Тваринні ферми на території Рожищенського району - екологічна загроза чи новий прибутковий бізнес?

20 Грудня 2016, 11:30
2486 Джерело: cs1.livemaster.ru

Депутати обласної ради хочуть дати можливість інвестору прийти на Волинь, аби збудувати чотири тваринні ферми із забою тварин, виготовлення кормів та обробки шкіри. Втім, громадські активісти висловлюють занепокоєння, що нові місця не вартуватимуть того, що може погіршитися екологічна ситуація в краю. Пише ІА «Волинські Новини».

Раніше повідомлялось про те, що профільна комісія облради рекомендує депутатам ухвалити зміни в схему планування території Волинської області. Вони повинні стосуватися дозволу розташовувати нетипове на сьогодні підприємство. Зауважимо, що виробничі потужності націлилися розгорнути на територіях Ківерцівського, Локачинського, Маневицького та Рожищенського районів. Там мають виготовляти корми для тварин та займатися обробкою шкіри.

Після публікації, в редакцію звернувся громадський активіст, релігійний проповідник Василь Вітовський. Волинянин стурбований можливістю появи в області такого бізнесу.

«Якщо людина вбиває тварин без потреби – це гріх. Звісно, для початку, це видається благом, бо зʼявляються нові робочі місця, але в майбутньому будуть негативні наслідки для тих, хто працює й для місцевого населення. Це психологічні травми та забруднення довкілля. Адже це буде такий собі крематорій для тварин. Я працював із людьми, які у місцях позбавлення волі, з бійцями АТО на передовій, я бачив, як люди з труднощами виходили зі складного психологічного стану. Тому, перш ніж робити такі підприємства, треба подумати про наслідки», - наголосив Вітовський.

Із цього приводу коментує ситуацію депутат облради Володимир Яренчук, який переконує, що хвилювання марні.

«Ці хвилювання безпідставні, адже до нас має зайти інвестор й цехи будуть ставити виключно з дотриманням санітарних, екологічних норм. На подібних звірофермах я був у країнах Балтії. Вони дають людям робочі місця, прибутки в бюджети, адже ми знаємо, що на сьогодні хутро дороговартісне. Для прикладу, на одній такій фермі може працювати близько 50 людей. Тому, тут однозначні плюси. Щодо засторог, то виробництво не запуститься до того часу, поки санітарна, екологічна служби не дадуть дозволи. Також відстань від села до господарства буде не менше кілометра. Окрім того, буде зустріч із селянами, щоб не було соціального протесту», - пояснює Яренчук.

Якщо найближчої сесії обласної ради більшість депутатів підтримають інвесторів,то нетипове для Волині підприємство з обробки та фарбування сирих хутряних шкір тварин зі звірофермами та забійними цехами розпочнуть будувати вже наступного року.

Коментарі
20 Грудня 2016, 18:45
А цей громадський активіст створив хоча б одне робоче місце????
20 Грудня 2016, 20:17
нас вже нічого неспасе....
21 Грудня 2016, 00:47
Цей "проповідник"напевно буддист.
21 Грудня 2016, 11:17
запах, ви не подумали , який буде. досить нам одного сирзавода
21 Грудня 2016, 16:05
Гроші не пахнуть!
22 Грудня 2016, 12:13
"Якщо людина вбиває тварин без потреби – це гріх." - у Святому Письмі про це нічого не сказано і це лише думка автора. А якби не було потреби, то і не було б попиту.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39