Бібліосіті: що читають рожищенці?

30 Жовтня 2016, 12:30
2223 Джерело: knig.org.ua

У сучасному світі високих технологій і комп’ютеризації все менше уваги люди приділяють книгам. І дарма, адже книги мають позитивний вплив на людину. Ефект від читання книги не можна зрівняти з переглядом фільму, знятого за мотивами цієї книжки.

Район.Рожище продовжує свою рубрику «Бібліосіті».

У неділю, 30 жовтня, ми знову опитали рожищенців. Вони розповіли нам, що читають у вільний від роботи час.

Викладач спецдисципліни в Рожищенському коледжі ЛНУВМ та БТ Ольга Карпюк: «Зараз читаю спеціальну літературу по ветеринарії, з допомогою якої готуюся до лекцій. Окрім професійної літератури, захоплююсь історичною. Також читаю книги про романтичні життєві історії, іноді й детективи.

Та маю улюблену книгу, яку неодноразово перечитувала й ще хотілося б прочитати не раз. Це роман «Пташка співоча (Чаликушу)». Автор – Решат Нурі Гюнтекін. У 2013 році назву цієї книги трішки змінили. Вона стала називатись «Корольок – пташка співоча». Це один з найвідоміших творів про кохання. Головна героїня Феріде переживала багато життєвих пригод у Туреччині.

Книгу вперше прочитала за пів ночі. Вона настільки захопила мене. Коли читаєш, то з кожним разом все більш усвідомлюєш те, що в ній описано. Згадуєш, співпереживаєш разом із героїнею. Взагалі, книга дуже гарно написана. Читати дуже люблю, але зараз не так багато часу є, та й зір підводить. З бібліотеки коледжу перечитала дуже багато.

Також нещодавно прочитала книгу Євгена Положія «Іловайськ». Не думала, що в наш час, в Україні, таке робиться, і, що може бути війна. Книга про справжніх героїв, які там воювали, і які гинуть заради своєї Батьківщини. Написана вона дуже цікаво».

Керівник вокальної БДТ Людмила Семера: «Наразі художні книги не читаю, бо готую захід. Сиджу в Інтернеті і шукаю матеріали на патріотичну тематику. Але взагалі, люблю читати детективи та психологічні книжки.

Також дуже б хотіла прочитати книгу Леоніда Козярчука «Сторінками історії містечка Рожище», та часу поки не вистачає. На роботі перечитую різні журнали, в яких також є цікаві матеріали для мене».

Доктор політичних наук, професор кафедри політології Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки, начальник Управління державної служби Нацдержслужби України у Волинській області Валентин Малиновський: «Ви знаєте, я більше сам пишу літературу, ніж її читаю. Адже витрачаю весь вільний на це час. Читаю лише у відпустці. Зокрема, наукову літературу, періодичну пресу.

Останнє, що прочитав, то це філософську книгу Дмитра Корчинського «Сяючий шлях». Вона про сучасний світ, про стосунки між людьми в цьому світі. Також прочитав роман «Таємне джерело» Андрія Кокотюхи. Перед тим твір Шкляра «Марусю». Книга просто супер. Ще Василя Шкляра прочитав «Чорний ворон». Це просто шедевр».

Депутат Рожищенської районної ради Володимир Паламар: «Якщо чесно, то вже забув, коли читав книжки. Доволі довгий період не читав, але зараз надолужую упущене і читаю книгу Валентина Малиновського «Становлення і діяльність Народного Руху в Рожищенському районі». Книга дуже цікава. Вона є взірцем як потрібно боротися, а не то, що ми зараз махаємо руками, та все без толку.

Колись захоплювався читанням детективів. А так як зараз немає часу перечитувати книги, то постійно читаю новини в інтернет-виданнях».

Священик храму Пресвятої Богородиці Василь Шняк: «Цікавлюсь новинами… Духовну літературу читаю. Ось в неділю закінчив службу і в понеділок мушу прочитати щось нове на наступну неділю, аби проаналізувати за тиждень прочитане. Читаю євангельські оповідання, притчі. Тоді на службі наводжу приклад і порівнюю з нашим життям. Бо ті пророцтва, що сказані колись, зараз всі збуваються».

Заступник начальника Рожищенського відділу ДВС Головного територіального управління юстиції у Волинській області Дмитро Кисіль: «Читаю історичну книгу про конфлікт на Волинській землі між українцями і поляками. Взагалі, люблю читати все, що безпосередньо пов’язане з історією. Це можуть бути романи та будь-що інше».

Начальник Рожищенського відділу поліції Олександр Басалик: «Зараз читаю твір Юрія Дольда-Михайлика «Один у полі воїн». Це книга про розвідника в часи Другої світової війни. Книга викликає лише позитивні емоції. Пробуджує почуття патріотизму, почуття людини, яка переживає за рідний край. Звичайно ж, з нашою роботою багато не почитаєш, але як тільки є час, то читаю. Особливо творами на історичну тематику захоплююсь».

Отож, дорогі рожищенці, додайте читання книги в свій щоденний графік справ і ви на собі переконаєтеся в користі цієї справи. Хороші книги подарують чудовий настрій, позбавлять від депресії, поліпшать сон та додадуть багато позитивних моментів в житті.

А що читаєте ви? Наступного разу ми обов’язково зателефонуємо до вас.

Коментарі
30 Жовтня 2016, 17:14
Наразі багато людей читають "Район Рожище" , а власне статтю " Штучний зрив опалюваного сезону".)
30 Жовтня 2016, 17:56
Це точно, така одностайність в рожищан
30 Жовтня 2016, 22:07
Паламар теж вміє читати?
30 Жовтня 2016, 22:40
Басалик?Ха-ха!
30 Жовтня 2016, 22:42
прикинь- вмію.
30 Жовтня 2016, 23:04
Саме зараз читаю"Іловайськ".Дуже цікава книга Світлани Талан"Оголенний нерв".Рекомендую всім!
01 Листопада 2016, 02:16
А я тебе читаю, прикинь.
Коментар
25/04/2024 Четвер
25.04.2024
24.04.2024