Рожищенські школярі подорожували Королівством Української Писемності

28 Листопада 2016, 18:31
3301

Здійснити подорож до незвичайної країни – Королівства Української Писемності упродовж тижня української мови та літератури мали нагоду учні НВК №4.

Школярі 9-11класів продемонстрували свою грамотність у радіодиктанті національної єдності, – повідомляють у НВК.

Учні 7-А класу змагалися у мовному турнірі «Знай, люби і вивчай рідну мову».

Десятикласники зібрали  учнів старших класів у стінах актового залу, запросившина літературно-музичну композицію, приурочену річниці від дня

народження І.Я. Франка «Багатогранність таланту Великого Каменяра».

Наукову конференцію «Графіка української мови» провели учні 9-А класу.

Упродовж тижня школярі 5-11класів мали можливість завітати на екскурсію у Центр української словесності, де їх стежками становлення української писемності провели Омельчук Катерина, Бродосюк Богдана, Горисюк Аліна та Мошерова Дарина.

У п’ятницю, 18 листопада, школа приймала дорогих гостей. До НВК№4 завітали шановані гості – Мартинюк Микола Іванович – письменник, літературний критик, перекладач, журналіст, науковець, педагог, видавець, член Національних спілок журналістів і письменнків України, і Яручик Віктор Павлович – журналіст, кандидат філологічних наук, доцент, перекладач, член Національної спілки журналістів України, випускник нашої школи.

Усе навколо: і мова ведучих – Мельник Марти і Пуршак Христини, і мелодійна колискова у виконанні  Мельник Марти та Панасюк Анастасії, і читання вірша ученицею 5-В класу Магдевич Владиславою, і виступи гостей, і фільм-презентація книги «Під мурами твердині» Миколи Івановича, і по-своєму наївні й по-дорослому серйозні дитячі запитання до гостей, і ніжна лірична мелодія, і щирі оплески глядачів – усе створило атмосферу урочистості, невимушеності, щирості.

Подорож у чарівну країну завершилась, але колектив НВК сподівається, що вона спонукатиме дітей вивчати українську мову, збагачувати її скарбницю, вкладаючи часточку своєї душі.




1


 

Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024