Про гнів АТОшників, алкоголь, «Пролісок» і … «Лісову пісню»

24 Жовтня 2016, 10:30
4362 Джерело: hromadske.volyn

Журналіст «Громадського.Волинь» Оксана Петрук у своєму блозі, закликає атовців не дозволяти політикам використовувати себе у власних цілях.

Під час сесії Волиньради керівник області Ігор Палиця вишпетив директора комунального санаторію «Пролісок» Валентину Касарду за продаж алкогольної настоянки без акцизу. Слідом за ним праведний гнів висловили Громадська рада при ОДА (керівник – Олександр Волянюк – наближена до Палиці  людина, колишній керівник прес-служби ГФ «Варта порядку»), волинський осередок Спілки ветеранів Афганістану (голова – Григорій Павлович, депутат облради від партії УКРОП),  Громадська Спілка воїнів АТО Волині (голова – Олександр Серватович; вручав Ігорю Палиці орден Народного героя). Вони вимагають звільнити Валентину Касарду із займаної посади.

«І хоча я ПРОТИ алкоголю взагалі, а тим більше на території санаторно-курортних закладів, але гнів усіх вище перерахованих осіб і організацій виглядає дуже фальшивим», - зауважує журналіст.

Наприклад, влітку і голова ОДА Володимир Гунчик і представники місцевої влади Шацька просто волали про несанкціонований продаж алкогольних напоїв на території санаторію «Лісова пісня», яким керує однопартієць Ігоря Палиці, Віктор Карпук. Ці факти були зафіксовані правоохоронними органами. Однак жодна зі спілок не вимагала звільнення цього керівника. Не відреагував на це і народний герой Ігор Палиця. Карпука не тільки не звільнили, а  навіть не покарали. Совпадєніє? Не думаю)

Інше, що мене здивувало, це, власне, причина гніву волинських АТОвців. Чому саме алкоголь викликає таке обурення? Чому захисників не гнівить те, що наприкінці минулого року санаторій «Лісова пісня» відмив кошти на їхній психологічній реабілітації?

Пам’ятаєте, як всім відомі «громадські активісти» декларували необхідність створення на базі здравниці Центру з реабілітації військовослужбовців?

А пам’ятаєте оголошення, що з’явилося наприкінці листопада минулого року:

“Державна служба ветеранів війни та учасників АТО повідомляє про можливість закупівлі 500 путівок на оздоровлення у волинський санаторій «Лісова пісня». Путівки потрібно використати до кінця цього року тобто до 1 січня 2016 року”

Згодом санаторій звітував, що до кінця року таки вдалося оздоровити державним коштом більше півсотні волинських АТОвців і членів їх сімей.

А що ж було насправді? Насправді ж психологічну реабілітацію на базі закладу пройшло лише 15 військовослужбовців. А зараз ви дізнаєтеся, скільки грошей відмили на цій благородній ініціативі. Скажете наклеп? А ось, що повідомляє Державна аудиторська служба:

hromadske.volyn
hromadske.volyn

«Порушення, що призвели до втрати майже 20,5 млн грн, виявили фахівці Держаудитслужби під час ревізії Державної служби України у справах ветеранів війни та учасників антитерористичної операції (далі – Служба). Перевірено окремі питання її фінансово-господарської діяльності за період з 16.09.2014 по 01.06.2016. Як з’ясувалось, 11 реабілітаційних установ надавали послуги із психологічної реабілітації постраждалих учасників антитерористичної операції у обсягах менших, ніж це визначено умовами договорів, укладених зі Службою, документацією конкурсних торгів та переговорними процедурами закупівель. Зокрема, заходи з реабілітації проводились за меншу кількість годин, аніж це було передбачено. Також реабілітаційні установи вносили до актів приймання-передачі наданих послуг недостовірні відомості щодо кількості осіб, які проходили психологічну реабілітацію. Через це Служба зайво сплатила цим установам більш як 20,2 млн грн, що завдало збитків державному бюджету. Окрім того, одна з реабілітаційних установ надавала послуги особам, які не були направлені на психологічну реабілітацію структурними підрозділами з питань соціального захисту населення. Тож за їх реабілітацію Служба зайво сплатила 180 тис. грн, виділених з державного бюджету. Матеріали ревізії передано до правоохоронних органів.»

Думаєте не про «Лісову пісню» йдеться? Помиляєтесь. Ось що повідомляє проект «Наші гроші» з посиланням на прокурора Київської міської прокуратури №7  Дмитра Кутового:

Прокурор повідомив, що ревізія влітку цього року виявила, що Держслужба АТО зайво оплатила 20,50 млн грн. ряду підприємств: ДП «Південь-Курорт-Сервіс» – 5,81 млн грн., ДП «Клінічний санаторій «Курорт Березівські мінеральні води» – 2,25 млн грн., Менському санаторію «Остреч» – 1,12 млн грн., ТОВ «Санаторій Фєофанія» – 6,62 млн грн., ТОВ «Санаторій «Київ» Плюс» – 1,53 млн грн., ТОВ «Трускавецьінвест» – 1,87 млн грн., ТОВ «ВІАСАН» – 0,20 млн грн., ДП «Санаторно-оздоровчий комплекс «Джерельце» – 0,50 млн грн., КЗ «Рівненський обласний госпіталь ветеранів війни» – 75 тис грн., БО «Надія на щастя» – 0,18 млн грн., Волинському обласному санаторію «Лісова пісня» – 0,18 млн грн., ГО «Історії життя» – 0,16 млн грн.

На що пішли і хто поділив ці зайво отримані 180 тисяч гривень, з’ясує слідство. У своїх запереченнях санаторій «Лісова пісня» намагався переконати аудиторів, що обсяг наданих двома психологами послуг навіть перевищує передбачувані договором зі Службою. Вдумайтесь, 180 тисяч – це тільки те, що було відмито на реабілітації 15 постраждалих АТОвців за 10 днів у грудні 2015-го.

Отож, шановні захисники України, спрямовуйте свою енергію в правильне русло, не дозволяйте політикам вас використовувати, не будьте розмінною монетою! Волинські спілки і інші організації воїнів АТО, очікую на вашу публічну реакцію на факти озвучені у цьому матеріалі!

Звертаюся до керівника Волині Ігоря Палиці, чекаю й від вас мудрих рішень. Якщо звільнення за несанкціоновану торгівлю алкоголем на території санаторію – це адекватне покарання, то нехай воно однаково застосовується до всіх, хто порушив табу. Також прошу зважати на озвучені аудиторами висновки у прийнятті кадрових рішень.

 
 
Коментарі
24 Жовтня 2016, 16:10
а яким боком ця обласна проблема стосується нашого району. Через те, що це написала Оксана Петрук чи Ковальчук з Рожища?
24 Жовтня 2016, 16:21
Так-так, саме так і ніяк інакше!!! У нас Оксана Петрук чи Ковальчук в Рожищах - це на кшталт відомого американського журналіста Ларрі Кінга. Вона усе знає, усе вміє, усе може. Вона навіть має таких собі подмастєрьє в Рожищах - окремих громадських активістів, які допомагають їй робити її "справи". Вона усюди була і всюди працювала, вона ВЕЛИКИЙ борець за правду, вона - ВЕЛИКИЙ фахівець!
24 Жовтня 2016, 18:33
Чого ви вчепились до Оксани Петрук?Вона щось придумала,чи сфантазувала?Ви дупу лижете злодiйсько-бандитсько-жидовськiй владi,живете холуями i дiти вашi наймитами будуть у ворюг,а Петрук пише без цензури.Напишiть свою правду про ситуацiю в Україні. Атошніків давно вже використовують,як стадо баранів для "масовки" в політичних,воєнних та інших інтересах діючої влади.
24 Жовтня 2016, 18:36
І в межах Рожищенського району теж???
24 Жовтня 2016, 19:16
Треба писати в межах своєї компитентії, поситлатись на дійсні факти, а мені кажеться, що Петручка просто роздмухує ворожнечу між нашими людьми їй скоріше блище російське, ця "мадам" жила та здобувала освіту в Петербурзі звідси мабудь і її злість. Так вона дозволяє собі вольнощі.
24 Жовтня 2016, 19:22
Я би її подав до суду був ши на вашому місці. І прислухайтесь, що вам раджу, а суд покаже хто є хто!
24 Жовтня 2016, 19:28
тАК 3ЦЯ ДАМОЧКА СОБЫ НАДТО БАГАТО ДОЗВОЛЯЕ
24 Жовтня 2016, 19:48
АААААААААААААА--посіпакі страшно ...скоро і вам срака буде --держеморди..прихвосні державні..тількі анонімно як за сталіна доноси писати гниди і вмієте -а вона відкрито висловлює своє бачення ...
24 Жовтня 2016, 19:57
Як же Карпук подасть до суду -там же факти від столичних прокурорів. У нас в Рожищах живе Горошко-це у них з Карпуком і Рущинським (гнида рідкісна) спільна оборудка.
24 Жовтня 2016, 20:13
Що це у вас за реклама на сайті. Його читають мої діти неповнолітні. " У Мужа Мощный Стояк по 2 часа. Всю Ночь без перерыва"????????????? Вам я так розумію гроші ну зовсім не пахнуть. Чи як це розуміти?
24 Жовтня 2016, 23:39
Пора вже злодюгам палицям валити з волині...
24 Жовтня 2016, 23:53
Горошко - не менш рідкісна гнида. А прихвостень самооборонців Петручка щось із себе весь час корчить, а насправді пустишка, хто краще її знає...
25 Жовтня 2016, 00:30
А де БЮТ? Чого він не захищає свою однопартійку? Хоча Карпук теж колишній бютівець.
25 Жовтня 2016, 12:35
от читаю коментарі і просто від сміху заходжусь))) переважно всі, що вище написали коментарі - безмозгле стадо баранів, яке в школі ледь на трійки вивчилось. Ви не те що грамотно писати не вмієте, ви назву власного міста не вмієте написати правильно. Ну....якщо ви з якогось забитого села, вибачаю! Сільпухи забиті!
25 Жовтня 2016, 14:54
Не ображай село порепанцю!Глянь на своы пяти! Давно мив?
25 Жовтня 2016, 15:52
))) навчись писати! Скільки сьогодні в тебе було уроків? Потрібно поговорити з твоєю вчителькою, щоб навчила тебе грамоті, а то соромно через таких порепанців)))
25 Жовтня 2016, 15:52
))) навчись писати! Скільки сьогодні в тебе було уроків? Потрібно поговорити з твоєю вчителькою, щоб навчила тебе грамоті, а то соромно через таких порепанців)))
25 Жовтня 2016, 17:46
до наталії і читача.а ви і в нашому районі боїтесь щось сказати ,тільки писати вмієте, щоб ніхто не знав хто це. оксана завжди пише під своїм іменем і не боїться не палиці не...
25 Жовтня 2016, 17:46
до наталії і читача.а ви і в нашому районі боїтесь щось сказати ,тільки писати вмієте, щоб ніхто не знав хто це. оксана завжди пише під своїм іменем і не боїться не палиці не...
25 Жовтня 2016, 20:15
До Тетяни. Так все-таки як правильно вона пишеться: Оксана Петрук чи Оксана Ковальчук? Це різні люди чи одна і та ж, але з частковим роздвоєнням? Розянсіть, а то плюють тут і не знають у кого - може досить вже гидоти? А щодо розяснення - то треба, дійсно треба...
25 Жовтня 2016, 22:16
Залищте в спокоі оксану вона робить свою справу і робить непогано а ви краще боріться з корупціую а не з журналістом!
26 Жовтня 2016, 00:29
Чого ніхто не пише про тему статті, а відвертає увагу Оксаною. Невже ніхто не бачить, що робиться в нас в області. Те проти чого ми боролися в 14 році, сьогодні процвітає ще з більшою силою. Нікого не цікавить правда, чесність, порядність, законність. Всі просто мовчать.
26 Жовтня 2016, 00:38
Бо наш дурний українець завжди впадає в крайності. Патріотами прикидаються, на Москву гонять, а самі москалять на кожному кроці, на заробітки туди родичів відправляють, російські мелодрами зиркають і шоколадки їхні дітям купляють. Що за такий патріотизм, кричать про нього на кожному кроці
26 Жовтня 2016, 00:49
Я згідна, що кожен повинен почати з себе.
26 Жовтня 2016, 02:55
Рекламу, показує гугл, в залежності від пошукових запитів з ВАШОГО компа. Так, що ви або придивляйтесь, що ваші діти в інтернетах дивляться, або самі на сайти з полуничкою менше заглядайте. А стояк по 2 часа це звичайно потужно))
26 Жовтня 2016, 05:39
Скотини ледарі ви,люди їдуть в росію на заробітки,а не політику звиздіти.Забезпечте людей роботою в Україні,і ніхто непоїде до московії на працю.
26 Жовтня 2016, 10:40
Оксана супер. А Палиця ? Треба буде Коломойському здасть Палицю як Корбана.
Коментар
28/03/2024 Четвер
28.03.2024
27.03.2024
20:39