У Рожищі побільшало козаків

12 Жовтня 2016, 14:47
2167

У середу, 12 жовтня, у Рожищенській ЗОШ І-ІІІ ст. №2 у рамках діяльності шкільної дитячої організації «Козачата» пройшло традиційне свято «Посвята в козачата» учнів 2-го класу.

Урочисте дійство в школі завжди проводять напередодні Покрова Пресвятої Богоматері.

Вважається, що на Покрову у 1942 році було утворено Українську повстанську армію, тому 14 жовтня святкується, як день УПА, а нині – День захисника України.


В школі свято має свою цікаву традицію. Вже протягом багатьох років посвята в козачата другокласників проходить як козацька рада та спортивні змагання. У залі збираються усі, виходять маршем, співаючи похідну пісню, курінні кожного класу здають рапорти кошовому. Разом виконують Гімн України і розпочинаються козацькі забави.


Кошовий запрошує до гурту учнів другого класу. Щоб бути прийнятими в козачата вони мають представити себе, свої знання з історії України, а саме – Запорізької Січі.

Учні 2-го «А» та «Б» класів гідно представили себе перед козацькою радою, розповіли вірші про історію українського козацтва та його традиції. Під керівництвом вчителя музики вивчили і заспівали патріотичні пісні. Згодом отримали грамоти про те, що прийняті до лав організації. А завершили свій знаменний день новообрані козачата-другокласники смакуючи справжню козацьку кашу.


Покликанням шкільної дитячо-учнівської організації «Козачата» є відродження козацьких звичаїв та традицій, виховання школярів середньої вікової ланки у дусі патріотизму і любові до рідної землі, історії та мови. 


Більше фото з посвяти в козачата другокласників дивіться в ГАЛЕРЕЇ.

Коментар
29/03/2024 П'ятниця
29.03.2024
28.03.2024