У Рожищі відбувся турнір з шахів і шашок

24 Грудня 2016, 07:30
4982

23 грудня у місті Рожище відбувся районний турнір з шахів і шашок. Змагання відбулося за підтримки міської ради на базі Рожищенського НВК №4.

Участь у турнірі взяли 35 осіб. Змагання серед юнаків і дівчат пройшло за швейцарською системою по 5 партій. Учасники, що грали в шашки були поділені на 2 вікові категорії – молодшу (з 2002 року народження) та старшу (до 2002 року народження), у шахи ж грала одна група.

Турнір розпочався о 14:00 з привітання міського голови Рожища Вячеслава Поліщука. Після цього головний суддя змагань Андрій Жога пояснив правила та закликав до поваги суперників. Також Андрій Жога зазначив, що завданням турніру є подальша гра переможців на обласних та всеукраїнських змаганнях такого виду.


«Організувати турнір було неважко. Єдина проблема в тому, що в нашому районі таких змагань не було вже дуже давно, приблизно 4 чи 5 років. Через це ми не змогли визначити точну кількість охочих взяти участь. Сподіваюся, що в наступних  роках все пройде більш злагоджено. Як для першого разу – це дуже добре»,  – розповідає ініціатор турніру Юрій Бондарук.


Перше місце з шашок у молодшій віковій групі посіла Валентина Новосад, друге виборов Богдан Мазилюк, третє – Ігор  Гарбарчук. У старшій віковій групі з шашок перемогу здобув Олександр Саковець, друге місце – Назар Посохов, третє – Сергій Доскуч. Переможцем змагань з шахів став Віталій Федорук, друге місце посів Артем Сухецький, а третє – Дмитро Малярчук. Всі призери отримали грамоти та нагороди.

Учасниця змагань Дарина Ващук коментує подію: «Учасникам, які виграли, хочу побажати наснаги до нових перемог, а ті, що не стали переможцями, нехай наполегливо працюють далі».






Вікторія Бродосюк

Коментарі
27 Грудня 2016, 18:46
Молодці!!!Ініціатори..та організатори!!!Так тримати молодь, яка мислить!
Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024