Рожищенська поліція застерігає громадян від промислів ошуканців

14 Листопада 2016, 13:00
2240 Джерело: mariupol-police.dn.ua

Серед усіх злочинів, скоєних у Рожищенському районі, найбільша частина має майнову спрямованість. 

Спостерігається ріст скоєння злочинів та правопорушень, зокрема крадіжок, грабежів, шахрайств, хуліганських вчинків. Одним з тих чинників, котрі сприяють крадіжкам та шахрайствам є надмірна довірливість громадян.

Щоб уникнути пограбування треба бути особливо уважними та обережними.

Не можна однозначно сказати, яка категорія людей найчастіше попадається на гачок шахраїв. Але зазвичай жертвами є довірливі та простодушні громадяни, яких легко переконати й ввести в оману.

Працівники поліції застерігають – не довіряйте незнайомим людям! Усі шахраї віртуозно вміють маніпулювати психікою людей. Вони завжди ретельно готуються до злочину й наперед продумують усі нюанси. Від подібних шахрайств слід застерегти й неповнолітніх. Не можна, щоб діти знали, де вдома знаходяться заощаджені гроші чи цінності. Найкраще не вступати у розмову з будь-ким, хто пропонує ворожбу. У шарлатанів, псевдоцілителів, ворожок, як правило, одне на думці – виманити у потерпілих якомога більше грошей.

Слід пам’ятати, що монотонно повторювані фрази, ворожіння, «пророкування» проникають глибоко у свідомість, паралізуючи волю і мислення. Оговтавшись, як правило, потерпілі бачать, що пізно хапатись за спорожнілий гаманець чи намагатись повернути втрачені цінні речі.

Тож не слід контактувати з незнайомцями. Невідома особа, яку ви або будь-хто з ваших родичів зустрінете на вулиці, впустите у хату, не допоможе вам вирішити родинні проблеми чи покращити здоров’я. Найкраще не мати справу з пройдисвітами, а коли й потрапите на гачок, терміново звертайтеся за допомогою до працівників поліції.

Дотримуючись елементарних заходів безпеки, ви зможете зберегти своє майно й уникнути неприємних переживань.

Отже, варто постійно дотримуватись рекомендацій, за допомогою яких можна перешкодити зловмиснику вчинити злочин чи правопорушення.

Коментарі
14 Листопада 2016, 17:52
??????
14 Листопада 2016, 23:18
<p>Де мій комент? Що я образливого написав? Редакція- що може в нас вже розкрили справу з пограбованим ювелірним магазином? </p>
15 Листопада 2016, 00:39
При всій повазі до ваших велемовних висловів, широти аналізу і глибини висновків, а чи не могли б ви їх викладати десь у соціальнй мережі, на власній сторінці. Маю абсолютене переконання, що кількість відданих читачів, шанувальників та послідовників перевершила б всі ваші найсміливіші очікування. А то невдячна редакція Району ніяк не може оцінити ваших експертних оцінок у будь якій царині. Сміливіше!!! І буде вам щастя та купа плюсів у карму!!!
15 Листопада 2016, 12:22
Де коментар вдячного послідовника?
15 Листопада 2016, 21:36
Редакція і поліція одна коаліція
15 Листопада 2016, 21:40
Нацику, ти вже ім`я поміняв?
15 Листопада 2016, 22:47
А хто казав що я пишу під одним ніком?
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024