Бібліосіті: що читають рожищенці?

13 Листопада 2016, 18:20
1937 Джерело: 1tulatv.ru

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 13 листопада, ми знову опитали рожищенців. Вони розповіли нам, що читають у вільний від роботи час.

Викладач української мови та літератури в Рожищенському коледжі ЛНУВМ та БТ ім. С. З. Гжицького Світлана Федчик: «Моє читання поділяється на два види: читання, як робота і читання, як задоволення. З улюблених авторів читаю поезію Оксани Забужко, Юрка Іздрика, Сергія Жадана «Життя Марії». Ця збірка, до речі, відносно нещодавно вийшла. І якщо вдасться, то хотілося б прочитати збірку «Тамплієри» С. Жадана, бо неодноразово доводилося бути на презентаціях цього автора. Він мені імпонує особистісним підходом до реалій сьогодення.

Останнім часом захопилася відносно новим жанром в українській літературі, сьогодні він представлений «Українським палімпсестом». Це розмова Оксани Забужко з Ізою Хруслінською. 

Також час від часу повертаюсь до читання Ф. Ніцше «Так казав Заратустра» і «Літопис Самовидців: Дев’ять місяців українського спротиву» Оксани Забужко. Це українська історія від листопада 2013-го до липня 2014-го року, складена із записів у соціальних мережах та блогах».

Головний спеціаліст загального відділу Рожищенської районної ради Людмила Самолюк: «Читаю рішення районної ради. З художньої літератури читаю любовні та історичні романи. Зокрема, з українських авторів улюблений роман для мене «Століття Якова» Володимира Лиса. Ця книга дуже сподобалась. Автор розповів про тодішнє життя. А, зазвичай, часу читати не дуже багато».

Спеціаліст з інформаційно-технічного забезпечення Рожищенської міської ради Артур Самович: «Загалом читаю інтернет-видання. А от з художньої літератури, на жаль, дуже рідко читаю, бо така робота, що часу взагалі нема».

Доросинівський сільський голова Віктор Косарик: «Читаю друковані газети, наприклад, «Наш край». З художньої літератури захоплююсь детективами, зокрема, Агатою Крісті. Мені подобаються різноманітні розслідування».

Працівник читального залу Центральної районної бібліотеки Любов Плохотюк: «Я, зазвичай, читаю періодику. Зокрема, волинські газети і журнали. Наприклад, «Вісник» мені дуже подобається, «Наш край», «Волинь», «Волинські новини», «Сім’я і дім». Художню літературу перечитую менше. Не дозволяє стан здоров’я – дуже болять очі. Але читала «Століття Якова» Володимира Лиса. Навіть фільм дивилася і пізніше їздила на виставу. З впевненістю можу сказати, що книга цікавіша, ніж фільм. У фільмі багато перекручених моментів, мова не така як у книзі, і це не дуже сподобалось».

Краєзнавець Сергій Янішевський: «Наразі читаю книгу з психології «Поток». Автор Міхай Чіксентміхайі. Автор вказує про те, як самовдосконалюватись і відчувати максимум задоволення від тієї чи тієї роботи. Зрозуміло, що читаю історію, і щось на зразок Уласа Самчука «Волинь». Ця книга найбільш вразила».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ, і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

Коментар
25/04/2024 Середа
24.04.2024