У Рожищенському НВК відбувся ярмарок професій

26 Грудня 2016, 12:12
1691

16 грудня в актовому залі Рожищенського навчально-виховного комплексу відбувся ярмарок професій для учнів випускних класів Рожищенського району. «Ярмаркували» тут представники найбільш відомих навчальних закладів Волині.

Досить широко були представлені вища і професійно-технічна освіта, – повідомляють у Рожищенському РЦЗ.

Вперше завітали на ярмарок і фахівці освітніх закладів Республіки Польща з пропозицією навчання за кордоном. Послуги служби зайнятості представила випускникам заступник начальника відділу надання соціальних послуг районного центру зайнятості Валентина Трачук, яка розкрила головні аспекти вибору професії.

У кожного випускника є свої особисті вимоги до майбутньої професії. Але разом зі своїми схильностями та бажаннями, необхідно врахувати ще й потребу ринку праці. Тобто при виборі майбутньої професії потрібно користуватись формулою «ХОЧУ. МОЖУ. ПОТРІБНО». «ХОЧУ» – це те, що Вас цікавить у професії; «МОЖУ» - це Ваші здібності, можливості, стан здоров’я, потрібні для обраної професії; «ПОТРІБНО» – попит на обрану професію в регіоні.

Дізнатися про актуальні на сучасному ринку праці професії та перспективи працевлаштування на відповідні робочі місця можна в центрі зайнятості. Завжди бути конкурентоспроможними – це мати кваліфіковану робітничу професію.

Якщо у Вас виникли труднощі щодо вибору професії, просять звертатися в районний центр зайнятості. Спеціалісти центру допоможуть визначити здібності, нахили; знайти інформацію про професії; розібратися, де можна оволодіти обраною спеціальністю, які прийоми на навчання у професійних навчальних закладах.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024