Рожищан запрошують долучитись до розробки Статуту територіальної громади міста Рожище

25 Грудня 2016, 13:00
2731 Джерело: samoorg.com.ua

Запрошуються активісти міста Рожище до 9 січня 2017 року зголоситись до участі у засіданнях робочої групи, що працюватиме над розробкою Статуту територіальної громади. 

Статут територіальної громади закріплюватиме форми та порядок здійснення місцевого самоврядування на її території, обумовлені історичними, географічними, національно-культурними, соціально-економічними та іншими особливостями, встановлюватиме регламентні правила і процедури реалізації функцій і повноважень органів та посадових осіб місцевого самоврядування, створення та діяльності органів самоорганізації населення, а також механізми реалізації членами територіальної громади свого права на участь у місцевому самоврядуванні.

Це важливий документ та «мала конституція» влади та громади, яка закріплює основні правила взаємодії тому створення дієвого документу без участі громадських активістів, депутатів та небайдужих мешканців є неможливим.

Прохання усім небайдужим та активним заявити до 9 січня 2017 року про своє бажання ввійти у склад робочої групи надіславши свої контактні дані (прізвище, ім’я, по батькові та мобільний телефон) на електронну адресу [email protected].

На основі отриманих заявок буде розширена робоча група та у січні проводитиметься перше робоче засідання. 

Коментарі
25 Грудня 2016, 17:20
А кто иннициатор подобного мероприятия и с какой целью этот статут будет писаться? Есть же Законы Государтсва Украина, которые регламентируют работу органов власти на местах, их взаимоотношение с населением и тому подобное. Видать кому-то опять хочется пораздувать щеки)))
25 Грудня 2016, 20:13
Дійсно, чого не написано, хто ініціатор.
25 Грудня 2016, 21:03
Якщо робоча група буде розширена, значить вона вже сформована.
29 Грудня 2016, 12:47
Ініціатор написання Статуту територіальної громади Рожищенська міська рада. Робоча група уже була сформована, проте, нажаль, дуже мало активістів з числа населення (аж ніодного) не виявили свого бажання спільно попрацювати. Після того, як група сформувалась окремі активісти почали виявляти свою ініціативу і бажання стати учасниками групи. Тому було прийнято рішення про те, що потрібно дати більше часу, щоб кожен бажаючий міг долучитись до цього важливого процесу. Статут територіальної громади це не просто переписування Законів України. В такому випадку його справді немає чому напрацьовувати. Повертаючись до тих самих Законів про які ви згадуєте, значна частина норм, для прикладу Закону України "Про місцеве самоврядування" говорить що те чи інше питання має бути врегульоване Статутом територіальної громади. Якщо його немає, значить ці питання не врегульовані. Якщо Вам цікаво справді плідно та інтенсивно попрацювати - запрошуємо усіх!!! Я, як представник Волинського ресурсного центру розвитку місцевої демократії, теж надіюсь бути долученою до цього процесу.
Коментар
16/04/2024 Вівторок
16.04.2024
15.04.2024