та багатьох селех) відбувається подібний захід».

За час святкування Різдва лунало багато пісень, які прославляли Ісуса Христа. Їх виконували християни віри Євангельської та Євангельські християни-баптисти. Милозвучні голоси зачаровували усіх присутніх.

На заході багато хто вітав людей із Різдвом Христовим. Це, зокрема, міський голова В’ячеслав Поліщук, заступник голови райдержадміністрації Ігор Шкільний. Лунали привітання й від пастора християн віри Євангельської Петра Глинюка і пастора Євангельських християн-баптистів Степана Бандури.

Основним посланням, яке проголошувалось, було побажання, щоб Ісус Христос, який народився понад 2000 років тому, народився у серці кожного жителя міста й України. Щоб ми змінювались на краще, прагнули миру і добра.

«Україна потребує реформування, і початком цього має стати зміна серця кожного з нас. Нам потрібно реформувати свої взаємини з Богом, дружиною чи чоловіком, своїми дітьми, стосунки із сусідом, з колегою на роботі. Щоб нам стало жити краще, ми не повинні пасивно чекати змін, а почати з самого себе.

У 16 столітті у більшості європейських країн відбувся стрімкий економічний, політичний духовний, соціальний прогрес. Реформація кардинально змінила тодішній світ завдяки поверненню християнського світу до Біблії. Якщо християни хочуть у новому році відродити Україну, то за словами християн-баптистів, потрібно повернутися до основних і непорушних «5-ти принципів християнського вчення»: ТІЛЬКИ БІБЛІЯ - Біблія – це Слово Бога! Його потрібно щоденно читати та досліджувати кожному, хто називає себе християнином. Біблія – це єдина основа християнської віри та життя. Українцям потрібно не лише мати, але її читати та виконувати; ТІЛЬКИ ВІРА - Віра – єдиний шлях до вічності. Віра – це не релігія. Віра – це справжні живі та непідробні відносини з Богом. Українцям потрібна віра, а не релігія; ТІЛЬКИ ХРИСТОС - Ісус Христос є Господь і Бог! Йому немає рівних! Він помер за наші гріхи та воскрес. Він єдиний Покровитель і Посередник між людиною і Богом. Українців може врятувати лише Христос; ТІЛЬКИ БЛАГОДАТЬ - Благодать – це незаслужена людьми ласка Божа. Благодать – це єдиний шлях спасіння душі. Вона приймається вірою. Українцям потрібно прийняти Божу благодать, а не надіятись на свої заслуги чи добрі діла; ТІЛЬКИ БОГУ СЛАВА - Хвали, слави, поклоніння достойний лише Бог Отець, Син, та Дух Святий. Господь не розділяє ні з ким іншим Своєї слави. Українцям потрібно навчитися славити лише Бога, бо усе, що ми маємо – це виключно Його праця.

У цьому році, Президент України Петро Порошенко підписав Указ про відзначення 500-річчя Реформації. Протестанти всієї України готові молитовно підтримувати, різноманітно сприяти духовному відродженню та різноманітному розвитку нашої країни».

Під час акції «Різдво з усім світом» збирали кошти діткам, які потребують хірургічного втручання. Всього було зібрано коштів у сумі – 4184 гривні.

«Хто як не церква повинна по можливості допомагати таким дітям. Тому сьогодні ми розпочали благодійний марафон, який триватиме аж до осені. Ми обираємо дитину з району, яка є з малозабезпеченої сім’ї, і в батьків є відповідні заключення від лікарів. В інтернет-виданні Район.Рожище надаватимемо детальнішу інформацію», – зауважив пастир Євангельських християн-баптистів Вадим Бандура.

Наприкінці заходу пастор Євангельських християн-баптистів Степан Бандура здійснив молитву за Україну та український народ, і всі присні проголосили молитву «Отче наш». Організатори подякували усім, хто долучився до благодійного марафону.



1


1

1

1

1

1

1

2

1

1

1

1

1

1

2

1

1


 

Коментарі
26 Грудня 2016, 22:02
Для чого коменти трете?
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024