У Рожищенському райсуді слухається справа луцького судді Ігоря Ясельського

08 Грудня 2016, 10:32
2387 Джерело: volyn24.com

У Рожищенському районному суді слухається справа за позовом судді Луцького міськрайонного суду Ігоря Ясельського про скасування постанови патрульної поліції Луцька. Йдеться на сайті Громадського.Волинь.

У липні 2016 на автодорозі Луцьк-Цумань інспектор патрульної поліції Луцька Анатолій Банясзупинив ВМW, що рухалося крайньою лівою смугою. Він запитав водія про причину порушення ПДР. Той апелював до значної ямковості на цій ділянці дороги. Патрульний попросив пред’явити документи: посвідчення водія, реєстраційний документ на авто і поліс страхування. Останнього водій так і не надав. Відтак Баняс пояснив порушнику його права і виніс постанову про вчинення адмінправопорушення. Однак, згодом суддя Луцького міськрайонного суду Ясельський, а саме він був за кермом, подав заяву до суду.

Під час судового засідання представник позивача стверджував, що його довіритель їхав по лівій смузі, бо саме мав намір повернути на АЗС, а договір страхування у нього був укладений на момент зупинки, але Ясельський ще не встиг його забрати. Таким чином позивач вважає, що патрульний не з’ясувавши всіх причин та обставин такої поведінки виніс постанову неправомірно.

Представник відповідача, юрист Департаменту патрульної поліції Луцька Марія Кондюк заперечила аргументи викладені у позовній заяві і на доказ своїх слів клопотала долучити до матеріалів справи відеозапис з натільної камери. Його переглянули на судовому засіданні. На відео чітко зафіксовано, як патрульний кілька разів перепитує: «Чому нема страхового поліса? Його нема взагалі чи забули вдома?»
Після перегляду відео адвокат позивача попросив про перерву у судовому засіданні, оскільки вже закінчився робочий день.

Головуючий суддя Іван Сіліч оголосив перерву до 12 грудня.

 
 
Коментарі
08 Грудня 2016, 16:24
Розстріляти його к чорту за таке неподобство...
08 Грудня 2016, 16:25
Ой, не смішіть мене. Вже в цьому році суддя Панасюк одного луцького суддю так засудив, ну так засудив....
08 Грудня 2016, 16:33
Ні погодьтеся, що чітко суддя спрацював. Тільки но приїхав до Луцька зразу ж погнав до страхової поліс виробляти. Раджу представнику патрульних поліцейських звернутися до центрального офісу страхової компанії із запитом. Оскільки всі страховки оформляються через інтернет, то у центральному офісі чітко фіксується не лише день, а й хвилина та секунда укладення договору. Бо щось мені підказує, що на момент складання протоколу тієї страховки в природі не існувало.
08 Грудня 2016, 16:39
Ні, ну хоч якийсь прогрес я вам скажу. Раніше жоден гаішник не наважувався скласти протокол на суддю. Це ж небожителі в нашій державі. Знайомий суддя розказував, що раніше при зупинці просто через скло пред'являв службове посвідчення і все - щасливої дороги. При чому де б ти не стояв, як би не їхав, що б не порушував - абсолютно все сходило з рук. А тут явний прогрес. Тільки б не скурвилися нові патрульні
08 Грудня 2016, 17:11
таких суддів потрібно вішати на гіляках! через таку мерзоту так і живемо. Зробив правопорушення? будь добрий заплати штраф, веди себе як мужчина, а не баба!!! Фу, гидота!!!
08 Грудня 2016, 21:36
підтримую вас стог двадцять третій. І це-не жорстоко це врешті справедливо!!!
11 Грудня 2016, 17:57
Сіліч винесе справедливе та законне рішення
12 Грудня 2016, 12:05
Ну звичайно справедливе. Засудять патрульного, виженуть з роботи за перевищення повноважень. Як же ж він холоп посмів на пана суддю гавкнути. У суддів же по іншому не буває, там "корпоративна етика" ще куди там лікарській.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024