У Рожищенській бібліотеці для дітей побувала мольфарка слова - Дара Корній

14 Жовтня 2016, 12:10
4346

У четвер, 13 жовтня, в Рожищенській бібліотеці для дітей відбулася зустріч із українською письменницю-прозаїком Мирославою Замойською, яку багато хто знає, як Дару Корній. Авторка зазначила, що вперше відвідала наше місто. Вона була приємно вражена, такою кількістю шанувальників.


1

1

Мольфарка дякувала усім читачам за розуміння її творів. Адже «без читача письменника не існує», – зауважила письменниця. Гостя запропонувала усім присутнім побудувати цю зустріч у вигляді питань і відповідей.

Пригадала випадок, коли діти запитали, чому вона не пишете для малечі, а лише для підлітків і дорослих, на що зауважила: «З дитячою книгою не все так просто. Адже дитина не сама купує книгу. Її купляє мама. Робота не легка, бо потрібно зацікавити спершу батьків, щоб вони придбали все-таки саме це видання. Хоча мені писати цікаво і для дітей, і для підлітків, і для дорослих», – говорить Дара Корній.

1

1

Роман «Петрусь-химородник» порушує тему добра і зла. Ця книга цікава не лише для дітей, а й для батьків. Так би мовити вони «перевіряють книгу на цнотливість». Слухачка із залу запитала гостю, як у неї виникла ідея писати. На що Дара Корній відповіла: «Я ніколи не мріяла стати письменницею. Моїм каталізатором стала дочка Даринка. Свого часу, вона захоплювалась Стефені Маєр та її книгами про вампірів. Я зрозуміла, що не гірша за згадану авторку, і можу написати теж фантастику, тільки українську. Сіла і написала роман «Гонихмарник», – каже письменниця.

1

Дара Корній зазначила, що не ходила з цим романом по видавництвах. Лише подала «Гонихмарника» на Міжнародний літературний конкурс «Коронація слова». Найбільшою несподіванкою для авторки було те, що до неї подзвонили і запросили на нагородження. Завдяки цьому твору письменниця увійшла в літературу через цей конкурс. «Коронація слова» – це грандіозний шанс для письменників-початківців», – зауважила письменниця.

1

1

Так у невимушеній обстановці промайнуло чимало часу. Шанувальники авторки популярних книг, ставили нові й нові запитання, а Дара Корній влучно та цікаво розповідала про своїх героїв та про життєву основу написаних книг.

Після презентації відбулась автограф-сесія. Кожен хотів придбати для домашньої колекції книгу, але, на жаль, їх не вистачило для всіх. Тому письменниця пообіцяла, що наступного разу навідається в наш край з більшою кількістю книг. Ось так осінньої пори в бібліотеці для дітей було сонячно, гамірно, а головне цікаво.

1

1

1

 

Коментар
23/04/2024 Вівторок
23.04.2024
09:50
Афіша
  • Сьогодні
  • Завтра
  • Незабаром