Які фрукти «зігріють» навіть узимку
Звичайні для нас плоди допомагають регулювати температуру тіла.
У яблуках, особливо місцевого виробництва, які не проходили комплексну обробку, міститься весь спектр необхідних організму мікроелементів і вітамінів, а завдяки вмісту особливих речовин і з'єднань ці фрукти допомагають організму регулювати температуру тіла і довше не мерзнути на морозі, пише сайт Хроніка.інфо.
У холодну пору року організм потребує додаткової підживлення вітамінами і цінними мікроелементами. Щоб заповнити їх нестачу і забезпечити організм енергією, фахівці рекомендують включати в раціон якомога більше рослинної їжі - овочів, зелені, горіхів, фруктів і ягід.
Особливо корисні овочі і фрукти, які ростуть на місцевості, - саме їх наш організм сприймає з найбільшою вдячністю і активно використовує всі містяться в них корисні активні речовини. Одним з найбільш корисних плодів медики називають яблуко - всього 2 яблука в день забезпечать організм всіма необхідними мікроелементами і вітамінами.
«Багатьом відомо, що печені яблука покращують роботу травної системи, а зелені сорти - стимулюють обмін речовин (що важливо для тих, хто боїться погладшати в холодну пору року). Ну а взимку вони особливо важливі для нашого настрою і бадьорості - щоб швидше прокинутися і відчувати себе повним сил, випивайте з ранку чашечку ароматного чаю, настояного на свіжих плодах антонівки », - розповіла лікар Вікторія Савицька.
«У кисло-солодких яблучках (переважно зелених сортів) величезна кількість такого мікроелемента, як залізо. Це прекрасна профілактика хронічної втоми і анемії. А завдяки великій кількості йоду в "зимових" сортах, яблука допомагають нам швидше зігріватися в холоди. Важливо їсти яблука разом з огризком, адже йод концентрується в основному в зернятках », - каже лікар.
-
Сьогодні
-
Завтра
-
Незабаром