Бібліосіті: що читають рожищенці?

18 Грудня 2016, 18:55
1994 Джерело: korysniporady.com.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 18 грудня, ми запитали у рожищенців, які книги вони полюбляють почитати перед сном, чи у вільний час.

Офіціант Наталія Сова: «Читаю роман Джоджо Мойеса «До зустрічі з тобою».  Дуже класний роман. Зворушлива історія про кохання наперекір усім перешкодам. Луїзі подобалося працювати в маленькій кав’ярні. Вона розуміла, що не закохана у свого хлопця. Але дівчина й уявити не могла, що зустріч із чоловіком, прикутим до інвалідного візка, змінить її життя… Вілл розумів, що після жахливої аварії він не зможе жити на повну силу і хотів припинити це беззмістовне існування. Він не здогадувався, що за кілька хвилин у його життя увірвуться радість і кохання, ім’я яким – Луїза.

Також люблю читати й інші книги: детективи, фантастику, навіть вірші».

Візажист Ірина Голюк: «Чесно кажучи читати не маю часу взагалі, лише статті в інтернеті, що стосуються косметології, візажу і таке подібне. Окрім цього, звичайно, люблю перечитувати романи».

Голова Рожищенського осередку Цивільного корпусу «АЗОВ» Ірина Ющук: «Читаю книгу Володимира В’ятровича «За лаштунками «Волині-43». Невідома польсько-українська війна». Автор, директор Українського  інституту національної пам’яті, пропонує поглянути на події 1943 року на Волині в контексті історії двох народів, на основі архівних документів та свідчень безпосередніх учасників подій.

Виривати 1943 рік з контексту є не доречно, адже події мали передумови, вплив «третьої» сторони і тому подібне. Доречним є те, що автор залишає можливість для роздумів та формування власної думки про трагічні події, що мали місце на теренах Волині і не лише...

Історію своєї країни, а тим паче малої батьківщини, має знати кожен. Кожен сам собі країна! А тому дуже важливо зробити порядок в своїй голові. Також люблю перечитувати щось документальне, сучасне філософське».

Кухар Тетяна Климюк: «Останнім часом читаю кулінарні книги, в яких відкриваю кожен раз щось нове для себе. Нещодавно прочитала книгу «Незламна».  Вона насправді дуже цікава. Та ще й фільм відзняли. Як на мене, фільм вийшов цікавіший».

Колишній бухгалтер Ольга Сомик: «Дуже люблю читати. Обожнюю книги більше, ніж фільми. Самостійно, за допомогою уяви можна створити своїх героїв і побачити бажане. Зараз читаю «Кремлевские жены, от Надежды Крупской до Людмилы Путиной», оскільки захоплююсь художньо-документальною літературою.

Враження отримані від цієї книги неоднозначні, адже у книзі описуються часи Радянського Союзу і тогочасні правлячі кола. Але загалом подача матеріалу хороша».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024