Іменинники, свята та події цього дня

16 Жовтня 2016, 07:00
1662 Джерело: bestanimationgif.com

На календарі неділя, 16 жовтня.  Нехай цей день принесе вам тільки радість, щастя та море емоцій. А налаштуватись на день доможе чарівний смак кави чи запашний чай.

День ангела святкують – Денис, Іван, Петро, Павло, Рустік, Ядвіга.

16 жовтня – Всесвітній день анестезіолога, Всесвітній день здoрoвoгo харчування, Всесвітній день продовольства, День Шефа (День Босса), День алерголога, День працівників харчової промисловості, Козацтву бути.

Якщо ви хочете привітати близьких чи рідних з Днем народження, надсилайте поздоровлення та фото іменинників на електронну пошту [email protected].

Цей день в історії

1596 – Розпочався Берестейський церковний собор (за новим стилем).

1793 – Страта Марії-Антуанетти «вдови Капет», королеви Франції, дружини Людовика XVI і матері Людовика XVII.

1813 – Почалася «Битва народів» (тривала до 19 жовтня), в якій брали участь війська Франції, Рейнського союзу, Польщі, Австрії, Пруссії, Росії і Швеції; закінчилася нищівною поразкою армії Наполеона і його першим зреченням від престолу.

1853 – Розпочалася Кримська війна (1853–1856) між Росією та коаліцією Великої Британії, Франції, Туреччини, Сардинського королівства за панування над Східним Середземномор'ям

1946 – За вироком Нюрнберзького трибуналу у Нюрнберзькій в'язниці страчені нацистські злочинці (Ріббентроп, Кейтель, Кальтенбруннер, Розенберг, Франк, Фрік, Штрейхер, Заукель, Йодль і Зейсс-Інкварт)

1963 – Вперше запущений в космос триступінчатий носій ракети «Восток», за допомогою якого на орбіту виводилися багатомісні космічні кораблі «Восток».

1964 – Китай провів перше випробування ядерної зброї.

1968 – Між урядами СРСР і ЧССР був підписаний договір про умови тимчасового перебування радянських військ на території Чехословаччини.

1978 – Іван-Павло II (до інтронізації – Кароль Юзеф Войтила) став 264-им Папою римським і першим неіталійцем на папському престолі з 1523, одним з наймолодших понтифіків в історії і першим папою слов'янського походження.

1987 – У Львові створено Товариство Лева.

2005 – У Сан Луїсі (Аргентина) завершився Чемпіонат світу з шахів ФІДЕ. За результатами чемпіонату, чемпіоном світу з шахів став болгарський гросмейстер Веселін Топалов.                                               

Погода: На термометрах ви побачите від 2 до 8 оС, без дощу, сильний вітер.

Посміхніться

- Та-а-а-к, з якого приводу п'янка?

- Купівлю обмиваємо.

- Це добре. А що купили-то?

- Три пляшки горілки!

 

Чоловік дивиться телевізор і вголос каже: - Не йди туди. Ну не йди дурень ... Дружина запитує: - Що дивишся? Чоловік: - Наше весілля ..

 

- Татусю, можна я тебе поцілую?

- Грошей немає! Мене вже мама поцілувала.

 

Коментар
26/04/2024 Четвер
25.04.2024