Рожищенський коледж відсвяткував три свята

17 Листопада 2016, 21:23
5560

У четвер, 17 листопада, в Рожищенському коледжі ЛНУВТ та БТ ім. С. З. Гжицького відзначали три свята: День студента, День працівника сільського господарства та 60-річчя коледжу. З нагоди цих свят організували концертну програму. 



Традиційно кожне свято починається з музики.  Концерт розпочала вокальна група «Мрія» з піснею «Україні». Згодом душу присутнім гріли музичні композиції «Солдатські матері», «Калина», «Квітуча Україна», «Моя сорочка вишиванка», «Батькам», «Пісня про Україну», «Вишиваночка».

Під час концерту з вітальним словом виступила директор коледжу Леся Недопад. Вона привітала всіх зі святами, побажала присутнім гарного настрою,  розповіла про коледж і про викладацький склад.

1


Рожищенський коледж розпочав своє існування у далекому 1956 році. Саме 29 серпня було ухвалено розпорядження Ради Міністрів УРСР № 799 про організацію в Рожищі зооветеринарного технікуму. Крок за кроком, сходинка за сходинкою, коледж послідовно йшов своєю ходою, зводився на повен зріст і мужнів. Нова сторінка в історії навчального закладу розгорнулася в 1997 році. Тоді коледж, як структурний підрозділ, увійшов до складу Львівського НУВМ та БТ.

Словом, шлях, який пройшов Рожищенський навчальний заклад за 60 років, заслуговує на повагу. Це життєвий літопис наполегливої праці викладачів, студентів, працівників.



На свято зібралось чимало гостей: студенти, викладачі, колишні працівники коледжу, які багато років трудилися в цьому навчальному закладі, віддали чимало сил та енергії для навчання та виховання студентів. 

На концерті також згадали людей, які писали славні сторінки історії коледжу: Іван Стеценко, Віктор Гнатченко, Микола Кузьмін, Генріх Весельський, Жан Фарафонов, Остап Колтун, Іван Ульянюк та Віктор Свистак. Концертну програму відвідали Йосип Грубізний, Євген Лисак та Жан Фарафонович. Вчорашні студенти ділилися спогадами,  говорили, що й досі неодноразово прогулюються біля коледжу і пригадують ті роки.  

1


Аліна Скрипчук, Валентин Скрипчук та Руслан Муравський, які теж колись торували стежину до коледжу, привітали присутніх музичними композиціями «Задивляюсь у твої ласкаві очі» та «Сіла птаха».  Михайло Жигадло розважав присутніх гуморесками Павла Глазового. Усі на славу посміялися.




На сцені знову лунали пісенні дарунки: «Найдорожча», «Моя Україна», «Спи собі сама», «Більше для нас», «У нас є все».  А на завершення всі присутні в залі глядачі заспівали пісню «Многая літа». 

Дай Бог, щоб ще довго лунала в коледжі пісня у виконанні студентів, а коледж, зокрема, викладачі, давали щасливу путівку їм в доросле життя.














 

29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024