Поліція попереджає водіїв і пішоходів

04 Грудня 2016, 11:21
2093 Джерело: zz.te.ua

З настанням зимової погоди в місті збільшилася кількість ДТП, які відбуваються через недбалість водіїв.
Оскільки остаточно встановилася зимова погода, патрульна поліція знову нагадує про прості правила, які допоможуть підготуватися до поїздки і обійтися без пригод. Пише MMR.

Підготовка авто

В першу чергу обов’язково змініть гуму на зимову, якщо ви до тепер цього не зробили. Вирушаючи в дорогу на літній гумі зараз ви ризикуєте втратити керування на морозній і слизькій дорозі, що призведе збільшення гальмівного шляху, заметів і ДТП.

Перед виїздом перевіряйте гальма, зовнішніх світлових приладів, справність склоочисників, системи обігріву і охолодження. Крім стандартних предметів (аптечки, вогнегасника, знака аварійної зупинки, балонного ключа, буксирувального тросу, запасного колеса і домкрата), покладіть в машину:

  • додатковий комплект теплого одягу,
  • ліхтар на батарейках,
  • дроти “прикурювання”,
  • скребок для скла та щітку (якщо звичайно ви залишаєте їх в гаражі),
  • свічки, сірники,
  • невелику лопату (на випадок сильних снігопадів).

Не забувайте про зарядний пристрій до мобільного телефону і гарячих напоях в термосі, якщо дорога має бути довгою. Обов’язково запишіть номери телефонів «гарячих ліній» та аварійних служб.

В дорозі

У зимовий час особливо важливо завжди користуватися ременями безпеки, дотримуватися безпечної дистанції (гальмівний шлях на слизькій дорозі збільшується), не перевищувати швидкість. Відмовтеся від ризикованих маневрів, особливо на мостах і естакадах. Під час керування автомобілем не відволікайтеся, уникайте різкого гальмування.

Пішоходам

Пішоходам в зимовий період рекомендується без необхідності не наближатися близько до проїжджої частини, щоб не потрапити випадково під колеса – машину, що рухається може занеси, а ви можете посковзнутися і несподівано для водіїв випасти на проїжджу частину.

Взимку світає пізно, а темніє рано. Подбайте про те, щоб вас було добре видно на дорозі – використовуйте одяг зі світловідбиваючими елементами або спеціальні стрічки з такими властивостями. Особливо це стосується дітей.

У поганих погодних умовах обов’язково переходьте дорогу лише на дозволений сигнали світлофора або на пішохідних переходах. Якщо ж доводиться йти по проїжджій частині, рухайтеся назустріч їдучим машинам.

Якщо ви побачили, що хтось потрапив у аварію, не полінуйтеся витратити кілька хвилин і повідомити про те, що трапилося по телефону «102».



 

Коментарі
04 Грудня 2016, 17:28
за корисне нагадування, для всіх корисне - і для водіїв, і для пішоходів. Може, комусь допоможе і життя зберегти
04 Грудня 2016, 22:10
ну добре водіїв попередили.... а попередили рожищанський укравтодор про кримінальну відповідальність за неналежний догляд за дорогою???
04 Грудня 2016, 23:20
Згідна з дописувачем "Читач" в повній мірі. Спробуйте пройдіть по вулиці Мазепи від залізнодорожного переїзду в бік Копачівки,коли весь сніг згортається на узбіччя,а не вивозиться і пішоходам,хоч на "крилах літай". Йдуть по проїздній частині просто під колесами авто. Коли вже наведеться порядок на дорозі,щоб забезпечити людям,а особливо діткам,котрі рано-вранці,коли ще темно, йдуть до школи!? Коли можна буде безпечно ходити по доріжці-тротуару,а не на проїздній частині дороги?
Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024