Учасники АТО вшанували волонтерів Рожищенського краю

25 Жовтня 2016, 14:00
4828

У День захисника України та українського козацтва, члени Рожищенського районного об'єднання учасників АТО, нагородили волонтерів медалями «За гідність і патріотизм» та  «За мужність і самовідданість».

Весна 2014… Хтось не відразу здогадається про що мова, а комусь боляче стиснеться серце.

Анексія Криму й початок бойових дій на Сході, а ще сотні чоловіків, які без особливої підготовки, без необхідного одягу та обладнання, без налагодженої системи забезпечення харчування «кинуті» в зону АТО.

І хто знає, як би обернулася доля перших мобілізованих, якби на їх підтримку не згуртувалися земляки. Люди, яким не байдужа доля країни та доля, переважно, зовсім незнайомих чоловіків, що опинилися в горнилі бойових дій. Їх, окрім власної совісті, ніхто до цього не зобов'язував. Допомагали, хто чим міг, в міру своїх сил і можливостей, жертвуючи власними коштами та часом.

Саме їм, тим хто організовував та забезпечував максимальну підтримку солдатам з нашого району, в той час, коли вище керівництво держави та армії оговтувалося від труднощів та випробувань, які повстали перед українськими військовиками, 14 жовтня в День Захисника України, від Рожищенського районного об'єднання учасників АТО були вручені медалі «За гідність і патріотизм».

Світлана Тананайко, Вадим Павлючик, Наталія та Руслан Деречинські надавали постійну значну фінансову підтримку. За їх кошти купували форму, акумулятори, біноклі, рації, взуття, рукавиці, каски, бронежилети, окуляри, ліхтарі та багато іншого.

 

Юрій Пусяк, окрім того, що возив допомогу на схід, зумів організувати своєрідний координаційний центр, з вивчення та швидкого реагування на потреби тих, чи інших бійців. Ніхто краще цього чоловіка не орієнтувався кому з солдатом першочергово потрібно доправити харчові продукти, одяг, а кому бойове обладнання. А ще Юрій точно знав, де саме за кращою ціною можна придбати необхідне.

4
Володимир Добровольський (зліва), військовослужбовець Олександр Наумик (по центру) та Юрій Пусяк (справа)
Володимир Добровольський (зліва), військовослужбовець Олександр Наумик (по центру) та Юрій Пусяк (справа)

Володимир Добровольський – водій-волонтер, за плечами якого тисячі кілометрів, сотні поїздок на схід та неймовірна кількість подяк від солдата за відданість взятому на себе зобов'язанню.

Щоб забезпечити відносно прийнятні умови для сну та відпочинку хлопців в зоні АТО, Євгенія Гібляк взялася шити ковдри, а для підняття патріотичного духу – прапори.

Мабуть, важко знайти бійця з Рожищенського краю, який би не куштував вареників від Наталії Карп'юк, адже наліпила вона своїми добрими руками аж 120 відер, а ще пекла хліб, пиріжки, готувала смачне сало з часником.

Незліченну кількість посилок сформували й спакували для виряджання в зону бойових дій Микола Поліщук та Олександр Петрук. Останній, до речі, протягом тривалого часу чергував в штабі Рожищенської Самооборони, своєчасно фіксуючи всі звернення та вів облік роботи. Він знав поіменно усіх наших земляків, які в той час боронили Україну.

Окрім регулярної грошової підтримки Олександр Кучірка та Валерій Шварцкоп привозили до районного центру допомогу, що збирали люди з усього району, постійно займалися виряджанням передач на Схід.

1
Олександр Кучірка
Олександр Кучірка

1
Олександр Петрук та Валерій Шварцкоп
Олександр Петрук та Валерій Шварцкоп

Микола Сіжук, один з тих, хто взяв на себе відповідальність повертати рідним загиблих героїв Рожищенського краю. Брав участь в пошуку тіла Василя Смолярчука.

Руслан Хомич від початку бойових дій на сході до цього часу допомагає нашим захисникам. Зокрема, разом з іншими фермерами-однодумцями сформував бригаду з ремонту військової техніки. Ця команда, власним коштом, фактично непридатні машини приводить у стан бойової готовності.

1
волонтер Руслан Хомич
волонтер Руслан Хомич

Не обійшли стороною учасники АТО і Сашка Черкашина, учня ЗОШ №3, хлопчика чия сила духу та незламний патріотизм стають прикладом для багатьох дорослих. І це вже вкотре доводить, що для бійців однаково важлива, як матеріальна, так і моральна підтримка.

1

 

Роль Віри Шварцкоп в підтримці бійців АТО та їх родин варта окремої уваги. Це чи не єдина жінка в нашому районі, яка особисто возила передачі на Схід. Одну з поїздок Віра разом з Марією Вірною здійснила в переддень подій під Іловайськом. Їй дзвонили бійці не тільки з проханням про допомогу, а й просто, щоб виговоритися, іноді, навіть посеред ночі. І для кожного вона знаходила потрібні слова. Матері цих хлопців до цього часу підтримують з цією жінкою приязні стосунки. Вдячні учасники АТО вручили Вірі відзнаку відмінну від інших – пам'ятну медаль «За мужність і самовідданість».

2
Віра Шварцкоп
Віра Шварцкоп

У свою чергу волонтери наголошують, що самі вони навряд чи змогли б допомогти армії, якби не тогочасна згуртованість громади Рожища та району.

Мабуть, нема такої людини, котра в той час не зробила свого внеску у забезпечення та підтримку земляків в зоні АТО.

Слава воїнам АТО! Слава волонтерам!

Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024