Що поставити на новорічний стіл у рік Червоного Вогняного Півня

21 Грудня 2016, 14:30
3659 Джерело: ukr.media

Вже саме час задуматися над тим, як зустрічати Новий рік 2017, що поставити на новорічний стіл і як прикрасити будинок до свята. Про це пише Світове життя.

Новий рік 2017 – рік Червоного Вогняного Півня

Сьогодні, коли змішані традиції Сходу і Заходу, дуже популярно влаштовувати тематичні вечірки, пов'язані з твариною-покровителем року за східним календарем. Новий рік 2017 рік – це рік Червоного Вогняного Півня, тому всі атрибути новорічного свята – одяг, прикраса будинку, оздоблення столу – необхідно коригувати під смаки саме Червоного Півня.

Потрібно заздалегідь розібратися, яка ж меню буде правильним і максимально сподобається Півневі. Щоб йому догодити, не обов’язково завантажувати стіл делікатесами, які вимагають уміння шеф-кухаря. Крім того, на новорічному столі не повинно бути страви з птиці, зокрема, курятина. Краще приготувати гарячі страви з баранини, яловичини або свинини. З меню слід викреслити всю дичину: качок, індиків, перепелів. Використовувати курячі яйця в якості прикраси на новорічному столі також не рекомендується, передає ЗМІ.

В новорічне меню 2017 можна включити оригінальні закуски і салати , маленькі святкові бутерброди і канапе , смачні м’ясні страви і легкі десерти. На столі має бути якомога більше страв зі свіжих овочів і зелені. На десерт краще всього підійде фруктовий пиріг.

Постарайтеся, щоб на святковому столі було багато домашніх цукерок, наприклад, карамельних півників на паличці. Вони символізують сімейне щастя і міцні родинні стосунки. Звичні у нас апельсини, мандарини або персики в Китаї вважаються їстівним втіленням багатства, золотих монет.

Що стосується напоїв, то в рік Півня бажано віддати перевагу натуральним сокам і мінеральній воді. З алкогольних напоїв краще вибрати традиційне шампанське і легкі коктейлі домашнього приготування. Тим більше, що слово cocktail перекладається як півнячий хвіст.

Святковий новорічний стіл – це не тільки смачні страви, але і красива сервіровка і святковий декор. Новорічний стіл 2017 повинен бути прикрашеним в червоних і золотистих тонах. Для новорічного столу краще вибрати традиційну білу скатертину або з вишивкою омелою. Така скатертина виглядає дуже урочисто, але можна використовувати і скатертини контрастного кольору.

Красива ваза з квітами або декоративна ялинка в центрі столу додадуть нотку душевності свята. Приголомшливо виглядає на столі різдвяний вінок, доповнений мерехтінням свічок.

Можна прикрасити тарілки ялиновими гілочками, а на столі розкласти блискучі іграшки. А щоб дотримати східні традиції, поставте у центрі столу склянку з водою і тарілку з зерном для Вогняного Півня.

Дивіться знизу, як прикрасити новорічний стіл 2017












 

Коментарі
24 Грудня 2016, 22:32
Не головне що буде на столі, а головне щоб не було жидкого стулу після
Коментар
29/03/2024 Четвер
28.03.2024