Рожищенські самооборонівці долучилися до «антикорупційної перевірки» чиновників

08 Грудня 2016, 21:40
2828

У середу, 7 грудня, активісти ГФ «Народна самооборона» спільно з представниками інших громадських формувань та організацій області, ветеранами АТО, депутатами обласної ради, зокрема, Костянтином Зінкевичем та Олексієм Панасюком, навідалися до головного казначея Волині Михайла-Мирослава Леміщака, начальника митного поста «Луцьк» Олександра Щуцького та його заступниці Світлани Демиденко. Про це вони пишуть на сторінці Самооборони у соціальній мережі Facebook.

Метою їхнього візиту стали декларації про доходи, де зазначено їхні статки в кількасот тисяч доларів у кожного, велика кількість земельних ділянок, дорогих автомобілів, цінних подарунків та багато іншого та цікавого для пересічного громадянина. Активістів цікавило те, як на заробітну плату державного чиновника можна зібрати таке добро.

«Проте, напевно попередньо знаючи про наш візит, начальника митного поста не було на робочому місці, він виявився на лікарняному. Тому на наші запитання намагалася відповідати заступниця до якої теж було чимало питань. Результатом візиту стало те, що пан Михайло-Мирослав написав від себе звернення в НАБУ щоб дана організація перевірила походження коштів, задекларованих чиновником», - йдеться у повідомленні. 

Як повідомляє Громадське.Волинь, згідно декларації, головний казначей Волині Михайло-Мирослав Леміщак, який до цього працював у контрольно-ревізійному управлінні, очолював податкову службу, зміг відкласти один мільйон 809 тисяч гривень готівки у національній валюті, а також 242 тисячі у американських доларах. Окрім того чиновник задекларував подарунків на суму 168 тисяч гривень. У родини Леміщаків – більше гектара землі у Струмівці під Луцьком, там само мають і житловий будинок площею 300 квадратів.
Ще дві, порівняно невеликі земельні ділянки у Луцьку – 60 і 20 соток відповідно та квартира – 106 квадратів.
Їздить головний казначей на Мазді 2005 року випуску, а син – на Мерседесі ML-350 2008 року.

А начальник митного поста «Луцьк». Олександр Щуцький вказав у своїй декларації про доходи за 2015 рік автомобілі Bentley, Audi, Mercedes та BMW, а також катер та водний мотоцикл. Не всі ці транспортні засоби перебувають у його власності чи дружини – деякими вони просто користуються. З нерухомості Олександр Щуцький задекларував дві квартири площею 22 і 140 метрів квадратних.
Дружина митника займається підприємницькою діяльністю.

 

Коментарі
09 Грудня 2016, 00:51
Цікаво а хто з рожищан був
09 Грудня 2016, 01:22
а тобі шо тебе там не було
09 Грудня 2016, 03:40
А Самооборону не потрібно перевірити, за скільки в день живуть активісти?
09 Грудня 2016, 09:25
до нацика. а що в нас закон дозволяє проводити перевірку за скільки людина живе в день. порахуй на мінімалці скільки в день виходить , чи пенсії в 950гр.чи це твоя особиста забаганка ? кожен тратить в день в міру своїх можливостей. а от як мати статки в мільйони гривень при зарплаті 7000, чи палаци в безробітних - то це іншне питання.
09 Грудня 2016, 09:53
Я чиновників не захищаю , але в нас людина яка приховує прибутки перевіряє чиновників які також їх приховують і робить це з аргументом що він приховав більше ніж я . Можливо пора почати з себе заплатити податки а тоді перевіряти інших , бо подвійні стандарти виходять.
09 Грудня 2016, 11:33
У народі це називається так: Злодій кричить - Держи злодія
09 Грудня 2016, 11:36
ті що прийшли - чим вони займаються? Вони що, ніде не працюють? немають чим заповнити вільний час? і взагалі, чого їх впускають в державні установи - якщо кожен придурок, якому прибандюриться робити піар акції - "перевірки"(і все таки - а що ж "перевіряли"?) буде отак ходити, то це не демократія - це бардак.
09 Грудня 2016, 11:53
Що да, то да. Ситуація зараз така, що спіртовози, сігарєччікі, гонщики машин та прочі контрабандісти, ЯКІ ВСЕ ЖИТТЯ ЧЕСНО ПЛАТИЛИ ПОДАТКИ І "РОЗВИВАЛИ" НАШУ КРАЇНУ тепер беруться перевіряти статки корумпованих чиновників. Особисто я вважаю, що ті, хто претендують на якісь контрольні повноваження прикриваючись інтересами громадськості, волонтерством, меценатством, участю в АТО, і т.д. і т.п., повинні в першу чергу здати добровільно електронні декларації, щоби суспільство бачило хто є хто. Дуже підозрюю, що в цих людей через одного буде повно сумнівно набутого майна, при чому і квартир, і будинків, і дорогих авто. Та й з готівкою, якщо задекларують, буде не менш цікава ситуація. І лише після детальної перевірки суспільством і не тільки походження їхніх статків можна таких людей допускати до перевірок. Але щось мені підказує, що цих завзятих люстраторів суттєво поменшає.
09 Грудня 2016, 11:59
Валютчики, сігаретчики живуть так як ці чиновники, які годувалися з вашої руки? Давайте добийте слабшого, щоб далі лизати п'яти чиновникам. Молодці! Волонтери кажете вам заважають, то може ви їздили на схід з вашими чиновниками? Ви допомагали бійцям? постукати пальчиками полизати пяти - от ваша місія. Маєте те на що заслуговуєте. І так і живіть в тому гамні.
09 Грудня 2016, 12:16
Завжди підтримував волонтерів, в тому числі й фінансово. Але потрібно розрізняти трохи. Переважна більшість з тих, хто регулярно їздив і їздить на Схід з допомогою чи за загиблими по кабінетах з "такими перевірками" не шастає, лишній раз не піариться на всіх сайтах та ЗМІ, не влаштовує всякі там прес-конференції та брифінги, а тихенько робить свою благородну волонтерську роботу не вимагаючи нічого взамін. У цьому вся суть волонтерства. Так само скромно ведуть себе реальні учасники АТО, що брали участь у бойових діях, а не служили по військкоматах або на полігонах в тилу. А тут мова йде про зовсім інших людей, які поначіпляли камуфляжів і бігають, щось комусь доказують, невідомо що вимагають. Ці люди хочуть банально влади і ще раз влади. Але часи Саші Бєлого вже пройшли і треба займатися реальною роботою, а не бігати і пустий шум піднімати. Тим більше, що усі перелічені категорії (валютчики, сігарєччікі та ін.) такі самі вороги держави як і корумповані чиновники. А тому не мають жодного морального права когось вчити жити, щось чи когось там перевіряти чи вимагати.
09 Грудня 2016, 12:26
А може, ті хто їздив на Схід, вдягав камуфляж і тримав в руках автомат, словом, набачився біди, його вже просто-напросто дістала то всьо. Шо там гинуть люди - в той час як тут їздять мирними шляхами на бентлі. Що бабулька віддає останні копійки з пенсії, а той хто їздить на бентлі їсть ікру. Що мати не знає де взяти кожного дня гроші дитині в школу на їжу, зі своєї мінімальної зарплати (бо вчися не вчися, а якщо немаєш покровителів вище мінімальної тобі не світить), паше зранку до ночі, а той жирує в кафе-ресторанах. Люди, хватить вже звинувачувати когось. Мабуть час настав жити по совісті і по правді. Бо то вже не смішно, то вже край. А край має закінчення!!!
09 Грудня 2016, 16:11
От попередній правильно висловився
09 Грудня 2016, 16:11
молодці так тримати
09 Грудня 2016, 21:03
якщо починати..то з кравчука першого бо приньому почалося розкрадання розвалювання...а тепер появились нові хазяї....а людей довели до бідності і убогості.....
09 Грудня 2016, 21:32
Молодці хлопці !!!Так треба з цими хапугами , вони інакшої мови нерозуміють .
10 Грудня 2016, 07:39
Ну прийшли хлопці походили по кабінетах заставили написати нікому непотрібну заяву а далі що , тим чиновникам що з гуся вода .Вже в Рожищі садочок перевіряли.Краще пішли б вагон розгрузили ,а гроші що заробили на благе діло віддали ,але це ж не круто це ж щось робити треба .А взагалі нам потрібен Робін Гуд або Зорро бо їх методи боротьби з корупцією були набагато дієвіші .
10 Грудня 2016, 14:36
Так візьми ти загрузагрузи свій автомобіль сигаретами і спіртом і вперед...побачим чи багато заробиш і сплатиш податків і чи з машиною додому вернешся
10 Грудня 2016, 14:40
-позбирала заяви про звільнення. Де вони??? Редакція, оприлюдніть їх будь ласка на сайті!
10 Грудня 2016, 14:51
На відміну від тебе, що привик жирувати за гроші платників податків і за хабарі, ті контробандисти вивозять українські сигарети за межі Украіни і ніякоі шкоди державі не наносять...ферштейн, Дред?
10 Грудня 2016, 17:35
А назад з Польщі що везуть і як ?
10 Грудня 2016, 23:52
А скільки податків контрабандисти заплатили? А в нас що ліцензії на торгівлю цигарками повідміняли? Це яким моральним виродком треба бути щоб доказувати що якийсь спиртовоз кращий за хабарника!? Хай спочатку покажуть свої прибутки і декларацій і за що живуть, щоб громадськість оцінила чи в них обличчя чи такі самі козлині морди як і в того хабарника з казначейства! Тобі ясно?
11 Грудня 2016, 00:21
Якби не такі угоди як ти були при владі то б ніхто ті сигарети б не возив а працювали б на нормальних роботах...поняв?
11 Грудня 2016, 00:24
Провезти ті сигарети пару раз а потім шо розказуй,умнячок
11 Грудня 2016, 00:28
То нащо ти мене обирав-лохторат? Давай но свою е-декларацію,а тоді поговоримо чи маєш моральне право шльондратись по кабінетах.
11 Грудня 2016, 20:56
Може тобі ще пільги надати, чи молоко, за шкідливість хвилювань при перетині кордону,чи машину застрахувати на випадок відбору її прикордонниками?
12 Грудня 2016, 11:39
Мій справжній пост до сьогодні був лише один, а саме: 09.12.2016 о 9.53. Проте я також підтримую позицію, що не можуть одні злодії бути контролерами стосовно інших злодіїв. Через таких людей (знову ж мова про різного роду контрабандистів) держава щодня втрачала і втрачає мільйони гривень. При цьому не важливо, що за контрабанда. Чи це сигарети, чи бурштин, чи ліс. Все це однакове зло, яке колосально підриває екноміку країни. Також саме ці люди постійно дають хабарі тим самим податківцям, правоохорнцям всіх мастей та митникам, бо вони привикли жити не за законом, а за правилом "все порішаєм". Бо так їм вигідно і зручно. І тепер, природно, хто як не вони збираються ходити по кабінетах і вимагати звіти про статки корумпованих чиновників. Кому як не їм відомо про походження цих статків. Адже ці статки вони набули, в першу чергу, завдяки вам, саме вам "активісти-контрабандисти"!!! Я так розумію ці люди прийшли вимагати назад свої ж хабарі. Ну дуже високоморально. Це ж ви привикли їздити п'яними і платити хабарі міліції-поліції, саме ваші машини та буси постійно їздять зі значними перегрузами та з товаром без жодних документів та товарно-транспортних накладних (знову ж платимо, чи не так?), саме ви ввозите товари через кордон без сплати мита взагалі або зі значним його заниженням, саме ви наймаєте чи наймали незаконний міліцейський супровід і т. і т.п. Повірте, я про це знаю дуже багато як і ви. Про сплату вами податків взагалі мовчу, бо у більшості своїй ви всі навіть не зареєстровані як підприємці. А щодо того, що саме держава винна в тому, що ВИ ВСІ не працюєте на нормальних роботах, а «просто змушені» возити «контрабас», то це взагалі смішно. Нормальних робіт повно, проте чи потрібні ці роботи вам? У вашому розумінні нормальна робота – це коли за один день можна умовно «підняти» ну скажімо 100 – 1000 умовних одиниць і більше, це вже все індивідуально і залежить від того «хто чим двіжує», висловлюючись вашою термінологією. Тому жодної роботи ви ніколи не шукали і не шукаєте. Для чого це вам? Також ви привикли вимагати від держави все по максимуму – і дитячі нам давай, і субсидії в нас виходять хороші, і пенсії по інвалідності багато хто виробив (у всіх як не як «професійні захворювання»). А про середню зарплату на яку живе пересічний бідовий українець ви навіть нічого не чули, ви навіть розмір мінімальної зарплати в країні не знаєте, бо ніколи так не жили. А ТОМУ ВИ ТАКЕ САМЕ ЗЛО ДЛЯ ДЕРЖАВИ ЯК І КОРУМПОВАНІ ЧИНОВНИКИ, І ВАША ВИНА У ТАКОМУ ЖАЛЮГІДНОМУ СТАНІ УКРАЇНИ НІЧИМ НЕ МЕНША, ВИ ТАКА САМА ЧАСТИНА КОРУПЦІЇ ТА ЗЛОЧИННОЇ СИСТЕМИ. СЛАВА УКРАЇНІ!
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024