Знайомтеся: Наполеглива студентка Лідія Гальчун

17 Листопада 2016, 22:03
2419

17 листопада – День студента в Україні. Мабуть, усі, хто колись був зарахований до лав студентства, згадує ці роки з ностальгією. Адже саме цієї пори відбуваються перші кроки в доросле, таке довгоочікуване життя. Студенти – це та молодь, яка здатна багато що змінити, яка має багато можливостей. Студентство – це сила.

У четвер Район.Рожище поспілкувався зі студенткою, яка ніколи не сидить на місці. Вона завжди щось творить, постійно в чомусь задіяна. Ім’я її Лідія Гальчун.

Народилась і проживає дівчина в Рожищі, місті, яке розкинуло свої вулиці на берегах річки Стир. Навчалась Лідія в Рожищенській гімназії НВК № 4, а в 2014 році вступила в СНУ ім. Лесі Українки на педагогічний факультет.

Панянка розповідає, що не вагалась, коли обирала професію. Ще змалку знала ким має стати.

«Ще з раннього дитинства навчала своїх ляльок, а потім і ровесників, які ще не вміли читати. У юнацькому віці моє бажання вчителювати тільки збільшилось, а найвпливовішим моментом під час вибору професії стала любов до дітей», – з посмішкою пригадує студентка.

3
Із приватної колекції Лідії Гальчун
Із приватної колекції Лідії Гальчун

Взагалі, Ліда зростала у вчительській сім’ї, тому рідні підтримали вибір тодішньої абітурієнтки. І дівчина таки вступила на факультет свої мрії, показувала гарні результати у навчанні. До певного моменту була старостою і заступником студентського декана. А це дуже нелегка праця. Постійно потрібно вникати в студентське життя, урізноманітнювати його.

Та уже на третьому курсі Лідія перевелась на індивідуальний план і влаштувалась на роботу, тому обов’язки старости довелось передати іншій студентці. Довелося змінити усталений спосіб життя, хоча робота ніяк не вплинула на успішність дівчини.

«Навчатись, звичайно, важко. Адже якщо людина робить щось якісно, то це завжди непросто», ­– зізнається Лідія.

Дівчина працює в ЗОШ І–ІІІ ст. села Топільне на посаді вихователя групи продовженого дня. Працює, щоб  здобути педагогічну практику, бо навчання в університеті спрямоване перш за все на вивчення теорії.

Але поєднувати навчання і роботу Лідії таки вдається. З навчанням встигає. Як то каже, «безсонні ночі з книгами дають бажані результати».

«Вдячна викладачам, які лояльно і з розумінням ставляться до індивідуальної форми навчання. Хоча такі не всі», – зізнається співрозмовниця.

1
Із приватної колекції Лідії Гальчун
Із приватної колекції Лідії Гальчун

Сама ж Лідія вважає, що в людини є можливість поєднувати навчання з роботою, особливо, коли ця робота за фахом, то нею обов’язково потрібно  скористатись.

На завершення розмови Ліда бажає усім студентам не розчаруватись у вибраній професії, легких екзаменів і яскравих вражень.

 На жаль, цей світлий день в Україні збігається за датою з Міжнародним днем студентства, який має сумний характер і пов’язаний із трагічними подіями часів Другої світової. 17 листопада 1939-го нацисти здійснили штурм Університету Праги після масової студентської демонстрації проти вбивства Яна Оплетала та вторгнення до Чехословаччини. Також загарбники взяли під варту дев’ять студентських лідерів, відправили 1 200 студентів у концтабори й закрили всі чеські університети та колегії.

Тож цього дня, у День студента, згадайте про тих молодих людей, які ціною власного життя мужньо повстають проти свавілля та неправди, прокладаючи дорогу до світлого майбутнього. Згадайте і наших студентів-майданівців, які не побоялися в 2013 році зробити виклик злочинній владі та екс-президенту Віктору Януковичу. Тих, курсантів Академії військово-морських сил України в Криму, які, незважаючи на окупацію півострова Росією, вийшли і заспівали Гімн України. Та всіх тих, хто полишив студентські лави та пішов на Схід, аби захистити рідну землю від ворожого сусіда.

 

Коментарі
18 Листопада 2016, 02:28
ммм... яка гарна студентка
18 Листопада 2016, 15:00
Лідуся! Я за тебе рада.
18 Листопада 2016, 16:20
Пишаюсь своєю ученицею! Зичу творчого натхнення.
24 Грудня 2016, 03:06
Кіць ти моя сама сама
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024