Рожище: Вшанували пам`ять загиблих за Україну смолоскипним ходом

14 Жовтня 2016, 09:00
3227

Напередодні Дня захисника України, 13 жовтня о 17 годині біля Рожищенської ЗОШ №3 згуртувалися люди, які відгукнулися на заклик Рожищенського районного об’єднання учасників АТО та ГО «Самооборона міста Рожище» вшанувати пам`ять загиблих за Україну смолоскипним ходом.

1

1

Чому саме біля школи №3? Тому, що там навчався наш Рожищенський герой Олександр Плоцедим. Той самий хлопець, чиє життя першим у нашому районі, підла снайперська куля, обірвала на самому злеті.

2

Перший герой Рожищенського району і, якщо можна так висловитися стосовно даної ситуації, на щастя - єдиний в нашому місті. Перед тим, як колона вирушила вулицями міста, до присутніх з промовою звернувся директор школи №3.

«Ніхто не винен в тому, що маємо такого підступного північного сусіда. Але сила наша в єдності», - зазначив Леонтій Миколайович Ткачук.


Хоча про єдність стосовно рожищан, на разі, говорити дуже рано. На превеликий жаль, надзвичайно мало місцевих жителів прийшло віддати шану загиблим героям сьогоднішньої війни. В переважній більшості учасниками смолоскипного ходу були воїни АТО. Саме вони добре знають, що таке захищати свій рідний край від ворожого загарбника, але, на жаль, тільки й вони пам`ятають і розуміють, що таке шанувати пам`ять про загиблих. 



1

 

З прапором та смолоскипами колона рушила вулицями нашого міста. Раз у раз під рожищенським небом лунало, потужне: "Слава Україні Героям Слава!!!" Пройшовши через центр міста, учасники ходи зупинилися біля пам`ятного знаку Героям Небесної Сотні.

1


З короткою промовою до присутніх звернувся учасник бойових дій на сході України Олександр Наумик. Він був небагатослівний, адже наші бійці - це люди дії, а не майстри переливання "з пустого в порожнє". Далі пролунав гімн України.

«Душу й тіло ми положим…» співали ті, хто ще вчора дивився в очі смерті, ті на чиїх очах гинули бойові побратими.

Колона рушила далі, на міська кладовище, де її учасники віддали шану воякам УПА.

Завершили ходу була могили Олександра Плоцедима.

Запалили лампадки і хвилиною мовчання вшанували пам`ять усіх, хто в цій війні віддав своє життя за наше право вільно жити у власній країні. Хтось з бійців тихенько мовив: «Душа живе доти, доки про неї пам`ятають…».

А чи пам`ятають?









1








1

1

 

Коментарі
14 Жовтня 2016, 12:32
В!ЧНВ ПАМ"ЯТЬ ГЕРОЯМ!
14 Жовтня 2016, 14:42
Слава Україні! А де наша доблесна влада? Чи керівництво нашого району не поважає пам'ять про загиблих?
14 Жовтня 2016, 16:44
<p>Чого ви ...........до тої ...........Самооборони і до тої .........влади??? Одні других стоять і разом вони ніколи не будуть - це закон революції. Перестаньте вже поносити Самооборону вцелом і Дулюка з Бурим по отдєльності - да, до них куча вопросів, але вони багато роблять, роблять то, шо мала би робити власть, але власть не робить, бо не може чи не вміє. .....од них вже - ХВАТИТЬ, бо оскома вже на зубах від ваших гнилих комєнтов. Отдєльно до Оксани Петрук - закрий свой рот!!!</p>
14 Жовтня 2016, 17:15
Васьок, а ти хто такий щоб комусь закривати рот? Якраз Дулюк з Бурим і є "власть". Те що вони імпотенти разом з полішуком і музикантом давно відомо . Давай досвіданія!
14 Жовтня 2016, 19:20
Дулюка і Буряка на схід з мером та музикою хай покажуть якій цвіт нації без псефдо патріотів. Гидко дивитись як корчать із себе волонтерів, ніразу не показали звіт за витрачені кошти.
14 Жовтня 2016, 20:58
Ви взагалі бачите, хто йшов ходою??? Ви своїми тупими бошками розумієте чому і кому вона приурочена??? Закрийте свої грязні пики і схиліть голови перед тими, хто був на Сході, перед тими хто зараз там воює, перед тими хто вже НІКОЛИ звідти не повернеться, щоб всякі облюдочні тварі, сидячи на диванах, могли спокійно поливати когось лайном!!! Заткніть морди, і заберіть лапи!!!
14 Жовтня 2016, 21:12
д!ЙСНО.ХЛОПЦ!.ПОРА ВЖЕ ВВ!МКНУТИ РОЗУМ ! НЕ ДАВАТИ ЦИХ ГНИЛИХ КОМЕНТ!В.бУДЬМО ЛЮДЬМИ!! Н!ХТО В ЦЬОМУ СВ!Т! НЕ !ДЕАЛЬНИЙ і ВИ ТАКОЖ.сЛАВА УКРА!Н!!!!
14 Жовтня 2016, 21:24
Ти мені рота не затикай! Я їх туди не посилав! Я бачив на фото хто йшов. Причому там дулю к з полішуком!?
14 Жовтня 2016, 21:28
На ходу запросили всіх кому не байдуже!!!! Розумієш!!!!! Всіх!!!! І якщо Поліщуку і Дулюку не байдуже, а тобі байдуже , бо ти тільки по фотках дивишся, то ЗАСТРЕЛЬСЯ, буде менше смороду!!!
14 Жовтня 2016, 21:32
люди! Подивіться в очі цьому хлопчині Олексанжру Плоцедиму на памятнику і замовкніть! Хай вам стане хоч трохи соромно!!!
14 Жовтня 2016, 22:20
Того й гинуть наші хлопці. бо ми такі мерзотні. шукаємо в усьому фальш. не радіємо успіху інших. не підтримуємо один одного. не згуртовані. цинічні. Бога забули. того й війна. Погляньте на інші нації. вони один за одного горою стоять. а нам аби висміяти. Нехай кожен з нас запитає себе- а що я особисто зробив чи зробила для блага інших. А сидіти на дивані і висловлювати негатив- то це багато розуму не треба. Писати гадості в такий день і зводити рахунки між собою - це просто не коректно. Вічна пам ять Героям!
15 Жовтня 2016, 00:28
Сруться в коментарях як собаки. Як старичок - власть не люблю, но самооборона чим дальше то більше заривається. Ну і шо? Помахалаи факєлами легше стало? Що ви зробили тим дітям вмершим на війні? То є достойні для них поминки? Де ви бачили щоб Порошенко чи Гройсман факелами махав? Може Палиця з Гунчиком махали? Факєлом махати любий дурак може. Не було їх тих савчучок_гайворонських - і слава богу кіслороду більше. Помогти батькам, дітям, жінкам вмерших або воюючих не горящімі факелами, а добрим ділом. Ану пощитайте власть і самооборона разом взяті, що ви до цего дня для них зробили доброго? Чим помогли? Грошей дали, продуктів, проблєми вивчили? Ні х...я не зробили зато попіарились!
15 Жовтня 2016, 00:50
ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ! МИ ВСІ ВИННІ ХЛОПЦЯМ, ЩО ПОЛЯГЛИ ЗА НАШУ КРАЇНУ ПОКИ БІЛЬШІСТЬ З НАС ЖИЛИ МИРНИМ ЖИТТЯМ! НЕХАЙ ЗЕМЛЯ ЇМ БУДЕ ПУХОМ!
15 Жовтня 2016, 01:29
ЛЮДИ СХАМЕНІТЬСЯ!!!!!!!!! Ця хода була для того, щоб вшанувати хвилиною мовчання наших захисників, які відійшли від нас у Вічність!!!! Нашого Сашка Плоцедима!!!!! І всі побачили, як наша влада ставиться до наших захисників. Гайворонська і Музика взагалі навіть свого носа не показали, вони тільки на місцях вміють кричати і корчити розумні морди. А що ви хочите з Дулюка і Валєри, вони навідміну від вас багато чого зробили для наших хлопців. багато допомоги передали на схід, збирають допомогу, весь свій вільний час віддають для підтримки демобілізованих. І взагалі Поліщука не чіпайте!!!! Він з захватом відгукнувся на участь у ході, пройшовся зі всіма, вшанував пам'ять загиблого Сашка. <br/>ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ нашому Сашкові!!!!!!<br/>Не хай земля йому буде похом!!!!!!
15 Жовтня 2016, 02:46
Правільно написали брати
15 Жовтня 2016, 18:02
https://www.youtube.com/watch?v=GG7AuSwSYDM
Коментар
18/04/2024 Четвер
18.04.2024
17.04.2024