Іменинники, свята і події цього дня

15 Грудня 2016, 07:00
1465 Джерело: blogspot.com

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні четвер, 15 грудня. Пропонуємо вам заварити найулюбленішу каву чи чай, приготувати щось смачненьке і, мріючи, насолоджуватись неперевершеним ароматом і смаком.

День ангела святкують – Андрій, Опанас, Борис, Володимир, Іван, Кирило, Маргарита, Марія, Матвій, Микола, Сергій, Степан.    

15 грудня – День працівників суду України, Міжнародний день чаю,

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

533 – Візантійський генерал Велізарій переміг в битві при Тікамероні вандалів на чолі з королем Гелімером.

1025 – Під час підготовки походу на Сицилію проти арабів у віці близько 69 років помер Василь II Болгаробоєцьвізантійський імператор (з 976 р.)

1640 – герцог Жуан Браганський вступив на португальський престол під іменем Жуан IV.

1699 – Указом царя Петра I в Московії замість літочислення від «сотворіння світу» введено юліанський календар; відлік і святкування нового року перенесено з 1 вересня на 1 січня.

1791 – у США введено в дію десять поправок до Конституції

1880 – Харківське товариство водопостачання збудувало перший водогін у Харкові

1915 – в американській газеті New York Times виходить стаття про геноцид вірмен в Османській імперії

1917 – у Кишиневі проголошено Молдавську Демократичну Республіку

1932 – ЦК КП(б)У затвердив перелік 82 районів України, куди припинялося надходження промислових і продовольчих товарів за зрив планів хлібозаготівлі (початок Голодомору); у Дніпропетровській області – 27, у Чернігівській – 8, в Одеській – 15, у Харківській – 22, у Донецькій – 10 районів.

1932 – В. Молотов та Й. Сталін заборонили здійснення українізації на Далекому Сході, в Казахстані, Середній Азії, ЦЧО, щоб унеможливити проникнення висланих «буржуазно-націоналістичних елементів» в українізовані райони, наказують перевести українські газети та видання на російську мову.

1934 – у Києві, в підвалах Народного комісаріату внутрішніх справ УСРР (пізніше Жовтневий палац), за вироком виїзної сесії Військової колегії Верховного Суду СРСРбули розстріляні 28 «членів» вигаданого чекістами «Об'єднання українських націоналістів», серед яких – українські письменники Дмитро ФальківськийГригорій КосинкаКость БуревійОлекса ВлизькоІван Крушельницький.

1939 – В Атланті відбулася прем'єра фільму Дейвіда Селзніка за участю акторів Вів'єн Лі і Кларка Ґейбла «Розвіяні вітром», поставленого за романом лауреата Пулітцерівської премії Маргарет Мітчелл. Стрічка відразу стала надзвичайно популярною, побила всі рекорди касових зборів і наступного року отримала 9 «Оскарів»

1950 – у Брюсселі було підписано Конвенцію про створення Ради митного співробітництва (з жовтня 1994 р. – Всесвітня митна організація).

1961 – суд у Єрусалимі засудив колишнього оберштурмбанфюрера гестапо Адольфа Ейхмана, який керував «остаточним вирішенням єврейського питання», до смертної кари.

1964 – У Канаді прийнятий державний прапор із кленовим листом.

1966 – французький астроном Одуен Дольфюс відкрив супутник Сатурна Янус, який раз в 4 роки міняється орбітою зі супутником Епіметеєм.

1970 – вперше здійснено посадку космічного апарату з Землі на іншу планету (міжпланетна станція «Венера-7»)

1995 – на 5-й зустрічі глав держав і урядів 10 країн Південно-Східної Азії в Бангкоку було підписано договір, за яким цей регіон проголошено зоною, вільною від ядерної зброї.

1995 – Європейський суд виніс рішення у так званій «справі Босмана», яка спричинила переворот у футбольній трансферній політиці.

2000 – В Україні остаточно припинила роботу Чорнобильська АЕС. Зруйнований в 1986 році реактор, що містив 66 тонн розплавленого ядерного пального і 37 тонн радіоактивного пилу, незважаючи на збудований захисний «саркофаг», продовжував випромінювати радіацію

2000 – На знак протесту проти політики президента Леоніда Кучми на головній площі Києва учасниками акції «Україна без Кучми» були встановлені перші намети.

2006 – перший випробувальний політ новітнього винищувача-бомбардувальника п'ятого покоління F-35 «Лайтнінг» II

2009 – відбувся перший випробувальний політ новітнього літака Boeing 787 Dreamliner

Погода: Сьогодні очікується 0–-6° C, переважно без опадів, свіжий вітер.

Посміхніться

- Я не була п'яна!

- Катю, ти била ломакою по ананасу в супермаркеті і кричала: «Губка Боб, вилазь я знаю що ти там!»

 

- Привіт. Говорити можеш?

- Так, років із трьох.

 

- Дівчино! А давайте сходимо з вами в сауну, помиємося...

- Не піду! Я не така!!

- Як не така? Ви що не миєтеся?!?!

 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024