На посаду дільничного в Рожищі претендує Артур Мітасов

25 Листопада 2016, 09:18
2435

В національній поліції триває набір на посади дільничних та слідчих, у тому числі й на Волині.

Тож кадрова комісія, яка приймає рішення про прийом в лави органів поліції, заслухала кандидатів. Загалом в області потрібно прийняти на роботу 12 слідчих та 46 дільничних інспекторів. Але до етапу співбесід дійшли 18 кандидатів, один з яких відмовився.

Чергове засідання комісії відбулося сьогодні, 24 листопада. Нагадаємо, двічі засідання комісії, яка має вирішити кого приймати на роботу переносилося. Один раз через перевірку з Києва, вдруге – через конфлікт з журналістами, які відмовилися вимкнути камеру на прохання однієї з кандидаток. Цього разу ніхто не був проти відеозйомки. Повідомляє ІА «Волинські новини».

Отож, на посаду дільничного претендує, приміром, колишній працівник карного розшуку МВС Віктор Томащук, який має відповідну освіту, здобуту університеті МВС. В його особовій справі є інформація, що на нього свого часу склали протокол за вимагання коштів.

Сам він пояснив членам комісії, що звільнився з органів внутрішніх справ через сімейні обставини. Адмінпротокол, каже, склали на нього несправедливо: мовляв, свого часу позичив одному товаришу гроші, але той їх не повернув. Тож Віктор попросив повернути борг, натомість товариш заявив, що з нього вимагають гроші. Протокол не оскаржував, каже, через сімейні обставини.

Наступний претендент на посаду дільничного Володимир Матвійчук розповів, що його звільнили у зв’язку зі скороченням в період атестації. Каже, він проходив атестацію і його рекомендували на звільнення.


Дільничним також прагне стати Андрій Мороз - неодноразовий чемпіон України з армреслінгу. Переконує, що хоче служити на благо країни.

Інший кандидат Володимир Івасюта працював в правоохоронних органах, був дільничним. З органів звільнився у 2012 році, каже через те, що далекий родич за кордоном покликав на більш оплачувану роботу. Потім повернувся до Луцька і працював на «Волинь-Авто», потім звільнився, працює в фірмі «Центуріон безпека» в лісовій охороні. До слова, його мама – суддя. Каже, йде в поліцію, бо все життя працювати в охороні не буде, тож хочеться якихось перспектив.

Наступний претендент Андрій Гедзун працює в Луцьку на «Новій пошті», але хотів би працювати в поліції. освіта у нього – вища педагогічна, за спеціальністю «соціальний педагог», хотів колись працювати в кімнаті міліції. Свого часу він подавався до патрульної поліції, проте не пройшов тестування на загальні навички.

Ще один кандидат на посаду луцького дільничного Сергій Орисюк. У його особовій справі вказано, що він ніс відповідальність за ст. 125 ККУ – «умисне легке тілесне ушкодження», хоча вже вона погашена. Як повідомив комісії секретар комісії Сергій Рижков, той начебто шампуром проткнув спину чоловікові під час бійки.


Сам кандидат розповів власну версію події: з його слів, він заступився за 14-річну дівчину, яку хотіли зґвалтувати двоє молодиків, один з яких був сином місцевого посадовця. Саме тому, каже він, й відкрили проти нього справу. І ніяких шампурів, переконує, там не було.

Каже, хоче йти до поліції, щоб боротися проти несправедливості і розуміє, що робота дільничного – це рутина: «Мені шкода, що ображають людей, обділених здоров’ям, знедолених».

Ще одного кандидата – Анатолія Романюка - в 2015 році звільнили з лав правоохоронних органів за скороченням. Щоправда, щодо нього є висновок внутрішньої безпеки, що його «не рекомендовано» до прийому на роботу. Проте про це самому Антатолієві невідомо.


Кандидат на слідчого Михайло Торгунаков каже, що завжди прагнув працювати за цією посадою, має відповідну освіту. Але після випуску його особову справу загубили в академії, а коли справу знайшли вже не було місць.

А ось Артур Мітасов хоче стати дільничним в Рожищі. Каже, кар’єру в правоохоронних органах варто починати з дільничного.

Розмовляли члени комісії й з Ольгою Якимлюк, яка під час минулого засідання забороняла журналістам себе знімати. Цього разу вже вона не відмовлялася. Її батьки, які мають інше прізвище, до слова, працювали в прокуратурі. А у 2015 році вона набула у власність 50 соток в урочищі Гряда, вартістю 750 тисяч гривень. З її слів, ділянку придбав батько, який нині -підприємець.


Крім того, на посади дільничних претендує троє екс-міліціонерів з Одеси, які звільнилися в 2015 році і не проходили атестацію: Сергій БурмехаОлександр Берило та Олександр Вініченко.


Загалом, на Волині треба набрати на службу 12 слідчих і 46 дільничних. На жаль, на Волині – недобір, приміром, кадрова комісія розглянула 17 кандидатів з 18-ти, оскільки один (Петро Янкевич) написав заяву з проханням не розглядати його кандидатуру. Рішення кадрової комісії мають бути оприлюднені протягом трьох днів після засідання, тож скоро стане відомо, хто з претендентів вже скоро примірятиме форму поліції.

Коментарі
25 Листопада 2016, 13:56
А хто такий Артур Мітасов, чим він особливий і що такого особливого в тому, що цей чоловік хоче на посаду дільничого саме в Рожищах? Як цю новину сприймати - з радістю, з сумом, із скептицизмом? Народні маси не знають як реагувати і знаходяться в ступорі. Редактура, роязсніть ситуацію, бо в іншому випадку коментарів під цією статтею може і не зявитись...
25 Листопада 2016, 15:18
Та будуть коментарі! Вм подивіться кожен хто преться в поліцію( чи майже кожен) був кажуть промічений в нечистих справах. Невже вони стануть правоохоронцями? Зрештою.чимало негідних служити в міліціі.служать в ній...
25 Листопада 2016, 15:34
Мого велосипеда вже знайшли? 12 років вже шукаєте, може Артур знайде)
25 Листопада 2016, 16:13
Ну як ти міг купити велосипед при доході у 44 грн. в день???))))))) Чи теж вкрав?
25 Листопада 2016, 18:05
Я бачу Василь ти завжди "в ступорі". А за народ непотрібно розписуватись.
25 Листопада 2016, 20:24
Я зрозумів на кого ви натякаєте але я не він))
25 Листопада 2016, 22:07
ти такий собі бот . сам собі задаєш питання і сам на них відповідаєш.
26 Листопада 2016, 02:02
Менше балакайте бо Артур Мітасов ще вам устроіть! Ха-ха-ха!!!
26 Листопада 2016, 16:54
може хватить вже збирати те барахло на рожище?! б,,,,,,ть з своъх толку нема ато ще якийсь артурито лизе!!!!!!!!!!!!! звидки и де воно тут взялося!!!
Коментар
20/04/2024 Субота
20.04.2024
19.04.2024