Побоїще у Рожищі

18 Жовтня 2016, 18:55
3430

«Торпедо» з Копачівки та боратинська «Ласка» розписали бойову нічию на користь чинних чемпіонів області

Від першої поїздки автора цих рядків на футбол до Рожища було багато очікувань. По-перше, грали команди лідируючого тріо групи «А» чемпіонату області. По-друге, Копачівка могла ефектно завершити успішний футбольний тиждень: за два дні до звітного протистояння «торпедівці» завоювали Кубок області серед сільських команд, обігравши Торчин (2:1). Треба сказати, що за не найкращої для вболівальників вітряної погоди матч виправдав усі сподівання.

Око за око, зуб за зуб

Напруга протистояння відчувалась з перших побачених хвилин гри: без особливого досвіду перебування у Рожищі вашому покірному слузі ще довелось витратити час на пошук місцевого стадіону. Таким чином, випав із поля зору й перший забитий у матчі гол: на 14-й хвилині рахунок у матчі зусиллями Романа Ткачука відкрили саме номінальні господарі.

А крім цього, перший тайм запам’ятався хіба безкомпромісною боротьбою суперників за м’яч на будь-якому клаптику футбольного поля. І «торпедівці», і «ласкаві» не соромились, як то кажуть, виносити шкіряну кулю разом із ногами опонентів. Схоже, у бригади арбітрів цього матчу був конкретний запас лояльності до гравців: за півтори години гри вилучення за надто емоційну поведінку протягом усього матчу отримав лише тренер Боратина Володимир Мозолюк. Однак це було уже в таймі другому…

2

 

Штурм без ласки

Чи то Олександр Антонюк так налаштував своїх підопічних, чи свою роль зіграв перепочинок, але після перерви гравці «Ласки» забігали в рази активніше. Юрій Шаула, Дмитро Бурковський та компанія добряче навантажували суперників активністю на флангах. До штрафного майданчика «Торпедо» раз за разом залітали верхові подачі та простріли опонентів. Кумедно виглядали приблизно чотири майже однакові простріли з лівого флангу, коли на ближній стійці гравці Копачівки постійно забивали того ж таки Бурковського, а Дмитро раз за разом старався переправити м’яч у бік воріт п’ятою: одного разу ситуацію ледь-ледь урятував голкіпер…

Ну а в другій половині тайму гравці «Торпедо» все ж поплатились за постійний дрібний фол. Черговий переполох у карній зоні господарів поля завершився ударом у рамку воріт: голкіпер врятував, однак відбив шкіряну кулю прямісінького у свого захисника – Романа Братчика. 1:1 – і піднесені успіхом та групою власних уболівальників, які протягом усього матчу «заряджали» за Боратин, «помаранчево-чорні» понеслись за перемогою.

Екватор – за «ЛСТМом»

Останні хвилини гри перетворились у справжню футбольну «рубку» на зустрічних курсах. Гравці обох команд вражали своєю суперстабільністю в «розбазарюванні» шикарних гольових можливостей: за іншої ситуації рахунок матчу мав би бути значно більшим. Однак – одиниці на уявному табло, які навряд чи влаштували якийсь із колективів.

А от перші, хто порадів такому результату в матчі конкурентів, – це чинні чемпіони області з «Луцьксантехмонтажу». У своїй грі вони каменя на камені не залишили від «Мар’янівки», і тепер очолили турнірну таблицю групи «А» одноосібно: одвічні суперники з «Ласки» відстають уже на два залікові пункти.

Не менш цікавими матчами завершився останній тур першого кола чемпіонату області в іншій групі. Один з них ще відбудеться цього тижня: «Ковель-Волинь» спробує взяти реванш за цьогорічний фінал Кубка у «Стиру». А поки лідерство тут знову захопив «ДЮСШ-ВІК» з Володимира-Волинського, який влаштував справжній голевий зорепад у Любешові. Щільність команд у цій групі вражає – ситуація може змінитися кожного туру. Тим цікавіше буде спостерігати за продовженням чемпіонату – цього року команди зіграють ще чотири тури.


 

Чемпіонат Волині з футболу. 9-й тур. Група «А»: «Колос» (Ківерці) – «Агропродукт» (Горохів) 0:0, «Торпедо» (Копачівка) – «Ласка» (Боратин) 1:1, «Мар’янівка» – «Луцьксантехмонтаж» 0:14, «Атлетік» (Цумань) – «Вікторія» (Несвіч-Лище) 1:1.

Становище команд: «Луцьксантехмонтаж» 22 очки, «Ласка» 20, «Торпедо» 19, «Атлетік», «Колос» по 11, «Агропродукт» 7, «Вікторія» 5, «Марянівка» 3, «Турія» 1.

Група «В». 8-й тур: «Світязь» (Шацьк) – «Ковель-Волинь» 1:4, «ДЮСШ-ВІК» (Володимир-Волинський) – «Шахтар» (Нововолинськ) 1:1. 9-й тур: «Шахтар» – «Світязь» 5:0, «Прип’ять» (Любешів) – «ДЮСШ-ВІК» 3:4, «ДОФ Арбо» (Камінь-Каширський) – «Турія» (Соловичі) 3:0, «Рубіж» (Любомль) – «Надія» (Хорів) 3:4.

Становище команд: «ДЮСШ-ВІК» 20 очок, «Ковель-Волинь» 19, «Припять» 16, «Шахтар», «ДОФ Арбо» по 14, «Стир» 12, «Рубіж» 9, «Надія», «Турія» по 8, «Світязь» 2. 

Коментарі
18 Жовтня 2016, 22:03
бл,,,,,,,дь я вже думав шо побоіще сепари наступили чи що,
18 Жовтня 2016, 22:07
Я теж злякалася. Подумала чось трапилось страшне.
18 Жовтня 2016, 22:07
думайте про хороше)))))
18 Жовтня 2016, 22:34
я також подумала, що в Рожищах хтось з кимось побився!!! УХ .... Богу дякувати, всі живі і здорові!!!!))))
18 Жовтня 2016, 23:55
Ну і назва, п...ць.
19 Жовтня 2016, 01:07
Порадували!!! ))))) всі живі і здорові)))) А купляються люди тільки на зло, правда?
19 Жовтня 2016, 01:11
льодове побоїще
19 Жовтня 2016, 13:43
<p>а шо за придумав такий заголовок???</p>
20 Жовтня 2016, 00:01
дУЖЕ ДЕШЕВИЙ ПРИЙОМ
20 Жовтня 2016, 17:06
Покірному слузі варто було раніше приїхати і довідатися все, а не виправдовуватися. Назва просто жах.
Коментар
19/04/2024 П'ятниця
19.04.2024
18.04.2024