Іменинники, свята і події цього дня

03 Грудня 2016, 07:00
1436

Доброго ранку, дорогі читачі!

Сьогодні субота, 3 грудня. Нехай цей прекрасний день подарує вам мир у душах і затишок в оселях.

Сьогодні відзначають Міжнародний день інвалідів.

Іменини святкують: Анатолій, Ганна, Григорій.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії:

1918 — Тимчасовий Робітничо-Селянський Уряд України, наслідуючи російський Совнарком, ухвалив декрет про створення Всеукраїнської надзвичайної комісії у справах боротьби з контрреволюцією, спекуляцією, саботажем і посадовими злочинами (ВУЧК).

1920 — Михайла Фрунзе призначено командувачем радянських збройних сил України і Криму.

1920 — польський сейм ліквідував територіальну окремішність Галичини. Для позначення етнічної території Східної Галичини введено термін «Східна Малопольща», зникли з вживання слова «українець», «український», вводилися «русин», «руський»

1932 — Постановою Ради Народних Комісарів УСРР заборонено торгівлю м'ясом і худобою в областях України, які ухиляються від виконання плану заготівлі м'яса. Постанова стала однією з причин Голодомору 1933 року.

1976 — У Києві зданий в експлуатацію Московський міст через Дніпро.

1989 — в місті Прудентополіс (Бразилія) відкрито пам'ятник Тарасу Шевченку.

1991 — Реагуючи на результати Всеукраїнського референдуму 1 грудня 1991 року, президент СРСР Михайло Горбачов у своєму телевиступі заявив: «Країна в небезпеці, Вітчизна в небезпеці».

1991 — незалежність України визнала Угорська Республіка, посольство Угорщини у Києві стало першим посольством іноземної держави в Україні.

1992 — Генеральна Асамблея ООН проголосила цей день Міжнародним днем інвалідів.

2004 — Верховний Суд України ухвалив рішення, згідно з яким результати виборів Президента України 21 листопада 2004 року були сфальсифіковані (дії Центральної виборчої комісії визнано незаконними, а протокол ЦВК — недійсним).

2010 — вночі міліція та спецпідрозділ «Беркут» силоміць демонтували наметове містечко протестувальників проти нового Податкового кодексу України на майдані Незалежності в Києві.

Погода

У Рожищі протягом усього дня небо буде вкрите хмарами. Нічний дрібний сніг вранці посилився. У середині дня опадів не передбачається, а ближче до вечора сильний сніг відновиться.

Усміхніться

***

Заходить секретарка до свого начальника:

— Шеф! Дві новини: погана й добра.

— Кажи спершу добру.

— Ви не потерпаєте від безпліддя!

***

— Лікарю! Моя дитина наїлася піску. Я дала йому випити трохи води. Що робити далі?

— Стежте, щоби тепер вона не наїлася цементу.

***

— Дівчино! Можливо, я помиляюсь, але мені здається, що ви неприступна фортеця!

— Це залежить від того, яким калібром ви спробуєте її атакувати…

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024