Євген Положій зізнався рожищанам, що писатиме сценарій фільму про війну

25 Листопада 2016, 10:00
1892 Джерело: pp.vk.me

Нещодавно в Рожищенській бібліотеці для дітей побував знаменитий письменник - Євген Положій.

Скільки знадобиться часу, аби вижити, вийти з оточення та зробити крок у вічність? Відповідав на ці важкі питання сумський письменник, журналіст та редактор кількох часописів Євген Положій, який презентував свій новий роман «5 секунд, 5 днів» у рожищенській книгозбірні. Про це пишуть бібліотекарі в спільноті «Вконтакті».


«Тепла атмосфера у залі сприяла відвертості, як автора так і читачів.

«Іловайськ», «5 секунд 5днів» – дуже болючі для мене книги. Вони перевернули мою уяву про літературу і творчість. В них війна говорить з Україною вустами простого солдата. Я не воював, у мене немає досвіду військової журналістики. Але я взяв на себе відповідальність і написав про трагічні події на Донбасі», – зазначив Євген Положій.

Присутні з відкритим серцем слухали реальні історії про війну, справедливість, дружбу, мужність та мудрість героїв, які незважаючи на тяжкі поранення та смерть не шкодують про свій життевий вибір. Питали у автора, як йому вдалось розговорити людей, які вижили у Іловайському пеклі, просили розповісти, як склалась їх подальша доля. Допитувались, як сприймається російськомовне видання «Іловайська» на Сході та в Росії.

Цікавились творчими планами і письменник розповів, що найближчим часом він писатиме не книги, а сценарій до фільму: «Це буде історія про війну, людину на війні, про кохання... Сподіваюсь, що це кіно донесе до сердець усіх нашу правду».

Успіхів Вам, пане Євгене! Нехай здійснюється задумане!

За допомогу в організації зустрічі ДЯКУЄМО Миколі Мартинюку – директору видавництва «Твердиня», завучу ЗОШ № 2 Поліні Бухаровій, вчителю української мови ЗОШ №3 Галині Гром та Валентині Герасим'як – завідувачці бібліотекою села Копачівка», - йдеться у повідомленні.





 

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024